Ahojky. Synek je krmen umělým mlíčkem Nutrilon. Teď mu bude rok a chtěla bych poradit, jak pokračovat s jeho stravováním ohledně UM? Mám nadále ještě nějaký čas pokračovat a ubírat na dávkách až ho úplně odstavit od UM? Máte někdo zkušenosti, kdo jste byli taky na UM, jak jste to dělali? Díky.
Malému je rok a dáváme UM ráno k snídani a večer před spaním. Vždy mi vypije těch 210 ml vody + 7 odměrek.
Staršímu synkovi jsem dávala asi do 2 let, moc mu chutnalo. Pak už jsme dávali ráno k snídani čaj. Kakao nebo kravské mléko mu nikdy nejelo...
Na roce a ctvrt jsme postupne presli z Nutrilonu na Bebivitu, vyjde o dost levneji. Na ni je uvedena doporucena denni davka od 12 mesicu 330 ml. Ted je malemu rok a trictvrte a uz min. pul roku davame k snidani UM ze 180 ml a vecer pred spanim kasi ze 150 ml.
Já jsem dávala od 12 měsíců normální plnotučné mléko z krabice, a v pohodě. a naučil se. 🙂 Taky jsem od peřinky dávala Bebivitu a pak už jsem od 12 měsíců krabicové mléko. nalila do flašky ohřála v mikrovlnce a dobré pak se naučil i bez ohřívání. a spí normálně.
Rocni dite s pestrou stravou nepotrebuje nutne um. Na vyber je dle chuti, vkusu a financi velke mnozstvi alternativ- mleko ryzove, mandlove, kokosove, makove, sojove a dalsi jina, mleko kravske, kozi, ovci. Pak zminene um. A pak take nemusi byt zadne, vapnik se da dodat i pevnou stravou. Za me lepsi pestra strava a domaci cerstve mleko, at uz rostlinne nebo zivocisne, nez suseny prasek umele obohaceny vitaminy.
@142941 - syn byl taky odmalička na Nutrilonu, měl ho asi do roku a půl, nebo tak nějak...a pak jsme přešli na Hami (tuším stejný výrobce jako Nutrilon).....klasické mléko odmítal a tohle mu chutnalo, tak jsme mu ho klidně nechali, měl ho snad do 4 let...většinou jenom ráno a někdy večer....postupem času to tak nějak přestalo samo, ani nevím přesně, kdy ho úplně přestal pít....prostě pak už ho občas nechtěl, tak jsme mu ho nedávali a postupně se to tak nějak vyřešilo samo, neřešila jsem nikdy, že už bych mu ho asi neměla dávat, nebo tak něco....vzhledem k tomu, že pak měl hooodně dlouhé období, kdy dal do pusy jen mléčné výrobky, suché rohlíky a suché těstoviny, tak jsem za to byla naopak spíš ráda 😉 . Dneska je mu 8 let, doteď byl nemocný vlastně jen 3x (2 angíny a neštovice), jinak jen sem tam rýma, první ATB až v 5 letech - koukali u nás u dr. jak na zjevení, že ještě nikdy žádná neměl....jinak k dr. chodíme jen na preventivky 🙂
starší byla na um, pila ho do 2let určitě /už si přesně nevzpomínám/ a Ev taky /na um od 8m/, po 2roce už pije "kakalo" z normálního kravskýho mlíka..
Po roce už můžeš vařit z kravského, na pití bych ho zatím nedala.
Měly pak už jen po probuzení a před spaním láhev.