Ahoj, mohu dát 6ti týdenním miminku heřmánkový čaj jako součást Nutrilonu? Např. normálně míchám 90ml kojenecké vody+3 odměrky nutroše. Mohu dát 70ml kojenecké vody a 20ml čaje a použít to takto pro smíchání? Ptám se kvůli bolení bříška.
Díky
@xleni já někde četla že Heřmánek je i lepší než fenykl ale říkala jsem si že bych zkusila pak i fenykl. Spíš mi jde hlavně o to abych mu tím nějak neublížila když to smíchám přímo do toho. Ikdyž logicky mi přijde že by to vadit snad nemělo
Vadit by to nemělo, jen pozor na to, že heřmánek je docela velký alergen a fenykl může někomu dělat zle... Tak ze začátku být opatrnější 🙂
Jestli proti boleni, na vyprdeni... Davala jsem kmín, sem tam fenykl (ten se detem moc nezdal)
@vero987nika Jestli to máš na prdiky tak nejlepší je odvar z kmínu. Heřmánek má projímavé účinky a používá se spíše na zácpu. Na víc bych to moc do UM nemíchala spise davala po lžičkach nebo samostatně. Protoze to miminku nemusí chutnat a pak vyhodis třeba celou dávku UM.
@vero987nika já používám fenyklový, nevim jestli je heřmánek na bolení. Spíš na zácpu a je to alergen. Dávám trošku 10-20 ml fenyklového.