Ahojky, máte prosím zkušenost s podáváním čaje u miminka 2 měsíce?
Jsme plně na UM, ale problém je, že do něj nedostanu žádné jiné tekutiny.. převařenou vodu, fenyklový ani heřmánkový čaj.. když zkusím dát na lžičku nebo stříkačkou, tak to hned vyplivne (vyzvrací).
Tak mě napadlo, zda by šlo to nějak přidat do UM , např 1-2 lžičky do každého… protože nyní jak jsou vedra, začíná mu tuhnout stolička. Děkuji za rady
Úplně jednoduše, i doktor říkal, že pokud je malý na UM tak zejména v těchto teplotám je dobré mezi jídlem podávat i vodu nebo čaj. Nehledě na to, že to tak dříve dělávali naše mamky v okolí a nevidím důvod, co je na tom špatného. Ale ptala jsem se na něco jiného.. ne na to, jestli mohu dávat nebo ne. Díky
@terel Pokud mu nechutná čaj, tak bych víc ředila UM více vodou, aby vypil víc tekutin. Čaj změní chuť mléka a může to pak odmítat. Mně teda bylo řečeno, že v tohle věku je mléko jídlo i pití. Samotnou vodu jsme začali nabízet až s příkrmy. Čaj syn nepije doteď (4 roky), nechutná mu. Jen vodu nebo mléko.
@terel čaj míchat s UM je blbost.
Vzdyt caj je voda, ve krere se vyluhuje pytlik s bylinkama. Do mleka pridavas take vodu. Takze tim mnozstvi tekutin prece nezvysis - misto obycejne vody das obarvenou vodu.
Navic to teda muze chutnat dost divne - susene mleko zalite cajem.
Ja bych jednu davku mleka rozdelila do vice porci.
Jestli davas treba 5 odmerek na 150 ml kazde tri hodiny, tak bych misto ve 12:00 a v 15:00 zkratila interval a trochu vic naredila:
12:00
- 2,5 odmerky/100 ml
13:30
- 2,5 odmerky/100 ml
15:00
- 5 odmerek/150 ml
18:00
- 5 odmerek/150 ml
Atd.
Jako ze behem toho poledne mu das 50 ml tekutin navic, ale stejne mnozstvi suseneho mleka. Pripadne, pokud by ti to prislo stale malo, tak to tak udelat vicekrat behem dne.
Ale, to at toto doporuceni potvrdi mamy, co maji vetsi zkusenost s UM. Ja jsem predevsim kojila.
@terel měla jsem syna na UM a voda nebo čaj navíc mu taky na začátku moc nešel, tak jsem to dělala v horkých dnech tak, že si vypil svou dávku (s přesným dávkováním, jak bylo uvedeno vyrobcem, žádné ředění UM vodou navíc) a až dopil dávku, při které se mu chtělo ideálně spát, tak jsem rychle přehodila lahvičky, takže nic nepoznal a vždy se pár hltů napil. Byla to pak i dobrá prevence zubního kazu (tou vodou nazávěr si spláchl ten mléčný film v puse). První zoubky měl začátkem 4. měsíce. Vodu jsem takto dala např. 2-3x za den a ne každý den. Mléko prosím neřeď a ani nepřilívej čaj, není to vhodné. Později můžeš zkusit prostřídat vodou s ředěnou ovocnou šťavou co prodávají pro mininka, je to vhodnější zředit z důvodu prevence zubního kazu. Tak držím pěsti, ať se povede.🍀👍🏻
@terel jo to se dávalo už dříve dětem se zácpou takže v pohodě 😉 Já dvojčatům klukům jsem taky dávala heřmánkový čaj do sunaru. 60ml čaje a zbytek dolila převařenou vodou na těch 180ml. A dala normální dávku sunaru jak kdyby byla jen voda.. pak hezky kakali a upravila se stolice. Vždy když byla potřeba..pak když už časem nechutnalo, ubírala jsem čaj a dávala třeba jen 30ml.
@terel jooo mimochodem synové mají 9 a půl let a takto to dělala i sestřenka se třema synama..a i naše mamky.. takže úplně normálně heřmánkový čaj do um. 👌 Všechny naše děti jsou v pořádku, měly po problémech a lepší jak dneska se kupuje milion léků či kapek na zácpu.
Mám dvouletou dceru, řešila jsem to před rokem opět stejně..
Jinak čaj samotný se miminkam může kupovat granulovany od ukončeného týdne či měsíce jak je na obalech. Ale když maminky kojí prej není potřeba. Toť vše k otazce
A ještě jen malinkatá poznámečka, já bych nedávala víc vody s méně um protože miminko pak není zasycene tou jeho dávkou co my mělo být na papání v daný čas a může se v noci budit hlady. Jeho dávku um bych mu neubírala. Ale tak každý má jiný názor a pohled na věc.
Sama si vybereš a uděláš podle sebe
Super, všem moc díky za vaše zkušenosti.. dělám také půl na půl voda+heřmánek, tak uvidíme 🙏🏻
A proc bys davala jeste caj? Vsak mleko jako tekutiny staci, i kdyz to je UM. Takhle male mimco nic dalsiho nepotrebuje.