oj holky, Potřebuji radu.. mám holcicku dvouměsíční do teď jsem kojila, bohužel jsem z důvodu horečky o mlicko přišla. Začali jsme UM, jenže nám žádné zatím nesedlo. Zkoušeli jsme hipp po tom byla zabetonovana, nemohla kadit zácpa Jako blázen, tak na doporučení doktorky nutrilon omneo comfort proti zácpě. Zacpu už nemáme za to má šílený křeče v brisku a z toho záchvaty place a zelenou stolici. Po návštěvě na pohotovosti. Po poradě s doktorem nasazen nutrilon colics, stolice je žlutá malá už neplace, ale začala mi blinkat a kádí po každém jídle a furt tlačí navíc má hlad co 2hodiny. Poraďte mi prosím co teď ?
@sudylichozrout dekuji moc, jen ji nechci zase přejídat, zbytečně pak blinti :(
@michaelamacejikova Není zač 🙂 Jinak na ten časový rozestup mezi jednotlivými "kojeními" tady někdo bude mít určitě dobré rady. je tady hodně holek, které mají zkušenosti 🙂
Já mám se všemi Nutrilony špatnou zkušenost, malá měla po nich těžké krvavé průjmy, po výměně Nutrilonu ihned problémy ustaly. Měly jsme právě hodně dlouho ten colics i stejné problémy dělala i profutura. Přešly jsme na Sunar premium a OK.
@michaelamacejikova já měla dobre zkušenosti ze Sunarem. Jen pozor na ty rozestupy. Na UM dávat nejdřív po třech hodinách. UM se hůř tráví než mateřské mléko, takže se musí držet rozestupy. Jinak v žaludku zůstávají zbytky natraveneho mlicka a mimcum to nedělá dobře.
@fly80 ja se snažím ji to jakkoliv natáhnout, jen ráno proste chce dřív ale pak mi dokáže spát 5 hodin v kočárku nevím jestli si to chce nabrat dopředu 🤦🏼♀️😁 dekuji za rady holky, ten sunar kdyžtak zkusíme, jen nevím kdy. Když jsme týden na colics mám ještě počkat? A co beba s tou zkušenosti nemate?
@michaelamacejikova bebu jsem měla u první hned z porodnice, než jsem se tedy rozkojila a u nás taky dobrý. Jinak jiné mlíčko by se mělo střídat minimálně za 14 dnů 😉
@fly80 to ja vím ale když vidím ze má průjem. 😩
@michaelamacejikova obecně by se ta mléka neměla střídat hodně a často, my jsme ten nutrilon měli snad 2 měsíce a pak to bylo neúnosné, jeden den jsem pak dala prostě ten sunar premium ze zoufalství a ještě ten den ji ty průjmy a křeče přešly. Teď již jsme na sunaru č. 3. Zpětně lituji, že jsem s nutrilonem neskončila mnohem dříve, i přes tato varování "nechat dítě, ať si na dané mléko zvykne atd."
@michaelamacejikova já za sebe můžu také doporučit mlíčko z DM Babylove Bio... Bez problémů a bolaveho bříška 😉
@michaelamacejikova bebu si docela lidi chválí, že není tak "agresivní" jako nutrilon. Doporučila mi ji naše dětská doktorka. Zkusila jsem ji taky (ještě v době před sunarem) a malé moc nesedla, neměla tedy průjmy, ale zase celý den pořád čurala a řvala hlady, i když dostávala bebu dle předpisu a docela často.
Ahoj, ja bych se misto um snazila opet rozkojit. pri horecce muze docasne klesnout laktace, ale to se po case zase da doporadku. byla by skoda nekojit 🙂. Pokud chces, najdi si kvalitni laktacni poradkyni, pomuze ti 🙂. Pokud nechces, budete hold muset hledat a patrat a do te doby pretrpet zdravotni potize :-\. nekterym mimcum sedne hned prvni, jinym az nekolikate. kazdemu sedne neco jineho, takze co sedlo nam (mlicko z Dm babylove BIO), vam sedet nemusi.
@dominika1986 no práve, když vidím ze to dobrý není a doufat ze to bude dobrý ? 🤷♀️
@luj89 omlouvám se, nechci se někoho dotknout každý máme na to jiný názor a možná mě tu někdo ukamenuje, ale ja už se rozkojit ani nechci 🤷♀️
Já koupila oranžový Sunar a žádný problém nebyl. 😉Nikdy. A je fakt, že ty tři hodinky ideální. Hodně jsem četla že Nutrilon bývá problém ale zkušenosti nemám.
naše malá byla od 3 měsíců plně na UM, začala mi blinkat obloukovitě a na doporučení nutrilon AR nám pomohl a používáme do teď i v 15ti měsících a jsme spokojeni
Já třeba ne Nutrilon nedám dopustit. Malý mi po HiPPu zvracel obloukem a po každém jídle byl taky pokakaný. Tak mi doktorka doporučila nějaké AR mléko, v lékárně byl jen Nutrilon. Naprosto bez problémů ho snášel přestože jsem četla že dítě zabetonuje, u nás v pohodě. V půl roce když jsme přecházeli na 2, museli jsme kvůli atopickému ekzému změnit mléko na HA (při alergii v rodině) a zase jsem zvolila Nutrilon. Tím že už nebylo zahuštěné, tak malý vždycky zase ublinkl, ale koupila jsem na doporučení doktorky Nutriton na zahuštění a postupně jsem jeho dávky snižovala, takže po nějaké době už malý pil UM bez něho.
@michaelamacejikova pokud tam fakt jsou závažné zdravotní problémy (průjmy, zácpy, zvracení atd.), tak bych asi fakt do toho šla a tu změnu riskla. Já to tak udělala, řekla jsem si: horší než teď to už být nemůže a ejhle, prostě to jiné UM malé ihned sedlo bez jakýchkoli problémů s přechodem na jinou značku. Každé dítě je jiné a nemusí mu sednout UM, za které tady jiný dává ruku do ohně. Takže raději vyzkoušet a najít to pravé pro své dítě, co sedne a nebude miminu dělat problémy. Držím palce.
@michaelamacejikova ok, muzu nesouhlasit, ale respektuji 🙂
My meli Nutrilon i Hipp a ani jeden nesedl. Nejlepsi byl Sunar complex (ten mame do ted) a je i fakt, ze mala driv jak za ty 3hodinky ani papani nevyzadovala.
@dominika1986 dekuji moc za podporu, zítra jdeme k doktorce a uvidíme. Už ji začalo hrozne “čpět” čůrání:( a to nemluvím o kakani. I po dvou hodinách co vyžaduje jídlo ublinkava ještě ani nestravene mlicko. Myslím ze to proste není v pohodě
@michaelamacejikova určitě to není ok. My jsme právě s doktorkou tehdy řešily ty průjmy vším možným i nemožným (biogaia, enteros gel, rostlinné uhlí atd.), nakonec fakt pomohla až ta změna UM. Tak ať najdete to pravé a ať je malá brzo v pohodě!😊
@dominika1986 kapicky dáváme taky, cvicime. Ale proste je taková nešťastná a ja už taky. Dekuji moc!
@sarrita také na nutrilon nedám dopustit .. akorát malá mi nutriton odmítala (také doporučení lékařky) takže jsme přešli na to AR (po Nutritonu doporučení též od lékařky) a nedáme na něj dopustit už 15 měsíců ... sice AR 3 už nedělají ale malá mi klasické odmítá a bylo mi řečeno že to vůbec nevadí. Horší by bylo kdyby měla mít AR1 a dostávala AR2
@michaelamacejikova můžu se zeptat kolik toho vypije? U nás malej blinkal i po 30ml UM, nejvíc pomohlo nosit vzpřímeně,i klidně půl hodiny po jídle, malej blil jak amina po Nutrilonu, Hippu,Sunar odmítal,každou noc 2-3x převlíkat, přes den nemluvě, včetně mě, v kočáře jsem měla zvednuto pod hlavou,kdyby blinkal, aby se nezadusil...zkoušeli jsme i Nutriton, prvních pár dní bylo v pohodě, pak se blinkání vrátilo, ale ne už v takové míře, nejvíc pomohly až příkrmy a pevnější strava,do té doby to byla hrůza a děs,každý den x plín,oblečení jak jeho tak i moje
Také jsem musela ve dvou měsících přejít na UM. A za mě Sunar premium.
@veronikav31 dáváme 120ml 7x denně. A to mi přijde ze to jenom přijde tím jejím telickem a vykadi to. Blinti porad dokud nedostane další. Nechci ji dávat víc a ani min, myslím ze je to akorát.🤷♀️ S tím ze si někdy vezme 90 nebo 80 jindy to vypije všechno. Není spokojena nikdy mi přijde buď ji tlačí to bříško a furt se kroutí🤦🏼♀️
@michaelamacejikova zkus změnit Um,prodávají i menší baleni-vzorecky,aby se nemuselo kupovat hned velké balení,dělá to Hami,Nutrilon,Beba,Sunar dělá balení i po 300g,lze to potom použít na kase
@veronikav31 asi budeme muset, nebudu koukat jak se trápí.
@michaelamacejikova zkus určitě Sunar, a kapičky na prdíky. Mě se osvědčil Infacol. Moji kluci blili po MM i po UM, až do roka a půl, klidně i tři hodiny po jídle. Nauč se mít v každém rohu plinku...
@michaelamacejikova Holky možná poradí lépe, ale za mě: zkus obyčejné mléko Babylove z DM. Mám s ním dobrou zkušenost, když se po jiných zvracelo. Jinak ale to, že má miminko hlad po dvou hodinách, není nic zvláštního, i kdybys kojila, tak by se to mohlo stát. Některá dítka pijí po třech, čtyřech hodinách, jiná po hodině, hodině a půl. Držím palce.