Maminky, když uděláte umělé mléko a drobek ho nevypije, jak dlouho ho skladujete než jej vylejete? A skladujete v lednici? Někde jsem četla, že výrobce doporučuje 2 hodiny ale mě po dvou hodinách nepříjde zkažené. Tak nevím.....
Já jsem četla že by se znovu ohřívat nemělo. TAkže ho vždy nachystám, přes léto nechávám v lednici, v zimě u okna kde je chladno. Pak ho ohřeju a když ho malá nedopije tak ho nechám v pokojové teplotě max 3h. Pak vylívám.
@annapans No, já se držela návodu a používala jsem ho do těch dvou hodin. Docela mě pak překvapilo, že když jsem byla s malou v nemocnici a donesli ji hotové umělé mlíčko (to samé, co používáme doma), tak tam uváděli, že se má spotřebovat do třech hodin. Tak, když to říkali v nemocnici... je fakt, že jsem ho malé dala i po těch dvou hodinách a problém neměla.
@pavlise Nemocničnímy způsoby se raději moc neřiď. Co tam jsou schopný předhodit za šlichtu nemocnýmu člověku, to nemá obdoby.
@nutricnihodnota No, jasně... člověk si to musí hlídat vždy. Ale předpokládám, že v dětské nemocnici u 4měsíčního kojence snad ví, co dělají 🙂
U nás je problém, že malej pije mlíčko jen teplý (až horký), takže já ho musím vždy ohřát a to se teda asi taky nesmí....?
On je totiž teď nachlazený a někdy si jen cucne (třeba 10ml) a spinká dál. A když se vzbudí za hoďku, tak to prostě vyliju a udělám nový. Ale příjde mi to jako velké plítvání :/
@annapans S ohříváním si nejsem jistá, taky bych z toho měla špatný pocit (i když si myslím, že by se asi nic hrozného nestalo... ale nedělala jsem to), naše ale neměla problém si trochu upít i vychladlého. Co mě napadá, jestli by to neřešila nějaká lepší ohřívačka mléka, co drží teplotu...
UM se ohřívat nesmí, vypít do dvou hodin (v termotašce vydrží teplé) a co ne tak vylít. Rozhodně ne a ne a ne neohřívat. Jakmile se mléko udělá množí se v něm bakterie, když jim tam znovu zahřeješ, budou tam mít párty a neskutečně se namnoží. A u miminka, nedejbože novorozence to může být pěkný průser.
Co nevypije, vylévám. A to klidně i celou lahev. Osobně mi to dost smrdí.
@nutricnihodnota když jí udělám hned čerstvý mlíko tak mi malá víc trpí na prdíky. Tak ho stejně nechávám odstát. Ale v noci když se mi vzbudí s kříkem, tak upřednostňuju to, že mám mlíko nachystaný v ledničce a jen ho ohřeju. Než abych nechávala malou brečet a čekat než mlíko udělám a než se nechá odstát. Mám to takhle odzkoušený a je to v pohodě. Neříkám že je to úplně podle pravidel 🙂 🙂
@annapans To je prostě jedna z daní, který musí zaplatit všechny maminky s flaškou. Je to blbý a nespravedlivý, ale bohužel, je to tak. Ber to z tý lepší stránky, je to jen pár korun a jsou vynaložené pro zdraví a pohodu prcka. Co se výdajů, ať už nutných či zbytečných týče, bude hůř. Mnohem hůř!
@syrinxka Jestli používáš mlíko z obchodu, tak to nevadí. Mezi UM a mrtvym mlíkem je fakt velkej rozdíl 🙂. V žádném případě to ovšem nedělej s mlíkem od krávy, to je zas úplně jiná situace!!!!
@syrinxka Beru zpět, v mém slovníku je mlíko jako mlíko a UM je prostě UM. Myslela jsem, že mluvíš o klasickym mlíce.
Ahoj všichni víte někdo prosím jak dlouho může být namíchané umělé mléko před konzumací miminka? Přicházím na umělou protože nemám dost mlička ma kojeni a nevim jak to delat když potřebuju někam jít. Jestli si vzít do termosky vodu a namíchat nové a nebo jestli namíchat doma a dat do termoobalu.
U nas ze zacatku vzdycky nekdo dopijel 😉
ted vylivam,prijde mi,ze smrdi,kdyz ho necham a pak ohreju.