Ahoj,
mám roční dceru, která má lehký atopický ekzém. Zhorší se vždy když se dostane do kontaktu s kravským mlékem. Ráda už bych přestala kojit, jsem kvůli tomu od jejích 3 měsíců na bezmléčné dietě a už toho mám plné zuby 🤣
Myslela jsem, že bych jí místo kojení ráno a večer dávala Hipp HA, používala jsem ho k dokrmování když byla novorozenec asi do 4 měsíců. Ale na krabici je napsané, že se nemá používat při abkm. Máte s tím někdo zkušenost?
Od roku už ani kojenie až tak nie je potrebné už má aj iné zdroje výživy ako mlieko a ani UM takže pokojne by som začala odstavovať prípadne pred spaním dala Nutrillon/Sunar Allergy Care
Je to přesně tak, HA formule není určena pro děti s ABKM. Ty mohou používat Nutrilon Allergy Care, Sunar Allergy Care, Althéru, kde je kravská bílkovina dostatečně štěpena. Avšak silným alergikům dělají problémy i tato mléka a je nezbytné je krmit rostlinnými aminokyselinami - Neocate, Alfamino. To bys ale musela řešit s lékařem, pokud tedy ty rostlinné aminokyseliny nechceš platit v plné výši (plechovka v průměru stojí 1600 Kč bez receptu).
AE bude souviset s nějakou další surovinou, pokud jsi striktně na bezmléčné dietě. Nejčastěji vadí hovězí maso, sója, vejce a kuře, popř. lepek.