Jak naučit roční dítě pít umělé mléko?

radapokec
19. čer 2015

Holky mate některá zkušenost s tím, ze po kojení nechtělo mimco přejít na UM? Mala ma 11 měsíců, nutrilon ani sunar nechce. Ještě chci zkusit ochucený sunar nebo hami. Je tady některá které dítko nechtělo vůbec mléko po odstavení?

akankeo
19. čer 2015

Ahoj, moje deti umela mleka nechtely nikdy a zadna. Ani po odstaveni jsem s nima neobstala, ale Dr rikal, ze to muzu vyvazit kvalitnimi jogurty typu recky ci holandia, tvrdymi syry, brokolici apod. Kdyz trosku odrostly, zacaly dostavat i tvaroh a vapnik jim nechybi.

konidana
19. čer 2015

@radapokec moje děti po odstavení cca v roce odmítaly veškeré mléko. Já to tedy moc nehrotila, jedly bílý jogurt hollandia a sýry. A maso , luštěniny a prostě všechno. Jedno malé balení Sunaru nebo jiného UM jsem zdělávala asi půl roku do kaše. Mléko (normální čerstvé kravské) prošlo akorát v kaši (ale stejně jsem vařila spíš bezmléčnou) a na snídani v corflakes. Až mezi 2. a 3. rokem jim zachutnalo kakao, i studené mléko, ale rozhodně to nijak nepřehánějí:D

karol89
19. čer 2015

A co rostlinná domácí mléka?

akankeo
19. čer 2015

@karol89 to by muselo byt kvuli vapniku leda makove nebo madlove a to si zas nejsem jista jestli je vhodne pro takhle male deti

bebe_84
19. čer 2015

Dcerce je 13 měsíců, jelikož už MM bylo tak na hraně, spíš hodně málo, rozhodla jsem se, že začnu odstavovat. Děsila jsem se toho, protože jsem průběžně sem tam UM zkusila dát a jen si lokla, byla konečná. Teď ale ujíždí na banánech, tak jsem koupila Sunar 3 s banánovou příchutí. Zkusila jsem dát do hrnečku, to se 2x napila a už dělala nenene. Tak jsem vytáhla lahvičku a ejhle, ta ji strašně zaujala. 😀 Trvalo to týden a teď už při vyndávání z postýlky vyžaduje lahvičku, na prsa celkem rychle zapomněla. 🙂

karol89
19. čer 2015

@akankeo já teda kojim ale vim, že když některé maminy nechtěli dávat UM po odstavení kojení a nebo jim to děti nechtěli pít, protože ve většině případů v tomhle věku už UM nechtějí když byly kojeny, tak právě přecházeli na rostlinná, lepší než zkoušet nespočet druhů a vrazit do toho nespočet peněz .. tak pokud chceš počkat tak po roce zkus to makové a jinak zpestřit jídelníček ..

simdan
19. čer 2015

Já odstavila děti ve 12ti a 13ti měsících a přešli jsme na normální kravské mléko,jogurty,UM jsem nikdy nedávala.

katyxq
19. čer 2015

Zkoukni tohle viedo

https://www.youtube.com/watch?v=PiB3Fogftak

😉 ... a o vápník se netřeba bát, mléko zdaleka není jeho jediný ani nejlepší zdroj - https://www.modrykonik.cz/vapnik

zo_ja
19. čer 2015

A proč chceš skoro ročnímu dítku dávat UM? To nechápu. Můžeš dát normálně kravský, spíš koupit fakt dobrý , ne krabici.

radapokec
autor
19. čer 2015

Krabici bych tedy dávat nechtěla, to je jen bila barva 😉

radapokec
autor
19. čer 2015

@katyxq děkuji za tip

radapokec
autor
19. čer 2015

Holky ale fakt mi připadá,ze je nejlepší se zařídit podle svého něj úsudku. Je už tolik teorii, jednou dávat to, pak zas čtěte ze to nedavat.....100 lidi 100 nazoru

gepe
19. čer 2015

@radapokec nasi je 22 mesicu a chutna ji Beba Pro, veskera rostlinna mleka mi odmita dodnes😀 takze jak jsi krasne napsala, udelej to dle sveho 😉

heduska82
26. čer 2015

@radapokec jestli ti jijogurty, tak se na um vyprdni. Starsi byl od narozeni na um a v roce s nim proste seknul, z lahve se mu zvedal zaludek...a nepije nic mlecneho dodnes, dela se mu zle, ale jogurty a tvarohy ma rad. 😉

radapokec
autor
27. čer 2015

Dik

olusenka
27. čer 2015

u prvního dítěte jsem to ani nezkoušela, prostě po odstavení žádné UM neměl, u druhého - u dcery dostala párkrát před spaním nebo ráno, celkem možná 5x, půlku krabice asi vyhodím, a dál neřeším. Prostě UM nepili a pít nebudou. Myslím, že to není nutné. Vitamíny a vápník budou mít ze stravy. Kravské mléko taky nedávám.

terezas4
27. čer 2015

A co mléka přírodní? Zkus a třeba jí zachutná, děti ví co vybrat a pokud UM odmítá nenut jí ho. Pokud ti jde o vápník vysoký obsah mají ryby, zelenina a především koštálová, ořechy a semínka, jde jen o to vhodně kombinovat potaviny, ovoce,zeleninu, luštěniny....některé maminky co musely přestat kojit, žádná mléka nedávají, ale soustředí se na pestrou stravu.