3týdenní holčička zvrací, může to být umělým mlékem?

jana4321
15. čer 2015

Dobrý den, maminky mam dotaz. Začali jsme přikrmovat 3tydenni holčičku a všechno bylo v pořádku. Jenže tedy když už nemám vůbec mléko tak jsem přešla úplne na UM a dneska mi zvrací. Muže to byt Tim UM i když jsem ji ho dávala před tim a bylo to v pohodě. Je mozne ze ji prostě dneska není nejlíp. Nebo mám vyměnit UM? Dáváme Hipp Bio combiotic 1. Moc děkuji za rady

soleilll
15. čer 2015

@jana4321 Může to být tím, že z flašky jinak pije, třeba víc hltá a naloká se vzduchu. Pokud to tak je, musí se to naučit. Nebo samozřejmě můžeš zkusit jiné UM. Když si ale ublije jen trochu, není to na škodu. Důležitý je, že přibývá. Můj syn blil i hodinu po krmení UM ještě v půl roce, takže to není žádný drama. 🙂

andrrriiik
15. čer 2015

Ahoj,je možné,že ji nesedí toto UM ve větších a častých dávkách,aspoň myslím.Anebo to může být i jen nějaká viróza,zkus vydržet,a pokud to nepřejde,zkus změnit UM 🙂

jana4321
autor
15. čer 2015

@soleilll
@andrrriiik Děkuji, zkusím počkat jak to bude zítra. Máme teprve první den na um tak jsem si nebyla jista. Tak snad to bude dobre.

mantava
15. čer 2015

Zdravím maminky,chtela bych se poradit s váma ohledně UM. Mám 2,5 mesícní miminko a jsme na UM.Chci se zaptat jak často jste krmitei,v jakých časových intervalech,po 3 hodinách jak je doporučováno? Když dám malému jedo dávku,co ciní 150ml,tak mám pocit,že to ještě ani nestihně strávit a už bych ho mela krmit zas,přitom mi hlady nebrečí. Pak by mně zajímalo,zda vám vypije celou dávku mlíčka? A zda budíte v noci,nebo ne?Mně se napapá ve 20 hodin a pak by vydržel spinkat i do rána,ale doktor mi doporucil budit. Budu vděcná,za každou radu. 🙂

andrrriiik
15. čer 2015

@mantava Ahoj,dávej,když má hlad.Já krmila po 2 hodinách,až do asi 7m,ted mi malý jí po 3 hodinách.A v noci bych nebudila,buď ráda,že mimčo spí 😉

tarien
15. čer 2015

@jana4321 Počkej tak týden, my se po přechodu plně na UM trápili se zácpou. Doktorka řekla, ať ten týden vydržím - a fakt se to upravilo. Nemá smysl měnit rychle za sebou UM. Jinak malá taky pořád ublinkává. Ale jen po troškách, tak mě to neznepokojuje, ani doktorku ne. Nicméně kdyby blinkala pravidelně, dýl než ten týden, poraď se s doktorkou, třeba bude stačit Nutriton na zahuštění UM, nebo speciální UM proti ublinkávání (ma zkratku AR, myslím). Virozu snad žádnou nemáte, to by blinkala hodně a obloukem 😉
@mantava Krmím podle potřeby, jak si řekne - vzhledem k váze vypila to, co měla vypít za ten den...někdy pila po 2, někdy po 4 hodinách, někdy tabulkově po 3 🙂. A v noci, co jsme plně na UM, nebudím. Od 3.měsíců spí cca od 20 do 4 rána. A pak pije až v 9 🙂 Dohání to pitím (a teď už i příkrmy) přes den.

jana4321
autor
15. čer 2015

@tarien No blinka opravdu dost. Ale spíš mi přijde že si málo odrihne a pak ji dam do postýlky a to to z ni vyletí ale pak spí dal. Nemůže de třeba prejist nebo ze hodně hlta? Tak Děkuji zkusím počkat co bude. Ona ne bliká po každý. Uvidíme Děkuji za rady

dezyre
16. čer 2015

Holky tak malá má 4 měsíce, je na UM cca už asi 2 měsíce a zasekla se na dávce ze 150 ml a někdy je to s tím jídlem bída. Občas dávku ani nedopije a také se dost často stává, že třeba i po 2,5 hodinách se fakt dost pozvrací. Jenže ona je celkem živel, už skoro měsíc se mě otáčí na bříško, takže vždy blinká na bříšku. A to ji po jídle dávám tak hodinku na odpočinutí v lehátku 🙂 Přibírá, tak to zatím neřeším..

jana4321
autor
16. čer 2015

Tak holky nebudete věřit jak jsem blba. Celou dobu tady nad tim dumam a chudák mela špatného nasazenou savicku a danou do pusy obracene. Takže si do sebe vtahla vzduch. Myslíte že to tim muže byt?

pavlusa01
24. čer 2015

Malá si musí pomalu zvyknout.Ale kdyby to přetrvávalo,tak bych to za vinu mlíčka asi viděla...Mojí starší dceru jsem kojila šest týdnu,tak do konce šestinedělí,ale už tak ke konci mi právě moje mlíčko zvracela,najedla se a šup s tím ven,nebylo to žádné ublinkávání....Tak jsem po domluvě s lékařem měla přejít na UM.Dala jsem nutrilon a malá stále zvracela i na vyšetření byla a nic.....Tak jsem sama od sebe dala sunar a najednou bylo po zvracení.Jenže toto jsem měla s dcerkou před dvaceti lety,to na trhu tolik UM nebylo... 😉 Ted mám dvouletou a sedl jí sunar,tak jí ho dávám od pátého měsíce a vše bylo v pořádku....Tak jestli to bude přetrvávat,tak dát jiné UM.ALe opatrně a zase jí tu značku dávat delší dobu,aby si na něj zvykla,není moc doporučeno UM střídat u tak malých dětiček....