Batolecí mléko - ano/ne, která značka?

kajkaajka
4. únor 2018

Dobrý den, chci poprosit o váš názor. Dcera má rok, od narození je na UM, konkrétně Sunaru complex. Dobíráme teď už posledních pár balení, měla bych objednat to určené pro děti od 1 roku, tedy "batolecí mléko". Avšak musím se přiznat, že trochu váhám. Sunar nám sice svědčí, ale slyšela jsem, že to jejich batolecí mléko snad není v pořádku, obsahuje nějaké škodliviny (i když co ne, já vím...) a že mnohem lepší je Hami. A aby to nebylo tak jednoduché, někdo říká, že se může v roce klidně s UM přestat a začít dávat klasické mléko, někdo, že UM musí být až do tří let..... Kdo se v tom má vyznat. ... Navíc mi přijde, že poslední dobou chce UM čím dál míň, s lahvičkou si většinou jen hraje, několikrát ji i pustí nebo třeba odhodí..... Taky nevím, jak by to bylo s přechodem od jedné značky ke druhé. Jednou jsme si to vyzkoušeli, když v porodnici dávali několik dní Hipp a pak ze dne na den přešli na Sunar premium (asi podle toho, kdo je zrovna sponzoroval? ), vyrovnaly jsme se s tím dobře, žádnou reakci na změnu jsme neměli, ale asi to není jen tak, z "rozmaru" změnit značku UM, kterou bereme dlouhodobě.
Jak to máte vy? Jak dlouho jste svým dětem dávaly UM? Měnily jste značku, nebo jste zůstaly u jedné od začátku do konce? Je podle vás lepší Sunar, Hami, nebo je to jedno? Díky (a ne, nečekám, že to rozhodnete za mě, ale potřebuju si to nějak srovnat v hlavě)

swetlusska
4. únor 2018

My se teda změny nebáli nikdy, v porodnici měl Bebu i Nutrilon, doma pak Nutrilon a ten mu přestal svědčit, tak jsme dali Sunar - totální omyl a ucpával ho, tak jsme ze dne na den přešli na Hipp a ten byl uplně nejlepší a bez problémů a budeme ho používat i dál....

crazyduck85
4. únor 2018

Syn od odchodu z porodnice byl na UM, jelikož se nám nedařilo kojení, jelikož jsem neměla mléko. T porodnice jsme odcházeli na Bebě, hned jsem objednala měsíční zásobu a nezkoumala dál. Ze začátku nám vyhovovala, ale po nějaké době syn po ní nemohl kakat. Tak jsme si řekli, že vyzkoušíme Sunar complex. Ze začátku super, ale po té opět stejný problém. Tak jsme koupili všude vychvalovaný Hipp. Ten byl super, syn konečně kakal a ani žádné bolení bříška, ale pro změnu po něm hrozně zvracel. Takže jsme opět měnili - na Hami. A syn kakal, nezvracel a tak jsme u něj zůstali. Když bylo synovi tuším 14 m- koupili jsme Nestlé Junior 1+ a ten jsme brali až do 2 let. Kravské mléko převařené jsem synovi dávala v noci, když se vzbudil na mléko od + - 1 roku . UM dostával na polední spánek 🙂))

iva27
4. únor 2018

@kajkaajka ahoj,maly je od 3tydnu na UM.Mel do pul roka Bebu opti comfort,potom Bebu HA kvuli vysevu AE.Ten nam sednul dobre.Ted je mu 15m a zmenili jsme na Hami batoleci mleko( vitez Dtestu) a spokojenost nadale.Ekzem nema vubec,mliko mu chutna(uz pije jen 1krat denne)
Asi bych se te zmeny po roce nebala..

gnozka
4. únor 2018

V roce uz je zmena mleka v pohode . My přešli ze Sunaru na mleko z DM . A Max spokojenost .

avital
5. únor 2018

Se změnou nikdy nebyl problém. Když bude um chtít, tak jí to klidně do 3 let dopřeju. Většinou, ale přejdou na kravský samy🙂 dcera pije už jen jednou denně, víc nechce (14m)

kajkaajka
autor
5. únor 2018

Holky díky za názory. Zatím se víc přikláním k tomu, že zkusím dát do Hami, přeci jen už toho nevypije tolik jako dřív....

fiatpanda
5. únor 2018

Dcera do 10 m kojena pak jsme vyzkoušeli hipp,nutrilon a hami. Po Hrami žádný problém takže dnes 13 m jsme poprvé dali pokračování batoleci a už spí tak snad dobre ☺

andiienka
6. únor 2018

Syn je na UM od 4 měsíců, cca do roka byl na Hippu, od té doby doteď (má 3 roky) je na Babylove od DM a spokojenost. Chutná mu a četla jsem, že je i výživově dobré.

myska1993
13. únor 2018

My máme mlíčko Kendamil od 5 měsíců a bez problémů. Za nás můžeme doporučit 🙂 Bašťíme ostošest 🙂 Dokonce nám zmizel problém s bolestí bříška 🙂

ivhuska76
23. srp 2018

@myska1993 a stolice po Kendamilu prosim? Nám po něm zelená s hlenem2a hodně ridka, máme 6 den

zelenaesmolda
23. srp 2018

Od roku muzes normalne davat kravske mleko