Ako naučiť 2-mesačné dieťa na umelé mlieko?

laurinkaa
14. lis 2014

Ahojte.. Mam dvojmesacnu dcerku ktoru som az do teraz plne kojila lenze prestali sa mi nalievat prsia .. Mam strasne malo mliecka ☹ malej to nestaci... Dr nam doporucila dokrmovat UM Nutrilon 1 ale dcerka mi z flasky nechce pit ..UZ som zufala .. Je mi jej strasne luto ked vidim ako place ☹ Tie ktore stym mate skusenost ako ste ich naucili na flasku ?? a hlavne na chut UM?? DaKUJEM

evulina77
14. lis 2014

prsa se přestanou nalívat, už to neřídí hormony, ale nabídka a poptávka. Pokud má malá 6 počuraných plínek za den, je všechno ok. Nenech se vycukat. Mlíčka máš určit dost. Zkus přikládat častěji a zkus přidat krmení v noci. Ale s tím umělým mlíkem to ještě zvaž. Doktoři nemají patent na rozum a někteří jsou ze starý školy a o kojení nic nevědí, jen dokážou vydeptat rodiče a ukončují tím předčasně do té doby zdárné kojení. Podívej se na kojeni.net, je tam hodně rad. Já tam hodně čerpala a moc mi to pomohlo. Hlavně si věř a věř svému tělu i dítěti a drž se. Kojení zdar!!!!!!

maudn
14. lis 2014

Zkusit jinou značku/druh láhve, jine UM prodávají se i vzorky v lékárnách

ninanela
14. lis 2014

Mala som podobny problém,resp.som si myslela ze ho mam.Uz v porodnici mi dopor.Nutrilon na dokrmovanie,mala som problémy s kojenim ,snažila som sa odsávat a prikrmovat.Mala sa neustale krutila pri kojeni,som si myslea ze nemam mlieko.Tak som len odsávala a davala moje mlieko flaskou.Zo zaciatku boj,nechcela,stale sa mi driapala na hrud a plakala,skusala som prikladat ale vždy rovnaky scenar.Nervozna pri kojeni,stale sa pustala prsnika.Nakoniec sme to s flaskou zvaldli(mala som Avent),odsávala som mlieko do 3 mesiaca a bolo ho vela(mrazim).No a ked uz som nechcela odsávat(narocne na cas-kazde 3 hod.aj v noci)tak som len tak zo zvedavosti dala malu k prsniku a KOJIM este teraz-mala bude mamt 5,5 mes.Uz asi 2 tyzdne sa mi prsia nenalievaju ale mlieko stále tecie.Tiez som tomu neverila,ale aj s uplne makkeho prsnik mi ide.Len to neustale krutenie a pustanie ,prerusovanie kojenia malej ostalo.Zistila som ze su to asi bolesti bruska a prdiky,lebo hned ako zacne sat tak prdi. 🙂 Najlepsie ale kojim v noci a niekolkokrat.Ako sa zavrti uz jej pichnem prsnik a mala pije az do dna 🙂 Len cez den to je niekedy boj a mam dojem ze za tych 5 min.nemoze byt napana.Ale pribera,nie velmi ale staci to.Zacala som po malych davkach uz zeleninku,ale aj na tu musí mat naladu.Takze este zvaz dokrmovanie a kde flasku tak bude trvat niekolko dni a mala si zvykne.Len zo zaciatku to bude boj,u nas ju chcela len od manžela. ☹

marecekavendulka
14. lis 2014

spíš se soustřed na to jak zvýšit laktaci,doktori,než aby poradili,jak se rozkojit,tak fláknou um a vymalováno. zkus se porozhlídnout zde: https://www.modrykonik.cz/jak-kojit/ https://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni/ .

katyxq
14. lis 2014

Zavolej laktační poradkyni - tato by měla být dobrá http://www.srdcibliz.cz/ - a pokud bude dokrm nutný, používej suplementor - https://www.modrykonik.cz/suplementor (mimochodem ho docela snadno vyrobíš právě z lahvičky)c

hojda
14. lis 2014

Taky bych dala ještě kojení šanci, ve dvou měsících se prsa už tak nenalívají, ale mléko v nich je. Zkus podpořit laktaci. Jinak pokud by to přesto nešlo, tak u nás zabralo nastavit stejné podmínky, jako při kojení na jaké je mimi zvyklé. Takže jsem musel vzít malou do postele k prsu, ale místo prsa jsem dala lahvičku s mlékem, ale u nás to bylo až v 8 měsících.

lrg
14. lis 2014

Rozumím ti, já jsem se snažila do dcery kvůli podváze dostat UM od 6. měsíce a povedlo se nám to až v roce. Vyzkoušela jsem všechny lahve, hrnečky a druhy UM. NEchtěla pít ani z láhve a chuť sušeného mléka nesnáší dodnes. Povedlo se nám to až po půl roce, když jsem objevila tekutá mlíčka Nestlé, ale jsou právě až od 1+. Ve dvou měsících bych čekala, že si zvykne dobře na láhev a mlíko. Nebudu ti radit, ať přestaneš kojit, nebo mě holky sežerou zaživa, ale u nás všechny trable vyřešilo právě až odstavení.

espada
16. lis 2014

Já bych ještě zkusila se rozkojit. Mě pomohlo odsávání. Po kojení jsem vždy odsála prso až do poslední kapky a pak druhé, ze kterého jsem nekojila. A odsávat v noci co tři hodiny. Je to náročnější, ale vyplatí se to. A pokud nemáš další děti, dá se to nevyspání zvládnout. K tomu pít kojící čaje a gravimilk. Já ještě pila sušenou syrovátku (bez příchuti, po těch slazených s příchutí se hodně přibírá). Já měla taky krizi a teď kojím už osmý měsíc.

Pokud to opravdu nepůjde, bohužel se zavedením UM ti neporadím, páč nemám zkušenost. Jen mě napadá zkusit dávat přes hadičku (návody jsou i na netu) a prst nebo lžičkou (ale ro se ulžičkuješ) a zkoušet mezi tím flašku, než ji vezme.

Hlavně se zkus dát do pohody, stres kojení snižuje.