Prosim o radu. Uz nějakou dobu jsme na UM. Male jsou 3 mesice a vypije mi na 1 piti cca 90-120 ml. Jenze je z dob kojeni zvykla pit po 2-3 hod. Takze davame lahev takto. Vetsinou to jsou spis ty 2 - 2,5 hod. Četla jsem, ze u UM by to melo byt vic. Jenze jak ji to naucit? 😕 nejdyl vydrzi od 20:00 kdy jde spát do cca 1:00. Pak jsou to zas max 3 hodiny. Je to takhle v poradku? Nebo to mam natahnout? Děkuji ☺
Náš kluk nikdy 3 hodiny mezi jídly nevydržel v tomhle věku, většinou spíš 2, bříško ho nidky nebolelo a postupem času se to srovnalo...v necelých 10 měsících má 5 jídel denně, víc do něj nedostanu (těch 5 jídel je včetně UM)
@priscilla90 obě dvě holky pily UM co cca 2 - 2,5hod. V noci teda jen 1-2x. Nevidím důvod, proč to protahovat. 😉
Každé dítě je jiné 🙂 a málokdy je tabulkové 🙂
Na bedne od um je sice doporučený počet dávek, taky jsem se to snažila dodržovat a syn z toho byl max rozhozeny a víc mi blinkal- tak jsem mu nechala jeho 3hodinovy interval a rozpocitala jsem celkovou denní dávku. Skoda, ze mi to došlo docela pozdě, ušetřila bych mu trápení. Ty 3 hodiny mi přijdou na malé miminko akorát.
@priscilla90 Ve stejném věku krmím po cca 4 hodinách, 5x denně 180 ml. Chodí spát po krmení ve 22 a budí se až v 6 hodin.
@priscilla90 Mrkni na tuto tabulku, je to lepší a přesnější než tabulka na obalu od UM, protože se řídí váhou miminka ne průměrem. A až pokud mi malá začala plakat, že má hlad dřív než byla zvyklá, tak jsem jí přidala 30ml a samo se jí to natáhlo. Zítra má 4 měsíce a vypije 150ml co 4 hodiny. Předtím pila 120ml co 3h. Kdyby mi pila co dvě hodiny, tak bych zkusila přidat těch 30ml, pokud jí to bude sedět s tou váhou a třeba vydrží i dýl 🙂
Krmím UM každé 2,5hod. přes den, v noci spí v kuse 12hod. od sedmi do sedmi.
Holky můžu se zeptat jaké UM dávate? Budeme dojídat hipp tak ať vím na co zhruba přejít
@nijij Máme Bebu a jsme spokojení . Vahala sem ještě nad Hippem. Jaky je? Nespokojenost?
@priscilla90 No příjde mi hladový ze začatku nevydržel déle jak dvě hodiny teď se to lepší na 3-3,5. Nevyhoda je že po namíchání musí byt do 30min spotřebována a to moje dítě jí podle nálady jednou 30 pak 90 pak 60 takže dost toho končí v odpadu
@priscilla90 na druhou stranu u hippu nemusíš dodržovat 3hodinové rozestupy mezi davkami UM
@nijij Taky máme Bebu, ale tu Optipro Comfort a spokojenost.
male jsou 4 mesice a tyden a dosud jedla 100ml kazdy 3h, vetsi pauzy v noci. Od vcerejska jsem ji pridala na 130ml a ty pauzy se prodluzuji, myslim, ze jit o takhle vyhovuje vic. Jinak pije Babylove z DM
@priscilla90 tři hodiny u UM jsou v poradku🙂