Dcera 3 a půl měsíce málo jí

simoneta97
20. lis 2018

Zdravím maminky.. Potřebuji poradit nebo utišit..
Mám dceru.. 3 a půl měsíce.. narodila se o skoro 3 týdny dříve,váha 2500g.. kojila jsem do 8týdnů.. od té doby je na UM.. ale tady začíná můj problém.. teď má 4500g přibírá 500g za měsíc.. doktorka mi furt říká,že je to málo... Dále mi malá jí po cca 2-3 hodinách,ale sní jenom 60ml.. někdy dá 90ml.. doktorka opět říká,že je to málo,že by měla 150-180ml a že to do ní mám nacpat.. což mi přijde blbé ji nutit do jídla.. je tu nějaká maminka,co má taky drobečka ?

kittyy17
20. lis 2018

@simoneta97 moje děti sice měly opačný problém, ale znám spoustu holčiček nicnežerek, i chlapečků. Důležité je, že přibírá aspoň něco. Kamarádky holčička měla 8 kg ve dvou letech (můj syn ve třech měsících), dostat do ní tři lžičky oběda je svátek...
Nechápu, jak chce doktorka dostat do kojence víc mlíka, bych si to nechala názorně ukázat 😂
Zkus ji nechat trošku víc vytravit, třeba pak vypije víc a roztáhne si žaludek.
Hlady žádné dítě neumře 😉

vecerinka
21. lis 2018

pridejte se do skupiny Mame doma nejedlika a uvidíte kolik je drobecku 🙂 Me teda 500g neprijde nejak malo. Nenutila bych. Bude pak mit odpor. Me dite po UM taky malo nabiralo. Ted mu budou 3 a nemá ještě ani 11kg 🙂

jaja01k
21. lis 2018

A jak by si doktorka představovala, že jí to budeš nutit? Myslím, že je důležité, že vypije aspoň něco, a že vůbec přibírá. Říká se, že v půl roce by miminko mělo vážit zhruba dvojnásobek porodní váhy, takže mi to u vás přijde v pořádku.

kachna001
21. lis 2018

A zkoušela si zhruba v půlce krmení dát odříhnout a pak pokračovat?

jitushb
21. lis 2018

500 g za měsíc mi přijde naprosto v pohodě, mě tak malá přibírá taky, a někdy ani to ne. Rozhodně bych do jídla nenutila a neprekrmovala, to je podle mě větší zlo. A moje malá má 5,5 měsíce a 180ml dosud najednou nesni. Důležitější podle mě je jestli je tvoje dcera spokojená a prospívá, než doktorské tabulky.

simoneta97
autor
22. lis 2018

Děkuji vám 🙂
Ano.. tak zhruba v polovině dávám odřohnout 🙂
Do jídla jí nenutím 🙂 Spokojená je.. Pláče jen vyjímečně,usmívá se,spinká 🙂 tak hold jen vyslechnout názor doktorky a stát si za svým 🙂

jitushb
22. lis 2018

@simoneta97 naprosto souhlasím, doktorce kdyžtak všechno jenom odkyvat a kdyžtak stejně udělat po svém. Hlavně do jídla nenutit, ne všechny děti jsou tabulkové.

lucik1506
22. lis 2018

Omlouvam se, ale to mi prijde jako pekna blbost!! Jestli se chcete ridit nejakymi oficialnimi cisly, tak kojenec by mel pribirat 150 - 250 g tydne a vypit by mel 1/6 sve vahy za 24 h. Ale tim bych se vubec netrapila. Ja mam malou 9 tydnu. Minuly tyden pila 150 m co 5 hodin. Tento tyden vypije tak tak 120 ml co 3 - 4 hodiny. Nechala bych to na mimcu.. ono moc dobre vi, ze ma hlad. A pokud nekrici hlady, je to v poradku.. proste nebude takovy velky jedlik.

bonavoxa
22. lis 2018

Mám obě děti nejedici. Dcera naprostá šílenost, vůbec nepila předepsané dávky, třeba jen 40 ml, po dobrém, po zlém, jednu dobu nepomáhalo nic. Doteď je nejedlik. Zlomilo se to až kolem roku a půl. Syn podobně, ani s příkrmy se to nezlepšilo. Sama jsem řešila s Dr., Od půl roku pil jstale jen mléko, a to jen tak, aby se neřeklo. Přibíral 100 g za měsíc nebo stal na váze. Naštěstí nás Dr už zná, tak nějak nevyšilovala. V 9 měsících začal celkem normálně pestře jíst, mléko má jen sem tam. Chtelo to čas. Oba dva jsou neposedové a zabírá na ně nějaká zábava. Hlady opravdu neumřou, to můžu potvrdit. Je spousta takových děti. Nestresovat se tím, to úplně nejde, když je to miminko a potřebuje jist, růst a sílit, ale násilím se nic nezmůže.