Bojkot UM. Máte s tím zkušenost?

tereza612
18. kvě 2020

Ahoj holky, prosím o radu a o zkušenosti.. můj syn má 9 měsíců a už cca měsíc mi odmítá UM. Zkoušela jsem ho zařadit do oběda, nakoupila různě kaše, které se z UM dělají, protože z lahve mi pít proste nechtěl, jedině kaši vzal na milost, jinak nic. Jakmile ráno zkusím.dát lahev s UM začne se odtahovat a ručkama lahev odstrkuje. Nechci mu pořad cpát kaše. Doktorka mi řekla, že mám být trpělivá, ale akorát jsem z toho nesvá a můj Vojtíšek taky. Máte některá také zkušenosti s takovým bojkotem UM, jak jste řešily?

petulejan
18. kvě 2020

A normální jídlo vám nejí?

puhelin
18. kvě 2020

Uz je ve veku, kdy by mohl jist mlecne vyrobky (napr. bily jogurt). Pestra strava mu da vic, nez co je v UM.

tereza612
autor
18. kvě 2020

@petulejan právě že normální jídlo jí až moc.

tereza612
autor
18. kvě 2020

@puhelin bílý jogurt už jí normálně, ale paní doktorka mi kladla na srdce, že mléko je ještě velmi důležité..tak už nevím

petulejan
18. kvě 2020

@tereza612 no tak to vůbec neřešte a nedávejte mu ho 😊 vyvážená strava je stokrát lepší než UM a pokud jí,tak bych to úplně vyřadila 😊

tereza612
autor
18. kvě 2020

@petulejan Asi máte pravdu, je to lepší než se nervovat. 🙂 Jí mi fakt dobře, až moc.

takyjedna
18. kvě 2020

Kdyz rano nechce flasku, tak nechce. Nenutila bych. Jestli ji jinak dobre a vecer tu kasi, tak mu to uplne staci. Moje holka do pusy UM nevzala nikdy. V deviti mesicich jsem ji 1-2 denne nakojila + k veceri kase z umeleho. A nas pediatr rikal, ze to tak staci. Nektery deti to umely proste nechtějí, nejspis mu nedela dobre, tak to odmita.

tereza612
autor
18. kvě 2020

@takyjedna kdybych aspoň kojila. Od třetího měsíce ale bohužel nekojim, celou dobu UM normálně bez problémů pil a ze dne na den prostě přestal. A jednou denně mléko v kaši je podle naší doktorky málo a mám být trpělivá. Nejspíš to prostě nechám na něm, nechce, tak nechce.

hasara33
18. kvě 2020

@tereza612 ahoj, malá mi začala pomalu bojkotovat UM od zavedení příkrmů takže od 5. měsíce je v podstatě jen na příkrmech a mléko do ní dostanu akorát v noci a hodně výjimečně před spaním nebo ráno, ale to už se dlouho nestalo ....má 7 měsíců a kousek a prospívá krásně 😉

miba10
18. kvě 2020

@tereza612 syn mi to taky občas dělá. Zkus nabídnout, ale nenutit. Mě zase vůbec nechce kaše. Maximálně noční mlíčko.
Ono je dost možné že už mu to nestačí. Pokud ho nechceš úplně odstavit, tak zkus změnit značku, za nějaké "vyzivnejsi"

tereza612
autor
19. kvě 2020

@hasara33 tak hlavně, že nám prckové prospívaj 🙂

tereza612
autor
19. kvě 2020

@miba10 zkoušela jsem měnit i lahev i mlíčko. Vůbec to nepomohlo :/. Chtěla jsem mléko dávat ráno a večer, i kdyby vypil třeba jen 100ml (aspoň něco), v noci mi spí celou noc spokojeně, budit se mi ho nechce :/.

miba10
19. kvě 2020

@tereza612 to ne, pokud spí, tak nebudit. Jestli si to mlíčko vezme aspoň 2x za den, tak bych to asi neřešila

tereza612
autor
19. kvě 2020

@miba10 právě, že si vezme jenom tu kaši, lahev mi odmítá a dvakrát denně ho cpát kaší.. aby mu to nezasekalo trávení se bojím.

miba10
19. kvě 2020

@tereza612 zkoušela si jinou značku lahve?

tereza612
autor
19. kvě 2020

@miba10 taky jsem zkousela

denisahlavicova
2. čer 2020

Mně malá cca 3x denně odmítá flašku, tak ju uspim a když se vzbudí, tak to do ní jen zahuci. Někdy ji musím mít na ruce, dělat ' Ššš' a houpat ji😂 jsou ji za 2 dny 4 měsíce a ráno ji v 5, v 8 a v 10.. Pak nejí třeba do 2 někdy do 3 odpoledne... Když nechce, necpu to do ní a čekám, až se ozve sama, že má hlad.