Holky mate některá zkušenost s tím, ze po kojení nechtělo mimco přejít na UM? Mala ma 11 měsíců, nutrilon ani sunar nechce. Ještě chci zkusit ochucený sunar nebo hami. Je tady některá které dítko nechtělo vůbec mléko po odstavení?
@radapokec moje děti po odstavení cca v roce odmítaly veškeré mléko. Já to tedy moc nehrotila, jedly bílý jogurt hollandia a sýry. A maso , luštěniny a prostě všechno. Jedno malé balení Sunaru nebo jiného UM jsem zdělávala asi půl roku do kaše. Mléko (normální čerstvé kravské) prošlo akorát v kaši (ale stejně jsem vařila spíš bezmléčnou) a na snídani v corflakes. Až mezi 2. a 3. rokem jim zachutnalo kakao, i studené mléko, ale rozhodně to nijak nepřehánějí:D
A co rostlinná domácí mléka?
Dcerce je 13 měsíců, jelikož už MM bylo tak na hraně, spíš hodně málo, rozhodla jsem se, že začnu odstavovat. Děsila jsem se toho, protože jsem průběžně sem tam UM zkusila dát a jen si lokla, byla konečná. Teď ale ujíždí na banánech, tak jsem koupila Sunar 3 s banánovou příchutí. Zkusila jsem dát do hrnečku, to se 2x napila a už dělala nenene. Tak jsem vytáhla lahvičku a ejhle, ta ji strašně zaujala. 😀 Trvalo to týden a teď už při vyndávání z postýlky vyžaduje lahvičku, na prsa celkem rychle zapomněla. 🙂
@akankeo já teda kojim ale vim, že když některé maminy nechtěli dávat UM po odstavení kojení a nebo jim to děti nechtěli pít, protože ve většině případů v tomhle věku už UM nechtějí když byly kojeny, tak právě přecházeli na rostlinná, lepší než zkoušet nespočet druhů a vrazit do toho nespočet peněz .. tak pokud chceš počkat tak po roce zkus to makové a jinak zpestřit jídelníček ..
Já odstavila děti ve 12ti a 13ti měsících a přešli jsme na normální kravské mléko,jogurty,UM jsem nikdy nedávala.
Zkoukni tohle viedo
https://www.youtube.com/watch?v=PiB3Fogftak😉 ... a o vápník se netřeba bát, mléko zdaleka není jeho jediný ani nejlepší zdroj - https://www.modrykonik.cz/vapnik
A proč chceš skoro ročnímu dítku dávat UM? To nechápu. Můžeš dát normálně kravský, spíš koupit fakt dobrý , ne krabici.
Krabici bych tedy dávat nechtěla, to je jen bila barva 😉
Holky ale fakt mi připadá,ze je nejlepší se zařídit podle svého něj úsudku. Je už tolik teorii, jednou dávat to, pak zas čtěte ze to nedavat.....100 lidi 100 nazoru
Dik
u prvního dítěte jsem to ani nezkoušela, prostě po odstavení žádné UM neměl, u druhého - u dcery dostala párkrát před spaním nebo ráno, celkem možná 5x, půlku krabice asi vyhodím, a dál neřeším. Prostě UM nepili a pít nebudou. Myslím, že to není nutné. Vitamíny a vápník budou mít ze stravy. Kravské mléko taky nedávám.
A co mléka přírodní? Zkus a třeba jí zachutná, děti ví co vybrat a pokud UM odmítá nenut jí ho. Pokud ti jde o vápník vysoký obsah mají ryby, zelenina a především koštálová, ořechy a semínka, jde jen o to vhodně kombinovat potaviny, ovoce,zeleninu, luštěniny....některé maminky co musely přestat kojit, žádná mléka nedávají, ale soustředí se na pestrou stravu.
Ahoj, moje deti umela mleka nechtely nikdy a zadna. Ani po odstaveni jsem s nima neobstala, ale Dr rikal, ze to muzu vyvazit kvalitnimi jogurty typu recky ci holandia, tvrdymi syry, brokolici apod. Kdyz trosku odrostly, zacaly dostavat i tvaroh a vapnik jim nechybi.