Ahojte maminky, jdu si k vám pro radu 🙏 jsem novopečená maminka,.doma mám 3 týdenní holčičku,. narodila se císařským řezem. Bohužel mlíčko se mi sice udělalo ale je slabé a je ho málo, takže už v porodnici jsme museli přejít na příkrm. Po doporučení a recenzí jsem zvolila značku Beba optipro 1, malá po ní nezvrací a spinká 3-4h, hezky po ní přibírá tak jsme usoudili že to bude dobré. Ale začala hodně trpět na prdíky, dávám ji do každé lahvičky 5 kapek baby Espumisanu a když má žízeň tak dáváme slabý fenyklový čajík pro kojence, ale i tak se hodně kroutí a pláče mež se jí podaří ten prdík vyhnat ven a že prďánkuje opravdu skoro neustále celý den. Je mi ji hodně líto a jsem defakto zoufalá neboť nevím jak ji ulevit. Máme antikolikové lahvičky od Aventu a od Mam, mažu bříško krémem Pupik a nebo
olejíčkem pro miminka na bříško od Saloosu. První a druhý týden jsem jí dávala dle návodu na krabičce 3 odměrky na 90ml, nyní třetí a čtvrtý týden uvádějí 120ml ona mi tu 120vypije s přehledem akorát že tam je doporučeno maximálně 5x denně.což u nás nejde, malá se budí či si říká pravidelně po 3h že má hlad a to opravdu pláče jako by půl dne nedostala najíst 🤦 probírala jsem to s doktorkou a ta mi řekla ať ji dávám 100ml a dávám ji to teda po těch 3hod. což je 7x senně a stejně někdy vyžaduje i po lahvičce prso. Nevím tedy co dělám špatně, 😢 prosím o radu popřípadě doporučení co udělat, změnit, koupit aby mi ta maličká netrpěla na bříško. Předem moc děkuji za odpověď 🙂
Už jsem slyšela, že některým dětem zrovna nedělá dobře fenyklový čaj, že po něm bříško trpí víc. ☺️
@peta2020 tak davejte jen koj. vodu. Ja mam chlapecka, má 2 měsíce, také beba optipro a jine tekutiny než mléko mu tedy nedávám. Maximálně když byly ty třicítky nekolik dni za sebou, tak dostal prostě vodu. Jinak z probiotik střídám bio gaiu a Biopron baby bifi+, fenyklový čaj tedy sem tam používám, ale ne k samotnému pití - dám mu pár lžiček primo do beby. Tedka pomalu odbouram Espumisan - prijde mi, že byl bez efektu. Největší zlepšeni bylo po probiotikach, ale treba az po 14ti dnech.
Abych vás povzbudila, tak vydržte 😉... zlepší se to. S malým jsme cca 7 týdnů zkusili svoje, ale uz se to tedka pomalu lepší.
@xleni dávám ji 100vku, zkusila jsem jednou tu 120 a vypila jí taky, ale raději dávám tu 100. Někdy se stane že vypije lahvičku a za chvíli se sápe ještě po prsu 😮 tak ji přiložím protože vím že jí z toho nic moc nepoteče, je to takový placebo efekt na usnutí. Ale po 3h se mi budí nebo když nespinká tak začne řev a má hlad 🤷 zkusili jsme jí zabavit aby jsme tu prodlevu mezi krmením prodloužili ale to je nemožné, řve jako by týden nejedla 😮🤷 Když ji dám méně jak 100 ale třeba jen 90 sátku tak se mi vzbudí hladová po hodině a půl.
Některým dětem nepomůže nic kámoška zkoušela snad vše a skončilo to ve 3 měsících. Ja bych potom zkusila vyměnit um kaka dobře?
@peta2020 určitě začněte dávat probiotika