Ahoj, mám miminko bude mit dva mesice a uz tak mesic někdy vyhodi davku UM. Dela to zejména rano a pres den, kdyz je aktivni. V noci a po koupani uz je klidny a nezvraci. Narodil se driv o mesic s vahou 2900 takze se nam nehodi zvracet - potrebujeme z něčeho nabirat. Nekdy vyhodi vic, nekdy min a neni to rozhodne jen ublinknuti. Pred mesicem jsme zkusili AR Sunar byl husty a stejne ho vyhodil a nemel ho z ceho pit? Cim se to pije? Z jednicky Aventky to nevytahne. Zkoušela jsem ho na 2 davky. Pak to bylo lepsi to zvraceni. A ted je to zase horsi, maly je vic divoký tak to leti ven po jidle.
Premyslim o Nutrilonu AR, ale cim ho jist?
Mate nekdo podobne problémy?
Děkuji za info.
@evelyn777 Synovi jsou také 2 měsíce a od narození hodně blinkal. Od porodnice dostával Bebu a měl po ní bolení briska, byl neklidný a hodně zvracel, i 2 hodiny po jídle. Zkusili jsme ten Sunar AR (mela ho i dcera s refluxem, o 6 týdnu dřív narozena) a zatím musím zatukat - přestal zvracet, stolice pravidelná a ukázková, bříško trápí mnohem méně. A celkově se začal víc usmívat a přestal být uplakany. Mám lahvičky MAM, některé mají dudlik 2, z toho to vytáhne v pohodě, do 1 jsem udělala trochu větší dírku, aby mléko vytáhl. Ja můžu Sunar doporučit, ale samozřejmě každému mimcu vyhovuje něco jiného. U dceri Nutrilon byl propadák - týden nekadila, museli jsme používat rourku. Po Hipp zvracela ještě víc i žaludeční stavy. Až Sunar opravdu zabral na vše.
@evelyn777 Ono s tím refluxem je to těžké..z malé to lítalo takovým stylem, že ani nepřibírala..🤷♀️
Kromě mléka je důležité i dodržovat takové ty obecné zásady při refluxu. Tzn. hlavně po krmení nepokládat, ale minimálně půl hodinky pak ještě držet na rukách ve zvýšené poloze (i když ani to někdy nepomůže). I na spaní je dobré podkládat tak, aby byl hrudníček výš než bříško. Měla jsem na to koupený speciální klín do postýlky i do kočárku..
Malá měla hodně silný reflux. Místo AR mlék jsem používala Nutriton. Je to takový prášek, který se přidá do obyčejného UM a zahustí ho. Výhoda je, že se dá upravovat dávkování a tím i hustota mléka. Používali jsme klasickou Avent lahvičku a nikdy nebyl problém.🙂
https://www.benu.cz/nutrilon-nutriton-proexpert...