Dávkování UM. Kdy a jak navyšovat?

sajenka
27. srp 2020

Maminky,prosím o radu🙏přešla jsem s malou z Nutrilonu na DM Bio. U každého je jiné dávkování...u Nutrilonu pro daný věk mimca je výsledná dávka 133ml u DMBio je výsledná pro daný věk 170ml. Udelala jsem tedy hned napoprvé 170ml podle tabulky,ale samozřejmě to pro malou bylo moc a přebytek vygrcala.Dalsi dávku už jsem udělala tedy jen 140ml.Kdy a jak byste začaly navysovat? Abych se dostala na těch 170ml? Dekuji❤

sigyn
27. srp 2020

Ono hned pod tabulkou je napsáno, že se množství může pro každé dítě lišit. 😉
Já se vždycky řídila tím, jak si malá řekla - když to nedopila, nebo hodně ublinka, tak jsem snižovala o 10 ml než jsem se dostala na vhodné množství. Případně opačně - když hned po dopití brečela, tak jsem třeba 10 ml přidala. My nakonec byly úplně mimo tabulky, protože je hodně dlouhá a tabulkové množství prostě nestačilo. Řidte se instinktem a tabulku berte jako obecné doporučení. 👍

sajenka
autor
27. srp 2020

@sigyn Super,mockrát děkuji za pomoc ❤

sajenka
autor
27. srp 2020

@sigyn tak nam asi moc nesedí,dost mi ho ublinkava 😪

riavais
28. srp 2020

@sajenka každé mimčo je iné, tabuľky sú orientačné tak sa riaď podľa malej 😊 ja som UM navyšovala až keď mi vypil celú dávku a párkrát potiahol na prázdno 😊

denisahlavicova
28. srp 2020

Já se řídím jen tím, kolik UM má být na kolik ml. Já už mám vychytane, že ráno a večer dělám 180 a přes den 150