Dávkování UM a režim. Je reálné nastavit režim krmení?

nufinka88
23. říj 2024

Dobre rano, ahoj,

mame 1 a kousek mesicniho chlapecka. Bohuzel bojujeme s kojenim. Mam malo mleka, takze vesmes jen kojim v noci, kdy malicky nepotrebuje tolik. Jinak se od prsu opakovane odpojuje po probehlem uspesnem kratkem kojeni a aniz by napr. z druheho prsu zkusil sat, saha a hazi rukama, krouti se, breci. Budu zkouset laktacni poradkyni, zda pomuze kojeni zachranit. Proto dle potreby dokrmujeme Bebou.

Mam dotaz k davkovani - nyni pro druhy mesic je denne 5x davka po 150 ml. Je u tak maleho miminka realne (pokud by kojeni neslo a byl by uz jen na UM) nastavovat nejaky rezim krmeni? Kdyz 5x davka, tak v 6 hod., 10, 14, 18, 22? V ruznych diskuzich krmi UM po 3 h.

Jinak s kojenim se tezko odhaduje, kolik vypije.

Dekuji za rady.

mikawis
23. říj 2024

Hezký den, malý byl na UM celou dobu a co si pamatuji, tak takhle malé miminko nevypilo 150ml, takže jsem krmila po 3 - 4 hodinách, jak potřeboval a v průměru za den vypil tu potřebnou dávku.

simkrk
23. říj 2024

Dceru jsem kojila asi jen 9 týdnů, tak pak jsme zůstaly jen na UM, michala jsem podle dávkování co bylo doporučeno a většinou to všechno vypila, ze začátku jsem se držela po 3-4hodinach, ale když spokojeně spala tak jsem ji na jídlo nebudila.. 😊

misha31
23. říj 2024

150ml mi vypil az po pul roce. V tomto veku pil 60-90 a co 2-3 hodiny

misha31
23. říj 2024

A to kojeni - zkontrolujte podjazykovou uzdicku, u nas to bylo tim