Jak je to s UM při kojení?

verus04
15. kvě 2017

Zdravím maminky, prosím o radu..Mám 2 měsíční dceru, stále kojím. Poslední dobou mi ale přijde, že se mi přestává dělat mléko..prsa se mi přestávají nalévat, jen občas v nich cítím tlak jako předtím. Nejsem si jistá, jestli mléko tedy mám nebo ne..malá mi začala hodně plakat a nevím zda to není kvůli hladu. Pro jistotu mám doma UM..je možné dát jí ho třeba jednou za den, aniž by jí to ublížilo ? Moc se v tomhle neorientuju. ☹Předem děkuji 🙂

kacasa
15. kvě 2017

@verus04 V prsech je stále mléko, jen se zredukovala tvorba, dle vasi potreby..to, ze jiz nejsou nalita jako ze zacatku je v poradku. Zkuste casteji prikladat a UM zatim nedavejte. Jakmile place, prilozte..a uvidite jak se to bude vyvijet. Hlavne je hloupost dodrzovat jakesi casove intervaly kojeni..Kojte, dle potreb miminka.

betelgeuzz
15. kvě 2017

Je normální, že po šestinedělí se přestávají prsa nalívat, tvorba mléka se přizpůsobila miminku. Mléko se vytváří i během kojení. Dávát UM je zbytečný, vyloženě ji neublížíš, ale bude se pak tvořit míň mlíka a roztáčí se kolotoč - dítě dostane UM, tvoje tělo bude tvořit míň mlíka, přidáš UM a postupně přestaneš kojit.
A miminko může brečet kvůli různým věcem, ne jen kvůli hladu. pokud dobře přibírá, hladem to není.

verus04
autor
15. kvě 2017

@kacasa právě, že jsem zmatená i proto, že mi malá občas na prsu vydrží jen 5 min a už se odtahuje..každopádně děkuji

kacasa
15. kvě 2017

@verus04 a to uz trva dlouho? po tech 5 minutach uz nechce pit vubec? Pokud chcete tvorbu mleka zvysit, zvyste pocet kojeni, nebo po kojeni odstrikejte.

betelgeuzz
15. kvě 2017

@verus04 tak ty taky nejíš pokaždé stejné množství jídla, někdy ti stačí svačinka, někdy si dáš pořádný oběd. Takže někdy dítěti stačí i 5 minut, může mít jenom žízeň. A taky s věkem si jsou děti vytáhnout potřebnou dávku za kratší dobu, než tomu bylo po porodu.

kacasa
15. kvě 2017

@betelgeuzz to je pravda..

verus04
autor
15. kvě 2017

Pravda..no tak super, už sem se začínala bát, že budem muset přejít na UM. Děkuju za rady 🙂

kacasa
15. kvě 2017

@verus04 neee, byla by to skoda..urcite to bude v pohode..jen to chce trpelivost..pokud bude zrovna odmitat, zkuste nabidnout pozdeji;) drzim pesti

estee684
15. kvě 2017

@verus04
Mne pediater vravel ze medzi 3 tyždnami až 3 mesiacmi môže nastat laktačná kríza, že dieta je v rastovom špurte.situácia by sa mala upravit do 2-3 dní, ked sa začne tvorit viac mlieka.. dovtedy prikladat.