ahoj, mám 4 měsíčního syna a papá mi 10x denně 120 a 100 ml, nevím jak ho to odnaučit. Jí po hodině, nejdřív 120 pak řev a musím mu dát ještě 100 ml, pak spí nebo je v pohodě, jinak se nedá uklidnit. Máme nutrilon AR. začínáme přikrmovat ale je to zatím opravdu malinko. Zkusila jsem 150 nevypije mi to. Nemáte někdo zkušenost co s tím. V úterý jdeme k mudr. tak snad nebude nadávat.
děkuji za každou zkušenost
ok, děkuji, mě to nevadí krmit ho takto často, on si vlastně řekne sám, řve dokud mu nedám mlíčko, vím že se to časem upraví ale mudr. bude nadávat, že by měl papat tak 5x6x denně a né 10x, jinak je Tobiásek zlatý, ale asi si za ten čas zvykl na častější krmení, měl silný reflux s pálením žáhy, nyní mu to zmizlo a prostě se rozjel s papáním 🙂
Jíst um po hodině, to mi přijde ne úplně v pořádku. Kdyby po dvou aspoň..a to vám tak papá pořád? Ono se říká, jestli se nepletu, že má být aspoň rozestup 2 hod, možná i vic, pro ztrávení. Ale já určitě nejsem doktorka, takže se v klidu poptejte jí.. Jinak my máme 4,5 měs a papá mi nutrilon po 3 hodinách, 150 ml. Ale stane se, že nevypije všechno nebo má občas hlad už třeba po 2,5 hod, tak ji samozrejme dám dřív.
A MUDry se nebojte.;)
Pokud nemá nějaké potíže vůbec bych to neřešila, každé dítě je jiné, každý dospělý má jinou potřebu jídla, tak přece mu nebude odpírat jen proto, že na krabici je napsáno, že dítě má vypít tolik a tolik. Moje malá je zase extrémní nežravec, sní toho tak málo, že se kolikrát divím, že vůbec žije. A žije 🙂 Když se podivám na tabulky, kolik by dítě v jejím věku mělo sníst jídla, tak bych si měla hodit mašli 🙂 A jak je na tom malý s váhou?
všem moc děkuji, zkoušela jsem dnes dát malému 150 a na 5 dávek, to nedá, prostě má těch 130 ml, po hodině dám 80 a je klid, dokud mu nedám najíst tak řve až je modrej, tak jsem z toho zmatená. pořád tak nepapal, většinou jedel 100 ml po dvou a třech hodinách, v 8 až 9 dávkách, to ted posledních 14 dní jí hrozně moc, někdy co hodinu, jindy spí a dá si až po třech hodinách, v noci je to v poho, to se nají večer a pak až ráno kolem páté. no za celý den máme cca 1000 ml. tak nevím. uvidím co řekne doktorka, jinak malému nic není, dokonce máme už dva spodní zuby 🙂
@papka moje dcera nikdy, ale opravdu nikdy, nevypila víc než 120ml ... a je jedno, jestli dostala odstříkané MM nebo UM nebo jsem zvážila před a po kojení ... prostě max 120 a dost, jako by měla v žaludku záklopku ... a ani dnes (16m) nevypije víc mléka (vodu a čaj pije krásně, bez pobízení) ... a jelikož ani jako malá nepila po hodině, ale po 2-3 hodinách a od 23 hod spala až do 5 hod ráno, tak prakticky nikdy nevypila doporučenou denní dávku ... přibírala na spodní hranici křivky, takže doktorky mi radila třeba budit ji v noci, nebo dávat dřív kaše a příkrmy apod. ... vždycky jsem mudře řekla, že o tom budu přemýšlet a jela jsem si dál podle svého ... malá byla spokojená a moc šikovná (hlavně fyzicky), v necelých 10m běhala a tak je to dodnes, je spokojené, šťastné a šikovné dítě, dodnes 2x denně kojená 🙂 ... děti nejsou jak přes kopírák, každé má jiné potřeby, já bych se na tvém místě synkovi přizpůsobila, asi mu to v tuhle chvíli takhle vyhovuje, za měsíc to už zase třeba bude jinak 😎
taky jsme na spodní hranici křivky, malý prostě jí často a méně, na krabici je napsáno že má vypít cca 1000 ml, takže to dá, akorát jak říkám někdy po hodině někdy po dvou, v noci je to v pořádku spí pět hodin. je fakt že mě to trápí ale on je spokojený a hrozně šikovný, už se převrací, je živější, takže to vypadá že taky budeme brzo chodit 🙂. v úterý jdu k doktorce tak snad mi nebude nadávat.
Ono při refluxu se dokonce doporučuje zkusit krmit po menších dávkách častěji (tak, aby ten součet za celý den vyšel zhruba podle tabulky na krabici UM) - https://www.modrykonik.cz/gastroezofagalni-reflux .... děti nejsou stroje, neřídí se podle harmonogramů, ani když jsou na UM, ty taky nejíš a nepiješ podle tabulky 😉, ale jak potřebuješ. I UM se dá krmit s respektem k miminku, tzv. na požádání. Navíc 4 měsíční miminko může mít žaludek právě kolem těch 100 ml a ne větší.