Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s tímto mlíčkem? Pravděpodobně na něj budeme přecházet, tak by mě zajímalo, na kolik vás mlíčko vyjde, když vám ho lékař napíše na recept a kolik vám ho měsíčně napíše? Jestli je počet nějak omezený nebo napíše kolik potřebujete? Abych měla představu, jak to bude po finanční stránce? Děkuju 🙂
já pro něj asi půjdu příští týden do lékárny, tak můžu pak poreferovat. Mám dilema, zda recept nevyhodit a nekoupit jiné, ale asi ne. Nevím, jak moc záleží na pojišťovně. uvidím,.
@toga25 Nám doktorka z alergologie předepisovala vždycky tři krabičky na jeden recept a předepisovala vždy, když jsme potřebovali, ale už jsou to tři roky zpět. Tak nevím, jak moc se to může změnit. Doplatek už si nepamatuju. Ale co jsem opravdu nečekala a co příjemně překvalilo, že těmito předpisy jsme překročili nějakou hranici pro léky na předpis a pojišťovna nám pak nějaké peníze vracela. Ale jestli to tak ještě funguje, vůbec netuším.
do 5 měsíců nám ho Dr. předepisovala "neomezeně" a od té doby 5 krabiček na měsíc, nedoplácíme nic. Pojišťovnu máme ČPZP 🙂
Děkuju holky, aspoň něco 🙂 Tak uvidíme jak to budeme mít 🙂
my měli mlíčko od narození, malá byla po operaci střev, normálně jsme platila, po měsíci jsme si někd enašla diskuzi s tím, že tohle mléko proplácí pojištovna, zašla jsme k dr a psala nám mlíčko na recept na kolik ks jsem potřebovala, nedoplácela jsem nic , malá ho pola do půl roku 🙂 pak jsme přešli na obyč nutrilon
Zusik11- a mate nějak potvrzenou alergii nebo intoleranci nebo jste proste řekla doktorce ať vám dá recept? Naše mala ma kvasinkovou infekci a nemůžeme se zbavit ekzému po telicku, nozickach a rukách a chtěla bych přejít na allergy care.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda ještě některá z Vás neví, jaké jsou teď doplatky za Nutrilon allergy care? A jakou mělo Vaše dítko hodnotu abkm, když mu ho Dr. předepsala a jak ho snášelo. Děkuji
@priefi proc se nezeptas v lekarne? 🙂
@zelenaesmolda já se zeptám (nebo spíše už jsem se i ptala), neboj, jde o to, že chci vědět, jak moc jsou u nás přepálené ceny, zda nezavolal třeba do vedlejšího města, kde mají zase jiné řetězce a i nemocniční lékárnu. Jen pro nic za nic bych se zde neptala. Vím, že doplatky na toto mléko jsou, ale otázka je, jak moc velké. Třeba Neocate v některých lékárnách je bez doplatků, v některých za 80 a některé za 120. U Neocate to bylo jednodušší, prostě najít lékárnu, kde mi řeknou bez doplatků, tady se snažím zjistit, jaký je min.doplatek. A popravdě takové obvolavaní lékáren je na pěkně dlouho, protože jim odpověď hrozně trvá, všichni zadávají do počítače, klikají na x věcí, aby mi odpověděli a s malými dětmi na to není moc času. Takže chci tady jen bod, od kterého se chci odpíchmout. Hlavu na krku mám a v ní mozek, neboj 😂
@priefi chapu.Po dotazech typu “jsem tehotna” clovek moc neceka,ze nekoho napadne ty lekarny obvolat :D
@zelenaesmolda neboj, já si obvykle zjistím, co se dá, než se zeptám tady. U Neocate jsem obvolávala 14 lékáren a až v té 14.měli bez doplatků. Teď jsem jich obvolávala méně, některé skončily v 2019, tak jsem měla na obvolaní méně míst 😅 jen 10
@kvmatonka a krev ve stolici byla častá? Syn ji měl jen jednou jako mimi a Dr.to krásně zignorovala. Říkala jsem, že má bolavé bříško, hlenovitou stoličku, 3x měl zelenou a 1x krev ve stolici, neměl ekzém, jako starší a dr.mi akorát řekla, že sleduji věci, které bych nesledovala, kdyby starší neměl problémy a že to jsou jen moje obavy, ale že mladší je v pohodě. Jako jasně, kdyby byl na UM, tak asi reakce by byla jiná, než když byl na mm... Ale i tak...
@priefi prvne nic moc nebylo. Ale hlavne kdyz jsem kojila tak po kazdem jidle rvala bolesti, nasazena dieta a ani po 14 dnech zadne zlepseni, jedla jsem snad vzduch omasteny vetrem a stejne nic. Pak to zacalo hleny, krev, neklid. Krev nebyla casta, ale objevovala se a hlavne hleny. Kdyz jsem to rikala dr, tak mi podezreni na abkm potvrdila a bylo nasazeno um althera (predtim uz na um byla, dieta nepomohla a skrz dalsi komplikace) Starsi syn mel kdysi taky hlen a krvave nitky, ale tam mel nejakeho bacila ve strevech (delal se vyter) a pomohly probiotika a nasazeni par lzicek prikrmu (nekdy po 4 m) takze zkusenost jsem mela a tusila jsem, ze tentokrat to jen nejaky bacil nebude. V tom je nase dr dobra, ze nic nepodcenuje a radeji jedna.
@kvmatonka ale nechápu, že nepomohla ani dieta při kojení. U staršího eliminacka docela stav zlepšila (po týdnu nepatrné zlepšení, po dvou docela hodně, ale pak zapůsobil jiný alergen, měl jich totiž hodně, resp.má). To je zajímavé, že u Vaší malé to nepomohlo vůbec. Oba synové mají alergií na vejce a mléko. Starší měl i na banán a brambory, to už se zlepšilo, místo toho se potvrdilo jablko a sója a možná ještě něco, nemám v ruce ještě výsledky, jen to, co mi řekli telefonicky. Navíc nesmí histamin. No a mladší, u toho se prozatím zkoušel jen lepek, mléko a vejce. Jediný lepek zůstal negativní. Možná se bude zjišťovat i další alergeny, až bude starší.
Dcera ho ma druhy měsíc dr muze napsat 4x 400 g krabici za měsíc. Doplacim 14 Kč na vše.
Zuzka