Jak v roce pokračovat s umělým mlíčkem?

142941
17. čer 2016

Ahojky. Synek je krmen umělým mlíčkem Nutrilon. Teď mu bude rok a chtěla bych poradit, jak pokračovat s jeho stravováním ohledně UM? Mám nadále ještě nějaký čas pokračovat a ubírat na dávkách až ho úplně odstavit od UM? Máte někdo zkušenosti, kdo jste byli taky na UM, jak jste to dělali? Díky.

lv
17. čer 2016

starší byla na um, pila ho do 2let určitě /už si přesně nevzpomínám/ a Ev taky /na um od 8m/, po 2roce už pije "kakalo" z normálního kravskýho mlíka..
Po roce už můžeš vařit z kravského, na pití bych ho zatím nedala.
Měly pak už jen po probuzení a před spaním láhev.

terka_85
17. čer 2016

Malému je rok a dáváme UM ráno k snídani a večer před spaním. Vždy mi vypije těch 210 ml vody + 7 odměrek.
Staršímu synkovi jsem dávala asi do 2 let, moc mu chutnalo. Pak už jsme dávali ráno k snídani čaj. Kakao nebo kravské mléko mu nikdy nejelo...

petruszka_k
17. čer 2016

Na roce a ctvrt jsme postupne presli z Nutrilonu na Bebivitu, vyjde o dost levneji. Na ni je uvedena doporucena denni davka od 12 mesicu 330 ml. Ted je malemu rok a trictvrte a uz min. pul roku davame k snidani UM ze 180 ml a vecer pred spanim kasi ze 150 ml.

paja2
17. čer 2016

Já jsem dávala od 12 měsíců normální plnotučné mléko z krabice, a v pohodě. a naučil se. 🙂 Taky jsem od peřinky dávala Bebivitu a pak už jsem od 12 měsíců krabicové mléko. nalila do flašky ohřála v mikrovlnce a dobré pak se naučil i bez ohřívání. a spí normálně.

puresin
17. čer 2016

@142941 Dcerce jsem davala UM do 3,5 let. Mela jsem dobry pocit a ji chutnalo. Po 18m mi doktorka rekla, at neresim znacku, ze v tomhle veku je to uz jedno, ze slozeni se moc nelisi. Ale sama mi doporucila UM davat aspon do 3 let.

hadroslava
18. čer 2016

Rocni dite s pestrou stravou nepotrebuje nutne um. Na vyber je dle chuti, vkusu a financi velke mnozstvi alternativ- mleko ryzove, mandlove, kokosove, makove, sojove a dalsi jina, mleko kravske, kozi, ovci. Pak zminene um. A pak take nemusi byt zadne, vapnik se da dodat i pevnou stravou. Za me lepsi pestra strava a domaci cerstve mleko, at uz rostlinne nebo zivocisne, nez suseny prasek umele obohaceny vitaminy.

krystalka
18. čer 2016

@142941 - syn byl taky odmalička na Nutrilonu, měl ho asi do roku a půl, nebo tak nějak...a pak jsme přešli na Hami (tuším stejný výrobce jako Nutrilon).....klasické mléko odmítal a tohle mu chutnalo, tak jsme mu ho klidně nechali, měl ho snad do 4 let...většinou jenom ráno a někdy večer....postupem času to tak nějak přestalo samo, ani nevím přesně, kdy ho úplně přestal pít....prostě pak už ho občas nechtěl, tak jsme mu ho nedávali a postupně se to tak nějak vyřešilo samo, neřešila jsem nikdy, že už bych mu ho asi neměla dávat, nebo tak něco....vzhledem k tomu, že pak měl hooodně dlouhé období, kdy dal do pusy jen mléčné výrobky, suché rohlíky a suché těstoviny, tak jsem za to byla naopak spíš ráda 😉 . Dneska je mu 8 let, doteď byl nemocný vlastně jen 3x (2 angíny a neštovice), jinak jen sem tam rýma, první ATB až v 5 letech - koukali u nás u dr. jak na zjevení, že ještě nikdy žádná neměl....jinak k dr. chodíme jen na preventivky 🙂