Ahoj, máte někdo radu, zkušenost?
Bětka má atopický ekzém, je jí 6,5 M, má 65cm/7000g. Nechci už kojit a ráda bych ji odstavila (prosím nereagujte ve stylu jestli si to nekojení nechci rozmyslet, opravdu o to nejde, jsem rozhodnutá už nekojit), jenže už 3 týdny zkoušíme dávat UM a zatím bez zlepšujících se tendencí. Nejdříve jsem vyzkoušela různé druhy, než mi vůbec začala aspoň trochu pít, tak jsme skončily u Beby HA...zpočátku jsem tam odstříkávala MM, když se trochu chytla, tak jsem dávala jen čisté UM. Jenže ona vždy vypije tak 60 ml, večer tak 100ml a víc nechce, nabídnu-li jí prso, tak se dopije, nenabídnu-li, tak už prostě nejí a to tudíž je žalostně malá porce. V noci kojíme 2x, poslední dobou i 3x, zdá se mi, že dohání to, co nesní přes den. HA mlíko je nahořklé a mám dojem, že jí moc nejede, ale zkoušela jsem ho i přisladit trochou Glukopuru - taky nic.
Tak nevím co s tím, jak ji naučit na UM, jestli si trvat na svém a prso už prostě nedat, nebo ještě třeba měsíc zkoušet, vydržet - co se osvědčilo u vás?
Ostatní příkrmy jí taky nejedou, kvůli ekzému jsme museli začínat s příkrmy až po ukončeném 6.M, zatím má kaši na večeři a mrkev k obědu, ale od obojeho taky sní tak 60 ml a konec, u alergiků se navíc zavádí týdně jen jedna potravina, takže nemůžeme zkoušet příliš rychle co by jí chutnalo, což je průšvih, mám dojem, že budu kojit věčně...
Nissanek-tak přeji hodně štěstí!
Dietu už právě máme, alergeny se vyšetřují až v roce věku, manžel má na peří, pyl, prach, malá bude asi po něm, já nejsem alergička.
Dudlíka bere v pohodě, ze savičky se zatím zakuckává, ale pije z ní.
marketo, nám alergeny vyšetřili v 7,5 měsících...tak asi jak kde 🙄 , tak to zkoušej s tím dudlíkem, ten allergy care je ještě hořčí než HA, takže snad se chytne...
Tak nám řekla dermatoložka od roka, že prý ekzemek ještě není nijak hrozný, a dostali jsme k trvalému užívání Zyrtec, aby se alergie nerozjela.
Jinak máme dietu s vyloučením některých potravin.
tak my jsme na tom podobně, ale už máme i diagnózu - alergie na bílkovini kravského mlíka. takže já přecházím (nebo se spíš o to snažim) z MM na nutrilon allergy care. Ty asi zkoušíš flašku s dudlíkem, viď? To mi Kika vůbec nebere, tak učím na aventovský hrníček se savičkou. Učím to od pondělí, to mi vypila 10ml, v úterý 12ml a dneska 40ml. Myslím, že když nebudeš spěchat a začneš učením místo jednoho kojení, tak ona se chytne. Já se o to pokusím taky 😉 , tak držím palce.
Jo a ještě k tomu HA, to slouží jako prevence vzniku alergíí (třeba když je nějaká rodinná dispozice), pokud už alergik je ( se kožní rekcí), chtělo by to vyšetřit alergeny...) a nasadit příslušnou dietu.