Můj 19-ti měsíční syn přestal pít UM. Ještě před týdnem mu chutnalo, vypil většinou ráno 150 ml a večer totéž. Teď byl trochu nemocný a od té doby nevezme mlíko do pusy. Tak jsem mu koupila mléčnou kaši (krupicovou s kakaem), a ta mu taky nechutná. Jogurt do něho taky dostanu jen občas, tak přemýšlím, jak do něj dostat nějak vápník, aby byl zdravý apod. Zkoušela jsem už i jednou kakao, ale taky jsem neuspěla, o normální krupicové kaši ani nemluvě ☹
Pokud dítě odmítá, tak bych to až tak neřišila. Sám si zase řekne. Dcera mě přestala pít kolem 13 měsíce úplně a teď to v 19 požaduje a sama si řekne. Tělo možná ví, proč to nechce. Ještě existují alternativy jako rýžové mléko. Je přirozeně sladké. Prodává se v DM, myslím 42 Kč/l. A je obohaceno o vápník...
Ahoj. Syn to robil od troch rokov nepil a nejedol nic mliecne Snazila som sa skryvat do bramborovej kase omacok pomazanok, proste aby nieco mliecne dal. Preslo ho to asi po troch styroch mesiacoch 🙂 uz zase pije zje atd. Nenut, proste sa menia chute, to su take obdobia ;)
Píšete, že byl nedávno nemocný. Pokud bral antibiotika, může to být reakce na ně. Některé děti při antb odmítají cokoli mléčného. To pak během několika dní odezní 😉 Jinak, vápník je i v máku.
Vápník je v tvrdých sýrech, oriscich, tvarohu, máku /nejvíc/, brokolice, květák, vaječném žloutku.. Dej si "obsah vápníku v potravinách" do vyhledávače a vyjede ti tabulka..ze nechce mlicko nevadí.
U nás bylo to samé, období asi dvou měsíců, kdy odmítal jogurty, lipánky i UM. Nejdřív jsem stresovala, ale pak jsem ho nechala být. Nabízela jsem, ale nenutila. Začal znovu sám od sebe. UM si dá už jen večer, cca 150-180ml, snídá jogurt a nic víc mléčného do něj nedostanu, pokud nepočítám omáčky ochucené smetanou, ty má rád 🙂 Jinak jí dobře a téměř všechno. Takže za sebe radím nenutit, až bude chtít, řekne si sám 🙂 Pevné nervy 😉
ahoj dcerka ho přestala pít na 13m, a taky nechce krupičku a kakao jen někdy. Jogurty mi poslední dobou taky nejí... takže kupuju takové ty tyčinky jogurtové a to mi jediný sní, ale ne jahodové.. je to potíž s těmi ratolestmi 😒