V neděli večer malému začala rýma a od pondělí má problém večer se spaním. Vždy jsme ho vykoupali, položili do postýlky, dali flašku, zhasli a čekali dokud neusne. Teď nechce jíst, jakmile zhasneme tak řev jak blázen ale jakmile ho doneseme do obýváku tak je najednou klid a hraje si. Potom už v pohodě usne i s ní flašku mléka. Přes den nechce jíst vůbec, normálně si hraje a je to to naše veselý mimino. Má 7 zubů venku a je mu 10 měsíců. Jde mi o to zda je normální aby nechtěl nic jíst a zda jste se s tím taky některá nesetkala?
Syn nejedl do roka.V roce měl 16 zubů.Byl jenom na UM.
Já když mám rýmu, tak taky nemám chuť k jídlu a blbě se mi spí. Mějte pochopení 😉
@jade85 jasný to chápu ale mě jde o ty jeho hysteraky. Normálně usne a po půl hodině řev jak kdyby ho na noze brali. V ložnici řve a řve tak ho přenesu do obýváku a je klid. Po půl hodině ho dám znovu do postýlky a po chvilce usne. Nemluvě o tom že se začal budit kolem 3 ráno a už spát nechce. Jsem z toho taková v šoku protože na to nejsem zvyklá. Do minulé neděle to bylo nejhodnější miminko a brečel málo.
@nicoletaaa i to může souviset s tou rýmou. Zkuste před spaním stříknout mořskou vodu, odsát nudle, stříknout nasivin. V místnosti kde spí pořádně vyvětrat a zvlhčit vzduch, třeba mokrou plinkou na topení, ideálně ještě pokapat tea tree nebo eukalyptovým olejíčkem. To jsou opatření, co děláme u nás pred spaním, když má malej rýmu. Případně to můžou být zuby, pak bych zkusila namazat calgel nebo při nejhorším i dát trochu nurofenu. No a nebo to není nic z toho a má prostě horší období na spánek a zase se to zlepší. U nás třeba pozoruju vliv úplňku (teď zrovna byl) několik dní před o po. Hlavně buďte v klidu, zase se to zlepší 🙂
U nas na rymu krasne zabral fenistil kapky na nejhorsi 3dny.. krasne roztahne nateklou sliznici a lepe se jim dycha..
Krom toho nekdy ty mimina maji děsy nebo hledaji mamu, je to obdomi kdy uz si plne uvedomuji sami sebe a vi co chteji.. muj maly neji skoro nic a to ma rok.. radsi umre hlady nez normalni jidlo.. takze UM. Pak prijde dek kdy je jak kyselina a sni vsechno co vidí.
@nicoletaaa muze to byt i separacni uzkost. Obvykle zacina kolem roku. Nicmene, pokud ma rymu, tak to muze byt z ucpaneho nosu, ze se mu blbe dycha. Takze na noc urcite nejaky Nasivin nebo Olynth aspon prvnich par dni.
U nás to normální je, někdy ma dny, kdy žije snad že vzduchu a jindy ji normálně 😀 vašemu může lézt další zub... pokud nehubne, tak bych to nijak zvlášť neřešila.