Intervaly mezi pitím umělého mléka - jak prodloužit?

priscilla90
5. bře 2017

Prosim o radu. Uz nějakou dobu jsme na UM. Male jsou 3 mesice a vypije mi na 1 piti cca 90-120 ml. Jenze je z dob kojeni zvykla pit po 2-3 hod. Takze davame lahev takto. Vetsinou to jsou spis ty 2 - 2,5 hod. Četla jsem, ze u UM by to melo byt vic. Jenze jak ji to naucit? 😕 nejdyl vydrzi od 20:00 kdy jde spát do cca 1:00. Pak jsou to zas max 3 hodiny. Je to takhle v poradku? Nebo to mam natahnout? Děkuji ☺

caverina
5. bře 2017

@priscilla90 tři hodiny u UM jsou v poradku🙂

alenka_p
5. bře 2017

Náš kluk nikdy 3 hodiny mezi jídly nevydržel v tomhle věku, většinou spíš 2, bříško ho nidky nebolelo a postupem času se to srovnalo...v necelých 10 měsících má 5 jídel denně, víc do něj nedostanu (těch 5 jídel je včetně UM)

baris
5. bře 2017

@priscilla90 obě dvě holky pily UM co cca 2 - 2,5hod. V noci teda jen 1-2x. Nevidím důvod, proč to protahovat. 😉

Každé dítě je jiné 🙂 a málokdy je tabulkové 🙂

myshoun
5. bře 2017

Na bedne od um je sice doporučený počet dávek, taky jsem se to snažila dodržovat a syn z toho byl max rozhozeny a víc mi blinkal- tak jsem mu nechala jeho 3hodinovy interval a rozpocitala jsem celkovou denní dávku. Skoda, ze mi to došlo docela pozdě, ušetřila bych mu trápení. Ty 3 hodiny mi přijdou na malé miminko akorát.

kassandra1
5. bře 2017

@priscilla90 Ve stejném věku krmím po cca 4 hodinách, 5x denně 180 ml. Chodí spát po krmení ve 22 a budí se až v 6 hodin.

g_m
5. bře 2017

@priscilla90 Mrkni na tuto tabulku, je to lepší a přesnější než tabulka na obalu od UM, protože se řídí váhou miminka ne průměrem. A až pokud mi malá začala plakat, že má hlad dřív než byla zvyklá, tak jsem jí přidala 30ml a samo se jí to natáhlo. Zítra má 4 měsíce a vypije 150ml co 4 hodiny. Předtím pila 120ml co 3h. Kdyby mi pila co dvě hodiny, tak bych zkusila přidat těch 30ml, pokud jí to bude sedět s tou váhou a třeba vydrží i dýl 🙂

35_a_budu_mamka
5. bře 2017

Krmím UM každé 2,5hod. přes den, v noci spí v kuse 12hod. od sedmi do sedmi.

nijij
5. bře 2017

Holky můžu se zeptat jaké UM dávate? Budeme dojídat hipp tak ať vím na co zhruba přejít

priscilla90
autor
6. bře 2017

@nijij Máme Bebu a jsme spokojení . Vahala sem ještě nad Hippem. Jaky je? Nespokojenost?

nijij
6. bře 2017

@priscilla90 No příjde mi hladový ze začatku nevydržel déle jak dvě hodiny teď se to lepší na 3-3,5. Nevyhoda je že po namíchání musí byt do 30min spotřebována a to moje dítě jí podle nálady jednou 30 pak 90 pak 60 takže dost toho končí v odpadu

nijij
6. bře 2017

@priscilla90 na druhou stranu u hippu nemusíš dodržovat 3hodinové rozestupy mezi davkami UM

kassandra1
6. bře 2017

@nijij Taky máme Bebu, ale tu Optipro Comfort a spokojenost.

mr_falko
6. bře 2017

male jsou 4 mesice a tyden a dosud jedla 100ml kazdy 3h, vetsi pauzy v noci. Od vcerejska jsem ji pridala na 130ml a ty pauzy se prodluzuji, myslim, ze jit o takhle vyhovuje vic. Jinak pije Babylove z DM