Dobry den maminky. Mam takovy problem. Mam skoro 3mesicni holcicku a denne mi vypije malo mleka. Jsme na um. Vypije 120-150ml ale jen 4x denne. Kdyz ji pridam davku tak strasne place a vyplivuje flasku. Pri propusteni mela 3,10kg ted skoro 4,90kg. Doktorka mi rekla ze ji mam budit v noci a dat ji mliko, ale kdyz jsem to zkusila tak mi mala strasne plakala a vypila jen 30ml. Je zvykla dostat ve 20hod mlicko a jde spinkat do cca 5rano. Nemate nejake rady co s tim? Nechci ji nutit mliko kdyz ho nechce a zaroven nechci udelat neco spatne. Je to me prvni miminko. Vazne nevim co s tim a mudr mi moc neporadi ☹ nemuzu ji prece nutit. Nemate nejake rady a zkusenosti? Budu rada za kazdou odpoved. Moc dekuji 🙂
Jeste bych dodala ze vypada spokojene, hrajeme si, porad nam vyklada, neplace. Plen ma pocuranych dost a kaka 1x denne. Na vaze taky pribira ale roste hlavne do delky takze neni zadny cvalik. Tak me zajima jestli mate nektera zkusenost a jestli ji mam opravdu nutit jak mi rekla mudr nebo to nechat zatim tak jak to je. Ma svuj rezim a je na nej uz opravdu zvykla. Moc dekuji Verca
4x denne je sice malo, ale pokud ji to staci a je spokojena, neresila bych to. V noci ji v zadnem pripade nebud, bud vdecna ze ti tak spinka. U nas je to to same, taky nepije kolik by mela, pijeme 5-6 za den
Ted v tech vedrech ji davej hlavne napit prevarenou koj.vodu nebo caj.
To ji davam taky, bud cajik nebo vodu. Papa po 5ti hodinach a jakmile ji chci dat driv a zjisti ze z flasky tece mlicko tak strasne breci..
určitě bych jí dávala vodu a nenutila ji.třeba to má tak kvůli těm vedrům
Mozna by nebylo od věci ji dat vic vody/caju. Moje dcerka ma flasku na mleko a flasku na vodu/caj. Sama si rekne co chce. Nekdy zjisti ze uz mnela vody dost a chce mleko. 😉
Když pribira a je spokojena, tak je to v pořádku..nebude holt moc jedlik..
Holky jedly co 1,5h, cca 12x denně.
Dekuji za reakce 🙂 nema po kom byt jedlik a s tatinkem jsme docela prcci 😀 treba si casem zvykne a bude papat vic. Cajik davame nebo vodu a ma taky zvlast flasky. Vypada spokojene tak snad budem v pohode. Moc diky za odpovedi 🙂
Holky nekrmíte některá Nutrilonem 1 HA? Mám tu načaté balení, malá mi ho odmítá pít ☹ Tak Vám ho můžu prodat.
Nenutit, pokud je v pohodě, směje se, je aktivní a aspoň po troškách přibírá, není problém. Malou jsem kojila do 4m, potom jsme nasadili UM s tím, že malá hrozně málo přibírá. Pila 120-150ml na každé pití, cca 5x denně. Doktoři jsou v dnešní době na palici. Pořád budit, nutit, támhle tabulka, támhle graf... Jasně, chce to je poslouchat, ale musí zapojit člověk i vlastní rozum. Malá má teď 6 měsíců a jen 6kg. Je drobeček a konečně to lékařka pochopila. Teď už malá pije 280ml na každé pití, cca 3-4x denně, večer 300ml husté kaše lžičkou a v poledne obídek bez mlíčka a stejně nenabírá tak, jak by si mudr představovala...
A napadlo mě, jak píšeš, že jak zjistí, že z flašky teče mléko, že hrozně brečí... Zkus změnit značku mlíčka. Třeba jí nejede. My dáváme Hami a nemůžu si ho vynachválit. Zkusili jsme HiPP, ale z toho se mi malá osypala, po Nutrilonu šíleně blinkala.
Pribira sice ne nejak moc ted za 14 dni nabrala asi 250g, jde hlavne do delky. Jinak je uplne v pohode i motorika super to je na svuj vek moc sikovna i mudr ji chvalila. Jen chce at ji nekak donutim jeste jednu davku a to je kamen urazu.. Kdyz ji chci dat mliko mimo jeji cas tak mi u toho breci a plive to ven, jinak ale mlicko pije v pohode jen nesnese tu davku na kterou neni zvykla. Nutit ji nechci to je podle me hloupost a mudr to porad nechape ze mame proste drobecka a ze neni takovy jedlik jak ona by chtela..
Taky bych jí nenutila..Pokud prospívá,nehrotila bych,přdevším teď v těch vedrech bych jí třeba nabízela mezi mléky pití. 😉