Bojkot jídla v 11 týdnech

hankapav
1. čer 2018

Ahoj holky, jdu si pro radu. Mám 11tydenniho chlapečka, od narození je na UM (Nutrilon), vždycky bylo všechno v pořádku, jedl co 3 hodiny. Posledních 14dni je to ale katastrofa. Sní celou dávku jenom jednou, max 2x denně, u zbylých krmení se kroutí, plive, začne plakat. Zkoušeli jsme už snad všechno ☹ na řadu Mudr. Změnili mléko na HiPP a je to pořád stejné. Prdy to asi taky nebudou, když mu dám cumel nebo čaj okamžitě přestane. Už jsem bezradná ☹

leniczka23
1. čer 2018

@hankapav a jinak normalne prospiva? Jestli pribira tak bych se vubec neznepokojovala. Bude to nejspis rustovy spurt a je to uplne normalni. 100% to prejde.

hankapav
autor
1. čer 2018

@leniczka23 no zatím přibírá, ale málo. Nevím teda z čeho, asi ze vzduchu 🙄 Já doufám, že to přejde brzo, už jsem z každého krmení fakt unavená 😑

leniczka23
1. čer 2018

@hankapav on bude pribirat ted uz stale mene a mene. Z toho si nic nedelej. Jak rikam, dokud pribira bud absolutne v klidu.
Preju at to mate brzy za sebou..😉

mku
1. čer 2018

Hlavne nenut! Ja jsem si v tomhle veku tak syna (bohuzel za prispeni detske doktorky) tak zablokovala, ze do dneska (je mu pres 10m) mliko neda... a diky tomu musel byt na sonde... vydrz s hippem aspon dva tydny... pak zkus pripadne jine mlicko... nebo zkus krmit hlavne ve spani, to pomaha... pripadne prijed trochu glukopuru, to se dela i v nemocnici, aby jim to vic chutnalo... pripadne napis, mam to fakt za sebou a rada nasdilim zkusenosti
Jinak jeste je otazka co je plna davka... ten nas treba nikdy nedal davku, kterou doporucuji na krabici... kdyz vypil 120ml tak to byl uspech...

kveta1
1. čer 2018

Nám pomohl až obyč sunar. Ten syn pil normálně.

kveta1
1. čer 2018

A protože je již teplo, tak ještě mu nabídni kojeneckou čistou vodu na pití. Mě syn vyžahnul opravdu hodně vody a pak teprve pil sunar. Taky jsme měli problém s nutrilonem ve 3měsících.

zelenaesmolda
1. čer 2018

@mku ja mam to stejne,mala by mela vypit podle krabice vetsi porce menekrat denne ale pije mensi mnozstvi casteji.davala jsem ji 90ml,vypila to ale ma reflux tak nam doktorka poradila davat min a casteji tak jsem sla zpatky na 60ml a staci ji to.budila se na jidlo co 2h ale posledni tri noci a dny spi i 5h v kuse

mku
1. čer 2018

@zelenaesmolda a kolik male je? Mozna by na reflux pomohl nutriton?

zelenaesmolda
1. čer 2018

@mku 7 tydnu,nutrilon mame,nekojim.doporucila nam doktorka krome snizeni davek koupit i ten nutrilon anti reflux,ja mam doma jeste ale tri krabice profutury tak ji asi nejdriv doberu s tim,ze zkusim davat ty mensi davky a pak uvidim jestli koupim ten AR nebo jestli to pomuze,zatim to vypada,ze upraveni tech davek pomohlo 🙂

paolapou
1. čer 2018

Antirefluxní bych nedávala... Nám se pak dusil páč neuměl pít normální tekutiny... Je to hrozný ale musí se to přežít... Mě pil 60ml snad do čtvrtýho měsíce 😆 a nikdy nechtěl ani jíst až teď se trošku rozjedl.. 22měsíců... Hami je dobré mléko... Lahve Mam...

priefi
1. čer 2018

@hankapav a nemuze to by abkm?

zelenaesmolda
1. čer 2018

@paolapou me spis zarazi,ze tech 60ml nepije casteji nez tech 90,naopak spi dele tak se bojim aby nebyla treba dehydrovana.navic podstatne mene kaka,dneska mi zatim nekakala vubec.

iva27
1. čer 2018

@hankapav nenutila bych mu UM.Meli jsme to same kolem roka(nyni 19m a od 3tydnu na UM) a Dr.mi poradila(dobre😉) na tyden mleko vynechat a doplnit jinymi mlecnymi vyrobky.Po tydnu to bylo zase ok👍

hankapav
autor
2. čer 2018

@priefi to už mě taky napadlo ☹ asi zkusím koupit HA mléko, ale odrazuje mě od toho to, že někdy vypije 180ml úplně bez problémů, ani se u toho nezašklebi a někdy do něj nedostanu ani 10ml, kdyby měl alergii tak přece mu vadí každé krmení ne? ☹

hankapav
autor
2. čer 2018

@iva27 no jo, jenomže malý má 3 měsíce, ještě bez příkrmů, nemám mu to čím nahradit ☹ snažím se mu to nenutit, ale přece nemůže žít celý den ze 180ml mléka a trochou čaje 🙄☹

hankapav
autor
2. čer 2018

@mku já se snažím mu to nenutit ☹ ale přece nemůže být celý den hladem. Už jsme mu tam zkoušeli i trochu cukru obyč a nic, prostě to plive, pláče, kroutí se. Ještě zkusím asi HA mlíčko od hippu, ať furt neměníme značku a pak už fakt nevím 🤔😑

mku
2. čer 2018

@hankapav pokud chces vyloucit abkm tak musis koupil nutrilon allergy care nebo neocate. Ty jediny jsou na abkm. Oboji ti muze predepsat detsky doktor, neocate je jinak desne drahy. A pak na tom vydrzet minimalne dva az tri tydny... pripadne ho zkus uz naucit na lzicku? Zahusti mliko trochu ryzovou nemlecnou kasi...

bonavoxa
2. čer 2018

@hankapav Mám podobné trápení s petimesičním. Je napůl na odstrikanem MM a UM. Kvůli hlenum ve stolici držím bezmlecnou dietu a má Nutrilon allergy care. Příkrmů sní snad lžičku a to pořád zkouším a nabízím. Někdy vypije vnpohode 150 ml, jindy nechce vůbec. Krmim ho i hodinu. Nevím, co mu vadí, jestli zuuby nebonsi už vymyslí, horko,... Čaj, vodu, šťávu plive.
U dr. jsme byli, dehydratovaný není, dokonce přibral, což je pro mě záhada.
Zkoušela jsem už všechno, glukopur, kapky na břicho, teplejší, studenější, klid, zapnutou televizi, krmit v polospánku, kousek čípku do zadečku,...Nevypozorovala jsem, co mu vadí.
První, je to přechodné a máme vydržet.
Moje první dítě je doteď extrémní nejedlik a já mám za to, roky úplně nervy v čudu.

hankapav
autor
2. čer 2018

@bonavoxa já už jsem taky zkoušela všechno, teplé, studené, všechny druhy lahviček, cumlíků, nahřívat bříško, masírovat, krmit v sedě, v leže, polosedu, zapnout televizi, zpívat, chodit, huštat, krmit venku....už fakt nevím, myslela jsem, že už fakt vymýšlí, ale zase se občas kroutí jenom u začátku pití, někdy se nekroutí vůbec a někdy do něj zas nedostanu nic... už mě to unavuje, nemá žádný režim, nic nemůžeme naplánovat a Dr. taky řekla jen, že to přejde, ale já do té doby, ještě se svými laktačními depresemi od porodu, fakt skončím na psychiatrii asi 😀 😒

bonavoxa
2. čer 2018

@hankapav Tak jestli pomůže aspoň to, jsme na tom stejně😉 Dcera taky nakonec vyrostla, mléko dokonce miluje..Jen jsem to prostě nechtěla zažívat znova. Dnes místo toho, abychom šli ven, jsem ho hodinu krmila. Nejdřív dýně, pak mateřské mléko, oboje plival. Nakonec si dal trochu um. Ještě jsem od rána nic nestihla.

monina1210
2. čer 2018

@hankapav Zkus pri jezeni rozbalit, detem se muze chtit pri jidle kakat, mozna ho zlobi, ze ho to zdrzuje od jidla, nechce se mu do pliny - kojene deti to tak mivaji, treba je to i vas pripad. Mne se syn i ted (10 mesicu) u flasky nekdy mele a vzteka, kdyz se mu chce kakat a je treba unaveny. Mam pod nim kbelik a povzbuzuju, skoro vzdy se vyprazdni a pak v klidu pokracuje v jidle. Zkuste 🙂

priefi
3. čer 2018

@hankapav ha mleko ale neni bez bilkoviny, na to pozor. Jedine mleko bez bilkoviny je neocate, je na predpis od dr. (jinak okolo 1500kc)