Jak odbourat láhev UM před spaním?

8. kvě 2023

Holky, prosím o rady a tipy a zkušenosti 🙏 jak odbourat večerní láhev u dvouletého? 🙈 Jde mi o to, že vypije láhev v postýlce a pak usne (ne hned, trva mu to, ale je v pohodě)...ale nemá umyté zuby 🦷🪥
Měl i dudlík, ale ten krásně odevzdal malému miminku, i bylo vidět že je na sebe snad hrdý, a bylo hotovo. Ale s lahví si nevím rady. Zkoušela jsem mu dát hrníček (sám si vybral který) ráno nebo i večer místo láhve, ne. Je zvyklý to mléko pit v leže a z té láhve 🙈 no u dcery už stejnou chybu neudělám, ale teď prosím o rady, co zabralo vám 🙏
Bez láhve je šílený brek...😪🙈
Děkuji moc ☺️🙏

elissa48
8. kvě 2023

Synovi jsem lahev vzala a už nedala. Ani v noci. Trvalo to par dní a od té doby spí krásně celou noc

autor
8. kvě 2023

@elissa48 no on spí celou noc už nějaký čas, ani u té láhve neusne přímo. Vypije a vrtí se, válí se, já jsem s ním a třeba za 30 minut? Někdy 5, někdy 40 usne....
Nedat mu, nevím jak - šíleně brečí, mám k němu ještě 7m dceru, ta mezitím třeba spí v nosítku nebo v náručí a nejsem úplně ráda že ji budí ...a večery jsem na děti sama, nemá kdo pomoct.... Leda na pár dnů pomoc od babi, ale to jsme zrovna včera zkoušeli a tragédie, srdceryvný pláč bez lahve....

martulka88
8. kvě 2023

Tuhle "chybu" udělala ségra. Prostě flašku nedala a museli vyčkat pár dnů. Zrovna onehdá jsme se bavili a ona mi o tomto řekla (má 8 a 5let děti) a my máme 14měs.syna. My jsme odpočátku nakrmili a poté dali do postýlky. Jako ležícímu stačilo držet za ručičku a nastavit tvář, kde které se přitulil svou tvářičkou a usnul hned. Teď usíná, že mu dáme usínáček na obličej a zmizíme z ložnice. Max.1 týdně vyžaduje naši přítomnost. Jinak, co nám pomohlo na usínání, tak totální tma - dali jsme černou deku na okno a pak máme ještě zatemňovací závěsy. Je tam černočerná tma a syn krásně spinká. Váš prďola se naučil na určitý rituál a tak nezbývá než najít nový.

merope
8. kvě 2023

A vyčistit zuby až po mlíku (třeba v posteli)?

95newmommy2020
8. kvě 2023

U nás to odeznělo samo, kkolem 3 let už nechtěl, manžel ho “kojil” tim sladkym UM (mlicko s kasi) klidne 2x -3x behem noci. A prodte to preslo, bez nejakyho natlaku a v klidu. Ja jsem se jen bala o zuby, ale ty ma v v dobry kondici. Takže to asi uplne vliv na kazeni nema.

biciklissie
8. kvě 2023

Syn má rok a půl a taky tedy um miluje. Já to dělám tak, od té doby, kdy už ji běžné jidlo, že mu dám um, pak večeři a až už nic. Vyčistí se zuby a pak spát. Na to není jiná rada než fakt nedat. Ale taky bych raději nejdřív dala večeři a pak až um a neprošlo to, takže chápu, že ne vždy je to podle mých představ. A v noci se taky tak z 50% budi jednou na um a taky dávám jinak se urve. Ale mám tedy limit, že do dvou let max, pak chci odbourat flašku (místo toho hrnek) a um (místo toho obyc mléko) a smitec. A v noci max vodu. Ale bude to boj jako u vás.

kristyn86
8. kvě 2023

Je to proste zvyk,uklidni se tim. Za prve sanim a pak tim teplouckym v brisku. Dcerka mela UM takhle do lahve od 13 mesicu do 2 a ctvrt roku. Vypila si ho v postylce,dala pryc lahvicku a pak usnula cca do 15 minut. Zuby ma ok. Uz jsem uvazovala o ukonceni,protoze jsem chtela odplenkovat na noc,coz kdyz vypila tesne pred spanim lahev mlika,by neslo. A furt jsem tak nejak sbirala odvahu.No a skoncilo to u nas tak,ze jsme jeli na chatu a ja vecer zjistila,ze nemam s sebou Sunar 😱 No,vysvetlila jsem ji to a ona to pochopila (nebo nevim,ale cekala jsem scenu a brek na pul noci) a ona si od te doby na to nevzpomnela. Ale to je spis rarita. Jestli nema problem se zoubky,tak bych to asi jeste extra neresila. Ale jestli nespi hned,tak co mu jeste v rychlosti v postylce ty zoubky vycistit? Nebo aspon dat napit ciste vody?

lehe
8. kvě 2023

Syn asi do roka a půl pil mlíčko takhle v postýlce před spaním, tak pak vždycky když dopil, tak jsem mu ty zoubky vyčistila. Jak byl rozespalý, tak krásně držel 😀 potom už jsme začali dávat v obýváku, vyčistíme zuby a pak jde do postele. Bála jsem se toho usínání, ale u nás naštěstí dobrý 🙂 flašku bych neřešila, jen bych zkusila aspoň trochu ty zoubky vyčistit. Starší se vzdal lahve asi ve 2,5 letech a sám řekl, že už je velký, že bude pít z hrnečku 🙂

honatko092
8. kvě 2023

A proč mu nechceš UM dávat? Kvůli zubům? My jsme synovi dali večeři, pak umyli zuby a pak dali mléko. Naše skvělá zubařka o tom věděla, říkala, ať to zkusíme do tří let odbourat, ale že jinak má zuby krásné a zdravé, že některé děti pijou UM v noci (náš spí od 11 měsíců celou noc), hlavně ať na to netlačíme...Kolem dvou let jsem se snažila flašku taky vzít a byl brek, tak jsem mu ji nechala. Teď má 2 roky a 8 měsíců a jeden den jsme mu dali velkou večeři a řekli jsme, že od teď bude mít jen večeře bez mléka...řekl ok a šel spát, potřeboval k tomu dozrát 🙂

autor
9. kvě 2023

@honatko092 já mu chci dávat um nebo kravské mléko pořád - ale ne v láhvi a ne večer před spaním bez mytí zubu, to je ten cíl.... Třeba ráno na snídani aby měl mleko a z hrnečku ....

autor
9. kvě 2023

Děkuju moc za tipy a v podstatě uklidnění, že to není úplně tragédie 😂☺️🙈🙏

nisulka
9. kvě 2023

Dcera pije kakao z hrnečku s brčkem, možná by se mu to taky líbilo a lahev by vyměnil.

autor
9. kvě 2023

@nisulka brčko jsem taky zkoušela 🙈

laxesis
9. kvě 2023

Syn pil takto na noc asi do 3 let, pak už se mi nechtělo dělat a on někdy v létě usoudil, že to teplé mléko ani nechce😅 někdy jsem čistila zuby před, jindy jsem mu aspoň vytřela pusu takovým tím náprstkem v polospánku, občas se i nechal vyčistit kartáčkem v posteli a pak už spal. Nebyl problém a zuby má v pořadku bez jediného kazu (6 let).

michaela666
9. kvě 2023

U nás zabralo, když jsem udělala poslední UM a pak sama vyhodila prázdnou krabici do koše. Mlíčko do flašky už není, ale může dostat do hrnečku. Udělali jsme rituál z ranního kakaa/mléka, které si připraví sama.

Co ustřihnout nebo nějak poškodit savičku na flašce? Prostě je rozbitá a další už kupovat nebudete. Tohle u nás fungovalo s dudlíkem na noc.

fazolkazuzka
9. kvě 2023

Domluvte se na tom. Ma dcera pila mléko teď do skoro 3 let. Zuby. Ma naprosto vporadku. Prostě ho potřebovala 3 krat denně na uklidnění a k usínání. Pak v noci zvracela. Mame ještě miminko. Domluvili jsme se spolu že mlicko je jen pro miminka že ona už je velika a nedělá ji dobře takže řekla sama že ho teda nechce protože už nechce zvracet. A tak jsem mohla konečně lahvicky a svíčky schovat a tato éra skončila. Kdybychom se na tom nedomluvili spolu tak by ho měla dal.

tasimia
9. kvě 2023

Ve dvou letech, bych mu mliko klidně nechala a neřešila, dokud to nebude chtít on sám.. Malé budou 3 a je nejedlik a jsem za to rada, ze aspoň ráno/vecer si dá ;).
A zoubky ma v naprostém pořádku, chodime i na dentální a vždy je chválena za zoubky a jak si je na svůj věk šikovne čistí. A to pije to sladké mlíčko s kaší.
Dám ji po něm vždy napit čisté vody.