Hipp bio combiotik - alergie? Syn se osypal

kopretinkaa183
9. únor 2017

Ahoj, malému je 8 týdnů. Od narození jen pláče a moc nespí. Vyzkoušeli jsme Bebu 1, Sunar, Nutrilon AC, Nutrilon law lactose - po těch Nutrilonech katastrofa, křeče ještě větší, zelená tuhá a zapáchající stolice, pak Bebu optipro comfort. Teď máme asi 2-3 týdny Hipp bio combiotik ale je nějaký osypaný. Nejdřív to měl na hlavičce, tvářích a krku, teď ale i na zbytku těla. Je možné že to má z toho mlíčka? Dr. řekla ať mu dám zase Nutrilon law lactose ale 9 hodin v kuse řval, kroutil se a když jsem použila rourku tak s velkým úsilým vytlačil opet tuhou zelenou zapáchající stolici. Prací prášek jsem nezměnila a začalo to chvilku po nasazení Hippu - je možné že to má z toho? Nebo je to běžné osypání co miminka mívají? Už zkusil tolik mlík že už do něj nechci pořád cpát nějaký jiný ☹

mejan
9. únor 2017

@kopretinkaa183 ahoj, to je hrozny, ze ma malej takovy boleni. Davam Hipp, asi po tretim mesici podezreni na abkm, tak nutrilon alergy care - taky jako u vas katastrofa, neskutecny boleni, vysadili jsme a dali hipp hypoalergenni, lepsi nez nutrilon, ale byla jsem rada, kdyz jsme se potom mohli vratit zase k obycejnymu hippu. Nebyl po nem osypany a nevim jestli je to u vas z mlicka. Probiotika asi davas, tak nevim..K Nutrilonu bych se taky nevracela, jak radi dr. A potnicky to asi nejsou?

kopretinkaa183
autor
9. únor 2017

No právě že dr. mi v úterý řekla ať mu dám zase ten Nutrilon. Včera celkem dobrý ale dneska trpěl jak čert. Nejsem si jistá jestli to jsou potničky právě 😔 dávám Biogaia, měl Sabsimplex, pak jsem zkusila espumisan a teď zkouším baby calm ale jak je tím nutrilonem zabetonovaný tak nevím jestli mají nějaký pozitivní účinek.

mejan
9. únor 2017

Nevracela bych se k tomu nutrilonu. A krome toho osypani ten hipp malymu vyhovuje vic, nebo ma taky boleni?

kopretinkaa183
autor
9. únor 2017

Pořád bojujeme. Jeden den dobrý, druhý peklo. Uspat ho zabere někdy i 2 hodiny. Už si s ním popravdě nevím rady. Zatím po žádným z mlík to nebylo tak že by se najedl a usnul, vetsinou před nebo po odbrknutí začne plakat. Někdy míň, někdy víc. Prý to jsou klasický koliky a musím vydržet ale mít doma malýho satánka co třeba 15hodin propláče je vyčerpávající.

mejan
9. únor 2017

To je pro oba vycerpavajici. Takze asi by vas neposlala na vysetreni s briskem?

kopretinkaa183
autor
9. únor 2017

Už jsme bylia uzavřeli to jako koliku právě a že musím vydržet. Kdyby to byly jen ty potničky - máš nějakou radu? Někdo říká mazat indulonou, někdo že vůbec žádný krém. Pročetla jsem už tolik diskuzí na bříško atd a vyzkoušela tolik věcí ale nic. I koupání je boj. Řve u toho jako bych ho na nože brala. Je pravda že ho koupu před jídlem ale když plače i po jídle tak je to celkem jedno. A když náhodou usne tak ho budit rozhodně nechci. Kdyby mi tak mohl říct co ho chudáčka trápí 😢

kopretinkaa183
autor
9. únor 2017

Ještě si do toho vykřičel tříselnou a pupeční kýlu. Pupík má přelepenej ale ta tříselná je hrůza. Musím mu to zamačkávat a při breku to moc nejde. Někde by měli psát i ty negativa co můžou nastat než jen to, že malý miminka většinu dne prospí

petrasipkova1
9. únor 2017

Chudacek,skoda,ze nekojis,dcerka taky strasne plakala,kdyz jsem zacala drzet dietu hodne se uklidnila. Co zkusit neocate, kdyby nahodou,ooradit se nejdriv nekde na alergu? Kde jste byli na vysetreni,na gastru? Reflux nema ?

petrasipkova1
9. únor 2017

Jinak jsem teda napocitala asi 5 mlik,coz je dost, ta zmena v zahojeni strev neni tak rychla, pije caj aby se ta stolice trochu zmekcila? Vysadit na par dni vigantol? Zmenit probiotika ? Preji at je brzy lepe,vim jaky je to des @kopretinkaa183

mejan
10. únor 2017

@kopretinkaa183 jejda mane. to je hrozny, chudacek. Tak uz nevim, co jineho poradit, kdyz jste byli i na vysetreni s briskem. Ono se to lehce rekne, je to kolika, musite vydrzet. Na potnicky vetsinou nedavam nic, kdyz je to hodne, tak maznu lehce sudocremem. Jak pise
@petrasipkova1 zkusit mezi um trochu caje hermankoveho nebo fenykloveho. Nebo nekdo v jine diskuzi psal na prdiky kminovy odvar

terez225
10. únor 2017

K um bych pořídila probiotika ( biopron) od narození - 1 kapsle / den do mléka. Dceři se po tom bříško spravilo a ještě i teď je má. Co se týče um, tak myslím že to střídání je trochu kámen úrazu. Chvíli trvá než si to sedne a pokud často měníš tak má v bříšku paseku. 🙂 vydržte, budu líp 🙂

kopretinkaa183
autor
10. únor 2017

Dávám mu 1x denně Biogaia, zkouším Baby calm. Pije fenyklový čaj, masíruju. Snad se to časem zlepší. Jen hned po jídle místo aby usnul tak plače a trvá to dobu než ho uspím. Navíc usne jen v zavinovačce a musím chovat. Sám ani omylem. Zatím má jen 4 a půl kila ale co budu dělat až bude mít třeba 10to netuším

mejan
10. únor 2017

@kopretinkaa183 delas, co se da. bohuzel nekterym miminkum na boleni briska pomuze jen cas. Ale nutrilon bych uz nedavala, muze to jeste zhorsit. Nevim cim masirujes, ale Eone nebo Weleda maji masazni olej na brisko. Na strankach: rodina-deti.doktorka.cz je dobry clanek: Ucinne masazni hmaty proti bolesti bricha a nadymani miminek. Chovani mu doprej, potrebuje maminku o to vic, ze ma takove trapeni. I kdyz se to ted nezda, tak uvidis, ze bude lip

sonia79
10. únor 2017

To si myslím po Hippu nebude . Obě mě děti byly přibližně v tomhle týdnů osypane, nejvíc obličej a hrudník, mohla by to být seborea, to mimca mívají. S mlikem už bych nic nevymyslela, zkus teď třeba týden nechat ten HiPP,jinak se to fakt bohužel musí vydržet, mám to čerstvě za sebou a je to peklo. Ty lactobacilly bych určitě dávala ,tím nic nezkazis. Pevné nervy !

ninive211
10. únor 2017

Napadlo mě taky to novorozenecké akné, že to může být. Bývá kolem konce šestinedělí-dvou měsíců. Což by odpovídalo je to způsobeno vyplavováním zbytků hormonů. Mléko bych už nestřídala, pokud kaká po něm dobře a uvidíš, jestli to třeba nezmizí za chvíli.
No a ta kolika, holt některá miminka jsou na to citlivější. Ona i ta probiotika zaberou pořádně až tak za dva až tři týdny, nevím, jak dlouho tu BioGaiu dáváš. a holt uspávání houpáním, pokud to teď funguje, neustávej v tom, jemu to pomáhá, jakmile skončí koliky, pak ho můžeš zkoušet učit usínat bez náruče, ale do té doby, by to asi bylo ještě větší peklo než je teď.

kacireksro
10. únor 2017

@kopretinkaa183 me se na potnicky osvedcil cerny caj a potirat tim.za tyden bylo po potnickach.doktorka mi na to dala lipobase,ale nerekla bych ze to nejak zabirat.spise ten cerny caj.

mjk007
8. dub 2017

Holky, poraďte mi 🙂 Mám týdenní holčičku, zatím s prdíky moc nebojujem, ale chci jich malou co nejvíc ušetřit. Slyším samou chválu na probiotika Biogaiu. Mohou se dávat už takhle malým miminkám?

mejan
9. dub 2017

@mjk007 myslim, ze se muzou a z od mesice. Na prdiky od narozeni je myslim Infacol a z probiotik Biopron. Prdiky vetsinou zacnou zlobit po ctrnacti dnech od narozeni. Ale treba vas to mine nebo jen v mensi mire. Ten Biopron muzes zacit podavat uz ted