Ahoj, už si nevím rady. Malýmu jsou 4 týdny, mlíko jsem měla pouze dva týdny, pak jsem začla přikrmovat a ted už je pouze na UM. Začala jsem přikrmovat Nutrilonem, po něm měl však velké bolesti břicha. Změnila jsem tedy na Sunar, ten má asi 14 dní. Bolesti má menší, ale hodně po něm prdí a celkově se mi zdá strašně neklidný a začal mít velké problémy se spánkem. V noci se budí co hodinu, furt se kroutí, prdí a mluví a křičí ze spánku a přes den usne pouze po houpání na balónu a maximálně na čtvrt hodiny. Nevím, jestli to může být tím Sunarem a chtěla bych ještě vyzkoušet všemi doporučované mléko Babylove. Bojím se ale, abych mu tak častám střídáním mléka neuškodila. Nemáte někdo zkušenost, zda střídání mlék vadí? Doktorky se nechci ptát, ta mě řekla, že jedině Nutrilon, který mu ale vůbec nevyhovoval.
No mě o cenu vůbec nejde, ale Babylove mi právě radilo několik kamarádek, že dávali od narození a děti naprosto bez problémů a kolik. A v diskuzích na koníkovi je to taky hodně chválený, tak jsem to chtěla vyzkoušet, ta nízká cena mě spíše odrazuje, než že by to byl důvod, proč ho chci dávat...
já měnila synovi UM bez problémů, z Beby přešel na Sunar ani nevím jak, Babylove jsem taky chtěla vyzkoušet, ale kamarádka mi říkala, že je "hladové" málo sytící, čili to by tvůj problém asi neřešilo...
a to, že ti dítě přes den nespí, nemusí být z UM,některé dítě je prostě takové, náš syn nespí od narození přes den skoro vůbec, jako novorozenec naspal cca 2 hodiny přerušovaně za celý den, dnes max hodinu trhaně a nezbývá než to nějak přežít...
Jenže mě nespí moc ani v noci a začalo to, co jsem začla dávat Sunar, od té doby je hrozně neklidný, trhá sebou ze spánku a mrčí, proto mě napadlo, jestli to nebude tím Sunarem... Když měl Nutrilon, tak spal v rámci možností normálně, ale zas měl z něho bolení břicha a měl zácpu...
U nás bylo to samé, malej byl neklidný, strašně hladný , škubal sebou, kroutil se a strašně špatně spal a usínal tak jsem z Nutrionu přešla na Hami a malej je klidnej skoro bez prdíků a krásně spí jak v noci tak ve dne a už sebou neháže . Z nerváka se stalo hodný miminko. Po Nutrionu byl prostě hladný.
Ahoj, myslím, že um se může měnit po 14dnech, tak jestli mu nesedí, asi bych um vyměnila. My dáváme hipp bio combiotik a je to dobrý. Malému chutná, žádné prdíky ani koliky neřešíme, hlad taky nemá, takže můžu jen doporučit.
ahojky, myslím, že ty změny nevadí,a le určitě by bylo fajn, aby ste na nečem zakotvili a u toho zůstali. my sme jako první UM měli Bebu a vůbec jí nechutnala, pak sme přešly na Nutrilon, ten dobrý, ale měla po něm dost průjem a pak sme přešly, i z důvodu finančních, na Sunar complex oranžový. Hodně si v okolí kamarádky chválily, problém sme s ním naštětní neměly, tak sme u něho zůstaly až do tedka 😉 🙂
Určitě časté přecházení z jendoho na další Um není pro prcka to nejlepší, ale pokud mu nedělá dobře, je třeba najít to správné. Ale určitě si taky dítko musí na Um zvyknout, tudíš bych třeba po pár dnech neříkala, že mu to nesedí, to tělíčko si na tu změnu musí zvyknout a to trvá třeba 14 dní.
Ahoj, syn byl od narození také na UM a dávala jsem nutrilon comfort pro lepší zažívání. Parádně po tom kadil a bříško nebolelo. Zkusilo bych být tebou nějaké takové mléko, co je pro to lepší zažívání. Určitě není jen Nutrilon, ale i třeba Beba atd.
Já mám jen zkušenosti se sunarem,problém žádný 🙂
Ale vaše miminko je malinké a určitě časté střídání UM bych nedoporučovala,ma malínkatý žaludeček a musí si postupně na to mlíčko zvyknout.Jestli vám hezky příbírá,tak bych to nechala a uvidíte co by vám řekl lékař.Ale ten neklid bych řekla,že nemusí být jen sunarem.....
Muj syn byl taky neklidny, nespavy a uplakany po normalnim mliku, at uz Nutrilonu, Hippu nebo Babylove. Presli jsme na Nutrilon Comfort a uklidnil se, mliko ma nastepenou bilkovinu a lip se travi. Najednou spi i 2 h ve dve a 3 hodiny v noci v kuse. Je asi jedno, jestli das specialni Nutrilon, Hami nebo Bebu, vsechny maji tu nastepenou bilkovinu kravskeho mleka. Ja bych zmenila, u nas pomohlo.
@klkrska Mlíčko by se střídat nemělo, už vůbec ne často. Takhle mi to aspoň řekl pediatr a taky kamarádky. Já začala s Nutrilonem a dceři nevyhovoval, tak jsem změnila na Sunar Premium - používáš od Sunaru tu jejich nejlepší řadu? Já jsem s ní moc spokojena a dál jsem neměnila, dceři se po něm dobře upravilo zažívání.
Prosím o radu. Byly jsme na Nutrilonu, malý byl hladný a pořád jsme řešili bříško. Přešli jsme na Hipp bio combiotic a malý mi dost zvrací. Občas tak, že šíleně zakřiči, jak mu to vylítne nosem😐 UM máme 4dny a je to snad horší a horší. Ještě mě napadlo, jestli by neměl mít H.A.? Manžel je silný alergik, já mám jen lehkou alergii. Mám čekat 14dní nebo zkusit něco jiného? Je také zvláštní, že po jídle blinká mlíko. Po hodině nebo déle blinká vodu. Poblinká se mi třeba i před dalším jídlem.
Já bych ji asi vyměnila a zkusila např. Nutrilon AR-ty jsou právě proti proti blicí. Nebo i jinou značku, ale aby to bylo proti tomu blinkání
Dobry den, jak jste to nakonec vyresila. Resim naprostobto same co vy. Dekuji.
@klkrska Dobry den, jak jste to nakonec vyresila. Resim naprosto to same co vy. Dekuji.
@klkrska Ahoj, mému synovi také nic nesedělo, až teď konečně jsme se trefili a jsme na Hipp Bio Combiotik ...meli jsme Amilk, Nutrilon, Bebu, Sunar, Babylove i Hami...jsou mu 4 měsíce a po těchto vyjmenovaných měl zacpu a šíleně plakal a byl neklidný, plival ho .. pokud mu mléko nesedí, vyměnila bych. Přece se trápit 🙂. Jinak Sunar jsme měli 3-4tydny a začalo bolení, stejně tak u Beby..Amilk blinkal (nedopil ani krabici litalo to obloukem, to samé Babylove) a nutrilon a Hami týden ok a pak když jsem mu dala flašku k puse tak začal křičet a prostě si ji nevzal 🙂. Samozřejmě se UM střídat nemá, ale když mu něco nesedí tak co jiného...měli jsme u všech mlik kapky na bolení a probiotika a stejně zácpa po všem. Až nás teda zachránil ten HiPP.
Já také doporučuji Hipp Bio Combiotic a když malá ublinkávala, tak jsem ji dávala Hipp AR. Kupuju přes internet za 224 Kč a AR za 339 Kč. Malá je spokojená 🙂
Já jsem dávala jenom Hipp Bio Combiotic anebo Hipp AR...s Nutrilonem nemám dobré zkušenosti. Nejvíce se mi osvědčilo dávat Hipp klasický každé tři hodiny a v pohodě a třeba v noci Hipp AR.
ja som musela zmeniť malému mliečko asi dva krát behom mesiaca, kým sme natrafili na amilk bifido. To jediné mliečko mu nespôsobuje zápchu a upravilo mu trávenie. Dovtedy sme museli veľmi často používať rektálnu rúrku. Po zavedení amilku som už RR nemusela vôbec použiť.
Skus sa poradit s pediatrom. Viem, ze kamaratka menila pri malom mliecko tri krat, brusko ho bolelo a nevedel sam kakat, teraz maju Amilk bifido a to pomohlo.
My jsme taky od začátku na UM v porodnici mu dávali beba supreme pro takže jsme ho dávali i doma. Ze začátku super a tak do měsíce zelené stolice taková jako lepidlo hodně smrdělo a jednou denně. Pořád tlačil rudnul. Přešli jsme tedy na nutrilon duo. Máme ho týden a hrůza chudáček musí ještě vydržet týden než nebudeme moct změnit. První dva jsem říkala že super, krásné se rozkakal a žluté takže super. Jenže pak se začal po jídle i při spánku hrozně hroutit a vrčet, ryje obličejem v polštáři. Nedokážete spát v klidu. Pořád ublinkava třeba i po hodině. To po bebě nedělal. Ten nutrilon i hrozně pění, se nedivim že ho bolí bříško.Chceme zkusit hipp bio. Tak snad se mu ulevi.
mám dítě od narození na UM, poté co bylo jasné, že skončíme na UM, tak sem četla a četla, co dám za nějlepší mlíko... všechna mléka, co jsou pro kojence tady k dostání by měla mít složení vesměs stejný jako ten základ, ale jsou UM, kde jsou přidané nějaké věci na víc nebo jejich výroba je jaksi pečlivější. My jsme od začátku na HIPPu, který nám dali v porodnici (cena vysoká) ale problém žádný, obsahuje pro a prebiotika (proti bolení bříška, zácpě a tak). jinak já osobvně bych takghke malému miminku Babylove nedala, když už třeba něco levnějšího tak Bebivitu... a teda časté změny UM, jim moc dobře nedělají