4,5měsíční miminko a UM. Nemá málo mléka?

lenula02
7. lis 2019

Ahoj Všem,
Prosím o radu či názor.

Jsme s malickou od narození bohužel na UM na Nutrilon profutura 1. Je jí 4,5 měsíce.
Začaly jsme na konci 4 měsíce s příkrmy a tady je vše v pořádku. Moc jí chutná a spapa celou skleničku ale co se mléka týká tak je to horší.
Driv nám pila normálně 180-200ml 5x denně.
Oběd si už nahradila zeleninou. Takže v tuhle chvíli pije 4x denně. 6-166ml,10-150-170ml,14-prikm + cca 50ml čaj, 17:30-166ml, 22:30-140ml.
Nic víc nechce. Mlíčko jsme měnili a nic. Můžu zkusit mléčnou kaši? Když příkrmy basti bez problémů?
Nebo to není málo toho mlika? A zbytečně se tím nervuji?
Jinak na váze přibývá.

Dekuju za názor

L.

sonikv
7. lis 2019

@lenula02 Podle mě toho mlička zas tak málo není. Neboj se. Mimčo by si řeklo kdyby mělo žízeň. Prospívá ti dobře? Jestli jo, tak bych to neresila.

lenula02
autor
7. lis 2019

16.10 měla 6530g a včera 7200g tak asi bych řekla, že ano. Ale když vidím, jak,, by měla,, pít skoro 1000ml tak sem z toho špatná. Je to už víc jak 14 dní. Přemýšlím, zda ji dát třeba na noc kaši i když spí skvělé. Jen aby toho snědla víc....

lenula02
autor
7. lis 2019

U jídla Teda neplace ale pak už nechce otevřít pusu a kroutí se. Jednoduše už nechce. Když ji to pak třeba prihreju za 15 minut tak to i doji třeba na těch 200ml ale nevím co jí vadí že se zasekne vždy na té částce 150-160ml

martt
7. lis 2019

@lenula02 Ty tabulky jsou jen orientační. Jestli přibývá na váze, tak bych to zatím asi neřešila. Každé dítě jí jinak. Můj syn také od malinka jedl méně a přibýval krásně na váze. Může to mít i jen takové období. Je také možné, že když najednou vypije 150ml tak se cítí sytá. A po chvíli ji trochu slehne.Lepší než aby to vypila celé a pak to vyblinkala.

sonikv
7. lis 2019

@lenula02 Tak to ti malá prospívá krásně! Hele moje mimčo pije cca 500ml denně, příkrmu jí zatím minimálně a taky ji to úplně stačí. Teď večer mi vypila jen 80ml,ale víc nechce tak ji to nenutím..... Tu kaši bych jí nedávala. Podle mě je akorát..... Váhové je na tom jako moje mimčo a tomu je půl roku.

lenula02
autor
7. lis 2019

@martt to je pravda. Malá naštěstí neblinka ani s ničím nemá zatím problém. Dekuju za názor 🙂

lenula02
autor
7. lis 2019

@sonikv dobře. Zavádím příkrmy opravdu opatrně a postupně. Takže s kaši nejsem sama úplně ok spíš mě to napadlo jako varianta kdyby pila málo. Moc dekuju za názor