Čerstvě roční najednou odmítá láhev s UM. Jaký jídelníček doporučíte?

ladysi
30. lis 2022

Můžu poprosit o vzorový jídelníček ročních dětí, které ze dne na den začaly odmítat láhev s UM prosím? Totální hysterák za posledních 48 hodin, když se k ní přiblížíme s lahvičkou. Poslední mléko předevčírem ráno, od té doby totální řev, když se k ní s lahví přiblížíme. Je nemocná, to ano, střevní viróza, ale apetit se jí vrací. Volá mňam mňam ale láhev si nevezme. Moc díky :,(

me_druhe_ja
30. lis 2022

Počkala a nabízela bych ještě pár dni. Jinak v roce už může jíst téměř vše, takže jogurty, tvaroh, sýr, mléčné kaše..A pokud chceš, tak můžeš zkusit i plnotučné kravské mléko. 🙂

ladysi
autor
30. lis 2022

@me_druhe_ja je mi jasné, že mléko může, ale ona nevezme tu láhev, takže dát do ní cokoliv, stejně to nezkusí 😀 Nabídnout mléko, tak jej bude jen tak pocucávat z hrnečku, ale už se nikdy nedostaneme na to množství tekutin, jako měla ještě před pár dny. Měla by určitě vypít mnohem více, než vypije jen vodu/čaj

chlapecektehu
30. lis 2022

@ladysi malej mi tohle začal dělat měsíc zpátky doktorka mi řekla že by měl mít za den aspoň 500g mléčných výrobků jinak že mu to nemám nutit

emillyhk
30. lis 2022

Syn ve 13m odmítl láhev a už se k ní nikdy nevrátil. Měl úplný hysterák, jen láhev viděl. Tak jsme dávali víc jogurtů, atd. Později začal pít normální mléko z hrnečku.

ladysi
autor
30. lis 2022

@chlapecektehu fůha 500G je dost...Můžu se zeptat zejména na snídaně? Byli jsme zvykl dávat v 7 ráno po probuzení UM a pak v 9 většinou kaši....Teď hned po probuzení samozřejmě trošku tápu, jak pojmout to dopoledne, zda hned kaši a pak třeba ovoce ..?

ladysi
autor
30. lis 2022

@emillyhk Kolik mléka pak začal pít? Já bych jí ho v hrnečku nabídla klidně hned, ale to by bylo jen sem tam cucnutí, ne vyloženě, že by si dala 210ml, jako v případě UM

ladysi
autor
30. lis 2022

@emillyhk ten hysterák je úplně přesné...Právě jsme zkusili nabídnout a opět řev...nechali jsme lahev na stole, šla k ní, dala do pusy sama, natáhlo jí a zdrhla...

chlapecektehu
30. lis 2022

@ladysi právě je to fakt hodně taky jsem se divila.
Tak ráno mu dávám 150ml čaje to vypije celý pak mu dám k tomu 160ml kaše pak dostane ovocnou přesnídávku nebo jogurt potom má oběd pak zase ovoce nebo jogurt pak polívku a na večer opět tu kaši

ladysi
autor
30. lis 2022

@chlapecektehu fuha, 150ml dá celý na jeden zátah? V jaké lahvičce můžu se zeptat? Naše má B.Box a z toho pije skvěle, ale nedala by mi hned 150ml na jedno nadechnutí, spíše zapíjí každé sousto kaše...

me_druhe_ja
30. lis 2022

Hele nerid se žádným množstvím a tabulkama. Každý dítě je jiný. To máš jak dospělí, někteří ji a pijou víc, někteří méně. Já třeba piju denně 2-3l, jinak se necítím dobře a přítel vypije tak tak litr a je OK. Hlavně hlídej, jestli dostatečně čůrá a moč nesmrdí. Pak je to v pořádku. A klidně nabízej třeba víc polévek. A va každem jídle je dost tekutin, neboj. Mě syn taky jednu dobu moc nepil. A dcera taky pije spíš méně.

ladysi
autor
30. lis 2022

@me_druhe_ja Ano, včera se jí po rotaviru vrátil apetit na jídlo a plenky začaly být konečně takové, jak jsme byli zvyklí, což mě vzhledem k absenci UM pozitivně překvapilo. Spánek taky neovlivněn, spí celou noc tak i tak. Spíše jsem měla strach o kalorie a hubnutí, není největší - má 10,5kg a čerstvě rok před týdnem. Zajímavé teď ale bylo, jak ji natáhlo jen si dala tu savičku do pusy...asi už fakt nechce no

ladysi
autor
30. lis 2022

Spíše by mě zajímalo, jak nejlépe nabízet klasické mléko, protože to už bude sem tam cucnutí, nevypije toho z hrnečku 210ml, jako UM z lahve

chlapecektehu
30. lis 2022

@ladysi no já mám už lahvičku bez dudlíku tu už nechce je to takový ten učící hrníček z dm z dudlem pro větší děti nevím jak to popsat 🤦🏻‍♀️
A ano vypije to na jeden zátah.
Před tím jsem měla láhve suavenix zero zero
A nebo Philips avent

emillyhk
30. lis 2022

@ladysi Ze začátku tomu taky moc nedal, třeba půl decky, později i celý hrnek. Jinak pil čistou vodu, čaj nechtěl. Taky jsem se bála, aby neměl málo tekutin, ale plen měl počuraných dost, moč nebyla cítit, tak jsem se uklidnila. Časem začal pít normálně 😊 Ale teda dlouho pil i vodu buď z hrnku nebo normální mojí láhve, termohrnku... Až nedávno vzal na milost láhev s brčkem.

ladysi
autor
30. lis 2022

@chlapecektehu ano, vím, klasický učící bez pítka nebo brčka..Mrknu po něm, díky 🙂

ladysi
autor
30. lis 2022

@emillyhk díky moc 🙂 U vás ten hysterák u flašky byl z ničeho nic nebo také virózo apod? Mě to úplně překvapilo a samozřejmě ji nechci trápit, ale ona chudák volá ňam ňam, hlad má, ale mléko ne 😀

chlapecektehu
30. lis 2022

@ladysi za mě fakt jediná flaška kterou teď bere 🙂 před tím jsme skončili i na kapačkách skrz to že nechtěl pít 🙏

emillyhk
30. lis 2022

@ladysi U nás z ničeho nic 🤷‍♀️ Nejdřív jsem myslela, že je to třeba kvůli zubům, že nechce. A že to za pár dní přejde. No nepřešlo. Ještě mě napadá, že jsem mu UM míchala ještě pár měsíců do kaše k snídani. Ale i to ze dne na den odmítl, ale to už pil normální mléko, tak jsem to neřešila.

kristyn86
30. lis 2022

Nedelala bych si z toho tezkou hlavu. Ve 13 mesicich uz muze jist normalni jidlo. Me se syn odstavil od kojeni v 10 mesicich a UM neprijmul. Na nejake presne mnozstvi mlecnych vyrobku jsem nehledela,jako na gramaz myslim. K snidani mival mlecnou kasi a ke svacine bily jogurt. Ve 13 m uz muze i tvaroh,syry. Pitny rezim se postupne zmeni,urcite pak zacne pit vice vody a caje. A i polevky se picitaji do tekutin. A i z jidla a ovoce neco ma a zacne i vic bastit treba. A neni potreba,aby vypila 210 ml mleka z hrnecku. A dceru jsem ve 13.mesich odstavila a od te doby pila 150 ml UM pred spanim. To mleko neni vsespasne a v tomto veku uz to neva.