Jak uchováváte sušené umělé mléko v těchto horkých dnech?

al_
6. zář 2024

Mám na vás dotaz ohledně uchovávání umělého mléka. V tomhle horku jsem koupila umělé kozí mléko, ještě jsme ho nevyzkoušeli, chci dát dceři nejprve ochutnat, jestli ho přijme. Jinak zatím krmín odstříkaným a samozřejmě příkrmy, dceři je 14měsíců.
Díky moc za odpovědi!

kristynasam
6. zář 2024

@al_ Myslíte v sypkém stavu? Normálně v dóze (po Kendamilu). Hotové mlíčko necháváme max 2 hodiny a pak vyléváme.
P.S. Kdyby vám nesedlo a měli jste přebytky, ráda odkoupím.

al_
autor
7. zář 2024

@kristynasam no ale my zrovna v bytě nemáme stálou pokojovou teplotu 25st., sice používám přenosnou klimu, ale ne pořád .. tak jsem to myslela, jestli je to bezpečné

al_
autor
7. zář 2024

@kristynasam jinak jsem pixlu načala včera a dceři nějak nejela ona má zatím pořád mateřské .. babybio caprea 3 .. je to kozí, mělo by být šetrnější na trávení 10-36měsíců ..

petulkadodo
7. zář 2024

@al_ V tomhle teple má doma málokdo max 25. Počítám, že kromě UM máš doma i různé léky, které se mají taky všechny skladovat do 25 stupňů. Taky jsi to mléko musela nějak koupit a buď ho nést venkem, kde bylo 30, nebo autem, kde v kufru bylo možná ještě víc. Není úplně OK ho nechat půl dne v autě na sluníčku, ale doma, kde je třeba 28 stupňů, pokud to není přímo za oknem na slunci, to bude ok.

al_
autor
7. zář 2024

@petulkadodo tak to jo, ta cesta, ale to je otázka krátké doby .. no nikde jsem k tomu nic nenašla, v návodu je pokojová teplota, ale já si právě taky říkám, že spousty lidí v tomhle počasí těch 25 nemají .. nemáme tedy 30, chladím, ale ne stále

kristynasam
7. zář 2024

@al_ Aha, my máme Naše kozí od Goldim.
Skladování v sypkém stavu moc neřeším, resp. přinejhorším bych dala na relativně nejchladnější místo.

al_
autor
7. zář 2024

@kristynasam když s tímhle časem neuspěju tak taky zkusím naše mléko kozí .. tohle mi přišlo zatím nejlepší .. problém je, že já ho nechci dávat úplně, takže mi jde tak o dvě dávky 120 za den .. ono to mateřské je asi sladší .. a to naše mléko obsahuje přídavek cukru .. nebo začne dcera dřív víc jíst a i jogurt, což by bylo ideální .. kéžby už to bylo

kristynasam
8. zář 2024

@al_ Dík za upozornění, na ten přidaný cukr. V Babybio není?

al_
autor
8. zář 2024

@kristynasam tam je maltodextrin, ale ten je všude v umělém mléku .. zdálo se mi dobré, ta jejich propagace bio kozích farem z holandska tuším, jinak je to ale francouzský zpracovatel .. to české kozí bude taky dobré ..