Ahojte.. Mam dvojmesacnu dcerku ktoru som az do teraz plne kojila lenze prestali sa mi nalievat prsia .. Mam strasne malo mliecka ☹ malej to nestaci... Dr nam doporucila dokrmovat UM Nutrilon 1 ale dcerka mi z flasky nechce pit ..UZ som zufala .. Je mi jej strasne luto ked vidim ako place ☹ Tie ktore stym mate skusenost ako ste ich naucili na flasku ?? a hlavne na chut UM?? DaKUJEM
Zkusit jinou značku/druh láhve, jine UM prodávají se i vzorky v lékárnách
Mala som podobny problém,resp.som si myslela ze ho mam.Uz v porodnici mi dopor.Nutrilon na dokrmovanie,mala som problémy s kojenim ,snažila som sa odsávat a prikrmovat.Mala sa neustale krutila pri kojeni,som si myslea ze nemam mlieko.Tak som len odsávala a davala moje mlieko flaskou.Zo zaciatku boj,nechcela,stale sa mi driapala na hrud a plakala,skusala som prikladat ale vždy rovnaky scenar.Nervozna pri kojeni,stale sa pustala prsnika.Nakoniec sme to s flaskou zvaldli(mala som Avent),odsávala som mlieko do 3 mesiaca a bolo ho vela(mrazim).No a ked uz som nechcela odsávat(narocne na cas-kazde 3 hod.aj v noci)tak som len tak zo zvedavosti dala malu k prsniku a KOJIM este teraz-mala bude mamt 5,5 mes.Uz asi 2 tyzdne sa mi prsia nenalievaju ale mlieko stále tecie.Tiez som tomu neverila,ale aj s uplne makkeho prsnik mi ide.Len to neustale krutenie a pustanie ,prerusovanie kojenia malej ostalo.Zistila som ze su to asi bolesti bruska a prdiky,lebo hned ako zacne sat tak prdi. 🙂 Najlepsie ale kojim v noci a niekolkokrat.Ako sa zavrti uz jej pichnem prsnik a mala pije az do dna 🙂 Len cez den to je niekedy boj a mam dojem ze za tych 5 min.nemoze byt napana.Ale pribera,nie velmi ale staci to.Zacala som po malych davkach uz zeleninku,ale aj na tu musí mat naladu.Takze este zvaz dokrmovanie a kde flasku tak bude trvat niekolko dni a mala si zvykne.Len zo zaciatku to bude boj,u nas ju chcela len od manžela. ☹
spíš se soustřed na to jak zvýšit laktaci,doktori,než aby poradili,jak se rozkojit,tak fláknou um a vymalováno. zkus se porozhlídnout zde: https://www.modrykonik.cz/jak-kojit/ https://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni/ .
Zavolej laktační poradkyni - tato by měla být dobrá http://www.srdcibliz.cz/ - a pokud bude dokrm nutný, používej suplementor - https://www.modrykonik.cz/suplementor (mimochodem ho docela snadno vyrobíš právě z lahvičky)c
Taky bych dala ještě kojení šanci, ve dvou měsících se prsa už tak nenalívají, ale mléko v nich je. Zkus podpořit laktaci. Jinak pokud by to přesto nešlo, tak u nás zabralo nastavit stejné podmínky, jako při kojení na jaké je mimi zvyklé. Takže jsem musel vzít malou do postele k prsu, ale místo prsa jsem dala lahvičku s mlékem, ale u nás to bylo až v 8 měsících.
Rozumím ti, já jsem se snažila do dcery kvůli podváze dostat UM od 6. měsíce a povedlo se nám to až v roce. Vyzkoušela jsem všechny lahve, hrnečky a druhy UM. NEchtěla pít ani z láhve a chuť sušeného mléka nesnáší dodnes. Povedlo se nám to až po půl roce, když jsem objevila tekutá mlíčka Nestlé, ale jsou právě až od 1+. Ve dvou měsících bych čekala, že si zvykne dobře na láhev a mlíko. Nebudu ti radit, ať přestaneš kojit, nebo mě holky sežerou zaživa, ale u nás všechny trable vyřešilo právě až odstavení.
Já bych ještě zkusila se rozkojit. Mě pomohlo odsávání. Po kojení jsem vždy odsála prso až do poslední kapky a pak druhé, ze kterého jsem nekojila. A odsávat v noci co tři hodiny. Je to náročnější, ale vyplatí se to. A pokud nemáš další děti, dá se to nevyspání zvládnout. K tomu pít kojící čaje a gravimilk. Já ještě pila sušenou syrovátku (bez příchuti, po těch slazených s příchutí se hodně přibírá). Já měla taky krizi a teď kojím už osmý měsíc.
Pokud to opravdu nepůjde, bohužel se zavedením UM ti neporadím, páč nemám zkušenost. Jen mě napadá zkusit dávat přes hadičku (návody jsou i na netu) a prst nebo lžičkou (ale ro se ulžičkuješ) a zkoušet mezi tím flašku, než ji vezme.
Hlavně se zkus dát do pohody, stres kojení snižuje.
prsa se přestanou nalívat, už to neřídí hormony, ale nabídka a poptávka. Pokud má malá 6 počuraných plínek za den, je všechno ok. Nenech se vycukat. Mlíčka máš určit dost. Zkus přikládat častěji a zkus přidat krmení v noci. Ale s tím umělým mlíkem to ještě zvaž. Doktoři nemají patent na rozum a někteří jsou ze starý školy a o kojení nic nevědí, jen dokážou vydeptat rodiče a ukončují tím předčasně do té doby zdárné kojení. Podívej se na kojeni.net, je tam hodně rad. Já tam hodně čerpala a moc mi to pomohlo. Hlavně si věř a věř svému tělu i dítěti a drž se. Kojení zdar!!!!!!