2měsíční miminko zvrací po UM. Může to být reflux? Které AR mléko a čím ho pít?

evelyn777
10. únor 2022

Ahoj, mám miminko bude mit dva mesice a uz tak mesic někdy vyhodi davku UM. Dela to zejména rano a pres den, kdyz je aktivni. V noci a po koupani uz je klidny a nezvraci. Narodil se driv o mesic s vahou 2900 takze se nam nehodi zvracet - potrebujeme z něčeho nabirat. Nekdy vyhodi vic, nekdy min a neni to rozhodne jen ublinknuti. Pred mesicem jsme zkusili AR Sunar byl husty a stejne ho vyhodil a nemel ho z ceho pit? Cim se to pije? Z jednicky Aventky to nevytahne. Zkoušela jsem ho na 2 davky. Pak to bylo lepsi to zvraceni. A ted je to zase horsi, maly je vic divoký tak to leti ven po jidle.
Premyslim o Nutrilonu AR, ale cim ho jist?
Mate nekdo podobne problémy?
Děkuji za info.

adel2507
10. únor 2022

Malá měla hodně silný reflux. Místo AR mlék jsem používala Nutriton. Je to takový prášek, který se přidá do obyčejného UM a zahustí ho. Výhoda je, že se dá upravovat dávkování a tím i hustota mléka. Používali jsme klasickou Avent lahvičku a nikdy nebyl problém.🙂

https://www.benu.cz/nutrilon-nutriton-proexpert...

elsy3
11. únor 2022

@evelyn777 Synovi jsou také 2 měsíce a od narození hodně blinkal. Od porodnice dostával Bebu a měl po ní bolení briska, byl neklidný a hodně zvracel, i 2 hodiny po jídle. Zkusili jsme ten Sunar AR (mela ho i dcera s refluxem, o 6 týdnu dřív narozena) a zatím musím zatukat - přestal zvracet, stolice pravidelná a ukázková, bříško trápí mnohem méně. A celkově se začal víc usmívat a přestal být uplakany. Mám lahvičky MAM, některé mají dudlik 2, z toho to vytáhne v pohodě, do 1 jsem udělala trochu větší dírku, aby mléko vytáhl. Ja můžu Sunar doporučit, ale samozřejmě každému mimcu vyhovuje něco jiného. U dceri Nutrilon byl propadák - týden nekadila, museli jsme používat rourku. Po Hipp zvracela ještě víc i žaludeční stavy. Až Sunar opravdu zabral na vše.

evelyn777
autor
11. únor 2022

@elsy3 ted jsem koupila ten Nutriton na zahusteni mlika dala mu to. Vypadalo to, ze ok. Ale stejne to vyhodil. To mleko AR je na stejnem principu. Nevim, co s nim. Jsem zoufala uz.

adel2507
11. únor 2022

@evelyn777 Ono s tím refluxem je to těžké..z malé to lítalo takovým stylem, že ani nepřibírala..🤷‍♀️
Kromě mléka je důležité i dodržovat takové ty obecné zásady při refluxu. Tzn. hlavně po krmení nepokládat, ale minimálně půl hodinky pak ještě držet na rukách ve zvýšené poloze (i když ani to někdy nepomůže). I na spaní je dobré podkládat tak, aby byl hrudníček výš než bříško. Měla jsem na to koupený speciální klín do postýlky i do kočárku..