Ahojky, hledala jsem nějakou příhodnou diskuzi, ale žádná mi nevyhovovala 🙂
Tak předně, malýmu bude 7 týdnů, od 3. dne je na UM, z nutrilonu na hipp a nakonec máme sunar complex, ten máme týden a řekla bych, že vyhovuje. Dokonce papá, ale mám pocit, že dost, na obalu je 5x denně 135 ml mléka, malej většinou těch 135 ml vypije, nebo nechá tak 10 ml, jenže 5 dávek denně fakt nemáme, máme tak 6 ( za noc prostě 2, kdy noc beru cca od 20-8 hod.), přez den jí většinou co 3 hodiny. Zdá se mi, že jí moc ☹
A pak druhá otázka, jak byste řešili, když potřebujete někam jít? Vodím starší dceru do první třídy, a jídlo po 3 hodinách vychází třeba na 7,30 hod, ale to už musíme jít do školy, tak co byste dělali, vzbudili ho, oblékly a šup do kočárku, s tím, že si nejsem jistá jestli nebude vejt hlady, protože už je vzhůru nebo vzbudit dřív, dát najíst menší dávku v 7 a další jak si řekne? Předem díky za odpovědi 🙂
To ze ji 6x denne neni zadna tragedie a davku nijak neprekracujete, takze v pohode 😉 Kdybys mu nedala, tak bude rvat hlady, to bys prece nechtela 🙂 To co pisou na krabici ber prosim te vzdy jen orientacne 🙂 Nase mala treba vzdy jedla mene a tez je od zacatku na UM 😉 Co se tyce vodeni starsi do skoly - maleho klidne vzbud o neco.drive, udelej mu klasickou davku a nech vypit, co vypije, dalsi davku pak tak, jak se prihlasi, casem si treba zvykne, ze ji o tu pulhodinu driv a zacne se.ti podle toho budit sam od sebe 🙂 Jinak ja na cestovani pouzivala termosku, kde jsem mela horkou vodu, lahvicku s vodou studenou a UM odmereny v davkovaci, takze jsem kdekoli, kdykoli mohla udelat mliko a nakrmit, ale tahat se s tim kvuli pulhodine, pokud pak jdete hned zase domu je zbytecne 🙂
Malýmu budou 3 měsíce, na UM je prakticky od začátku, první měsíc jsem k tomu i kojila. Jinak k dávce: nejdřív jedl určitě víc, než kolik je doporučená dávka a jedl max. každý 3 hodiny. Teď mi přijde, že jí míň, než by měl, tak jsem zvědavá, jak přibírá. Dej mu, kdy bude chtít. A pokud víš, že by to tu půl hoďku nevydržel, vzbuď ho dřív. Náš malej třeba když ho frknu do šátku, tak i tu půl hodinku ještě vydrží. Ale naštěstí už má takovej režim, že mi to s ničím důležitým nekoliduje.😅
@marukm
@claire90
@prcccek holky ještě dotaz, dali byste mléko i po 2,5 hod, kdyby to tak vycházelo, když předtím vypil vše? A s příkrmy ste začínali po ukončeném 4. m? Možná přemýšlím dost dopředu, ale když se má příkrmem nahradit dávka UM, tak mi to pak taky nebude vycházet snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a UM před spaním.
@marmazel me se mala nehlasila driv jak po 3h, pila k tomu caj, ale kdyby caj nechtela a jecela hlady, tak vyjmecne by dostala. S prikrmama jsme zacinali ve 4mesicich, dostala mrkev na oslavu 😅 ono ze zacatku toho moc vetsinou nesnedi, takze se dopucnou jeste mlikem a postupne se proste to jedno mlicko vynecha a maji jenom masozeleninu 🙂 ja treba davala vzdycky zeleniny kolik chtela, max. teda.tu sklenicku a mliko az po hodince nebo dyl, jak se prihlasila. Nekdo dava postupne jen par lzicek a mliko dava hned, coz je pry spravnej postup 🙂
Taky jsme dávali vícekrát než na obalu... když chce a má hlad, tak nenecháš 🙂 jen mu dej 🙂
@marmazel No pokud to opravdu nevydrží aspoň ty3 hodinky, tak bych dala, třeba si potom déle pospí 😀 co se týká čaje, já mu zkoušela dávat fenyklový,ale nechtěl a nechce jej ani teď v 8 měsíci 😖 ikdyž máme příkrmy naplno. Já s příkrmem začala od ukončeného 4. měsíce... ale nešlo to tak lehce jak jsem si myslela 😀 Jak již bylo napsáno, zpočátku stejně toho sní málo, takže cca po půl hodince bych dala mlíčko, aby se to nemísilo v tom bříšku a pak nebyl problém. Až sní celou dávku zeleninky, tak pak vynecháš mlíčko. My máme ještě teď mlíčko ráno a večer 🙂
@prcccek
@claire90 tak řeším úplně opačný problém, 3 dny se u jídla kroutil, ale docela jedl, trvalo mu t teda půl hodiny, ale jedl, krásně každý 4 hodiny, v noci 1. Předminulou noc však vypil už jen cca 90 ml a řev,po půl hodině usnul do rána do šesti (klasika) , ráno cca 70 ml a řev, po půl hod. se uklidnil a byl naprosto spokojený , usměvavý, další jídlo po 4 hod, vypil cca 70 ml s kroucením a řevem a usnul, za další 4 hodiny to samé. Jinak vypadá velice spokojeně. Večer vypil už 120 ale já trnula hrůzou a pořád ho pohupovala a chlácholila a v noci cca už 130 ml a ani neplakal a teď pořád spí, Ospalý může být po očkování, které měl včera, ale s tím jídlem začal už předtím. Setkala ste se s tím nějaká? Včera sem byla už zoufalá
já mám 10 týdenního a jí jak si řekne, noc mi prospí vlastně celou, poslední jídlo má tak mezi 23-24h a vstává sám od sebe tak kolem sedmé, nají se, usne znova, dopo spí tak po dvou hodinkách, odpo ta zase klidně zařízne na 4h...když je vzhůru tak mu nabídku častěji, jestli chce, dá si, to třeba pije po menších dávkách...hlídám si jen celkovou úhradu, abychom se dostali plus minus na těch 800ml...přibírá, hlady neřve, plíny jsou taky naplněny dle očekávání, tak co...
mě syn taky vždy vypil víc než co bylo na obalu 😅 brala jsem se vše sebou a mlíko míchala klidně na stojáka venku, v tomto je to výhodnější jak kojení 😅 když to šlo, tak jsem i časy trošku posouvala, aby se do programu vešlo vše.
tak hlavně na obalu je to pro průměrné dítě...spíš bych se držela vzorečku 150ml na kg váhy, takže 4,5kg dítě by mělo za den vypít 675ml, plus mínus...
Já bych neřešila, jestli se odchyluje od předepsané dávky na obalu. Je to podle mě jen orientační, a pokud má hlad, přece ho nebudeš trápit hlady jen proto, abys splnila "tabulku"...🙂Jinak pokud máme někam jet a blíží se čas, kdy by měla jíst, dávám jí to raději dřív - pokud mi teda tvrdě nespí.. Taky jíme po 3 hodinách. Vždycky se to snažím nějak odhadnout, malá je hladovec, a když chce jíst, chce jíst HNED 🙂)
Ahoj, mám první dítko a je taky od začátku na UM a řešila jsem všechno stejně 🙂 pokud se ti budí, tak mu mlíčko dej. Každé dítko je individuální, tak jako dospělý, a má hlad jinak. časem se to ustálí, taky jsme měli více dávek i větší množství než bylo na jeho "věk" uvedeno na obale. už v porodnici chtěl více. Co se týče, když jsme potřebovali někam odejít o něco dříve než měl dostat mlíčko, tak jsem ho třeba o půl hodinky dříve vzbudila a dala mu celou jeho dávku, většinou vypil to co vždycky. Ráda poradím pokud budu vědět, vím jak jsem v tom tápala já.