Jak dlouho zůstat u speciálního UM?

sylde
6. srp 2021

Kvůli zácpám a bolesti bříška jsem dceři začala dávát Bebu sensitive...vyhovuje dobře.Jen mě napadlo jestli už u něj budeme muset zůstat pořád nebo jestli je možnost že přejdeme na klasické?Nechtěla bych jí přivolat zpět problémy,ale říkám si aby si bříško na to speciální UM nezvyklo a nebyl pak problém u zavádění příkrmu. Starší byla kojená tak je UM pro mě velká neznámá.

pampeliska1313
6. srp 2021

Zkušenost nemám zatím, jsme ve fázi bolení bříška.🙂 nicméně si myslím, že to je podle dozrání trávicí soustavy, doktorka mi říkala, že to bolení je prostě věkem a časem zmizí. 🙂

errol4388
6. srp 2021

@sylde Bebu sensitive jsem také začala dávat, protože syn trpěl na zácpy a prdíky. Při zavádění příkrmů větší problém nenastal, jen při zavádění lepku byly občas více prdíky. Přestali jsme ji dávat kolem 13-14 měsíce, v době kdy prdíky úplně přestaly.

n_ikola
7. srp 2021

@pampeliska1313 hezky den, jaké mléko mate ? Jak vypadá vaše bolení ? 🙄
Máme kendamil 1 a teď se taky potykam s bolenim a říkám si, ze proste musíme vydržet než se vyvine trávicí soustava, ze nemá cenu měnit UM když není nevrly pokaždé, pije hezky a přibírá, prdi sám, ale se stolici mu musíme pomoct třeba 1x denně 🙄

pampeliska1313
7. srp 2021

Máme Nutrilon 1 a prakticky po každým jídle řev třeba dvě hodiny v kuse, ani z toho nespal, kroutil se, kopal nožičkama, prohýbal se, nešlo mu prdět, nevyprazdňoval se třeba dva dny a stolice byla jako puding, nebo modelína, prostě divná konzistence, šílený. Nepomáhalo cvičení, ležení na bříšku ani nic. Teď už podávám tak týden Biogaia kapky pro novorozence a brečí tak jednou dvakrát za den a za chvíli je klid, větry odchází už samy a stolice je už měkčí, jako když byl kojenej. Ustaluje se už i režim vyprazdňování, že sice má stolice pořád za dva dny ale už se vyprázdní třeba jeden den v noci a pak ještě večer ten stejný den a pak buď den nic, nebo zase noční stolice.Ty probiotika by měla napomoci k tomu, aby se střeva osídlila správnýma bakteriema, ale chvíli to trvá.🙂 Někomu pomáhá Espumisan, my sehnali akorát Balonix kterej je na stejným principu a s nim to bylo ještě horší, sice se taky kroutil, ale stejně z něj nic nešlo. Teď si kolikrát prdne a je to.🙂

n_ikola
7. srp 2021

@pampeliska1313 tak snad nám pomůže ta biogaia 🙂 neřešili jste zmenu mléka co ? Mi prave přijde, ze je to brzy měnit něco a hlavně není nevrly pořad.
A kdyby to nebylo ono, tak to snad ani nepije a šponuje se. No nechci používat tu RR každý den 🙄

pampeliska1313
7. srp 2021

@n_ikola jako uvidíte, někomu pomohla, někomu ne. Největší nevýhoda je asi cena, stojí kolem šesti stovek v lékárně (my máme variantu bez přidaného vitamínu D, protože ho bereme mimo) ale třeba na netu bude levnější. 🙂 A nezkoušeli jsme měnit, říkala jsem si, že si tělo musí zvyknout a že třeba měsíc to zkusíme. Ale pokud Vám netrpí po jídle pořád, zkusila bych ty probiotika a snad to pomůže.. ale chvíli to opravdu trvá.🙂