Ahoj maminky, mám dotaz. Prcek má dva měsíce, bohužel jsme na na Sunaru. Strašně moc přibírá má už přes pět kilo. Má každé dvě hodiny hlad. Doktorka řekla vydržte to a dávejte po třech hodinách. Copak to jde? Má záchvaty breku a nechci aby tu hodinu trpěl hlady a já bych asi zas zešílela. Někde jsem četla že miminka spí až 15 -19 hodin denně. Ale nevím jaké myslí? To moje rozhodně ne. Usíná mě až v 10, dřív nemám šanci a vstává v 5 ráno. Večer se ještě dvakrát budí na jídlo a to mezi půl 1 až druhou a pak mezi půl 4 až pátou. Prosím poradte mě co stím jídlem? Jo a vypije mě celou dávko a ikdybych mu dala víc , tak stejně mě za dvě hodiny zas brečí že má hlad.
Vubec nic si z toho nedelejte! Muj syn byl stejny jedlik! Mame Nutrilon a vyzadoval krmeni po 2-2,5 hod. Davala jsem mu jak si rikal. V noci se budil na jidlo co dve hodiny. Take jsem to ze začátku resila, i mlicko jsem zmenila ale bylo to spis horsi. Tak jsem si rekla ze to prostě potrebuje a na tabulky a reci se prostě vykašlu. Hodila jsem se do klidu a krmila ho jak si rikal.
Jakou mel porodni vahu? Muj mel 3,95kg a ve dvou mesicich 5,99kg.
Tak čaj mu dávám Heřmánkový i Feniklový a ten mě je schopnej vypít i 250 za den. Tak ho krotím .Porodní váha byla 3150 kg a 50 cm. Tedka má 5 450 kg a 62 cm. Ve dvou měsících.:( Normálně každý dvě hodiny 120 ml. Někdy dá už aji 150 ml. Nutrilon ho vubec nezasití , Sunar premiun chci zkusit , ale mám strach že to bude stejný jak ten Sunar complex co tedka mám. A pak mě každý říká vydrž to se zlepší. Kdyby se nebudil aspon večer na jídlo tak má o dvě jídla mín a asi bych to nák neřešila , ale mám strach že to tak bude furt a pomalu nás spapá. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@katka1905 sunar a nitrilon nasi vubec nezasitil, mela o odavku a kus vic nez na tabulkach- ty bych neresila ani, presla jsem na Beba HA a bum, jedla ukazkove podle tabulky, vydrzela 3-4hodiny, uplna parada. V noci krasne vydrzela spat 9h vkuse.. pred tim jedla po 2h a to mi rekla doktorka ze je spatny na jatra atd, ze to musim zkusit zmenit, nebo davat vetsi davky a delat vetsi pauzy, ale to zas naraz nechtela vypit...
@katka1905 Vazne to nereste! Ja zkusím najit sesit kam jsem si psala krmeni a napisi vam kolik toho vypil za den. Ale bylo to vic nez se pise na UM! A jak ksem psala v noci to bylo po dvou hodinách! Jak za sva mesice zacnete s prikrmy vic se zasyti a bude toho mlicka postupně chtit min a min.
Právě je ještě zajímavé že mě dva dny po sobě usl ve vajíčku , tak jsem ho tam nechala přes noc a probudil se jen v 5 ráno , ale když ho přendám do postýlky , tak se mě zas vzbudí na jídlo..No já bych zas ale nechtěla jedlíka ..co když z takovou pak bude mít obezitu? až bude větší?
@katka1905 v tom vajicku uz ho rozhodne nenech spat. A jinak jak eadi holky,zkus jine um.
A prosim te,ted fakt nakou obezitu neres,miminko se vxviji,potrebuje jist,tak tyhle myslenky hod za hlavu. Obezita vznija v dusledku nespravneho,nikoli cetneho stravovani. Kdyz mu v pozdejsim veku budes predkladat ty spravne potraviny,dite B de mit pohyb atd,tak se rozhodne neni ceho bat.
asi bych radila jao ostatní - krmte podle hladu 🙂
Já to spíš myslela aby mu to nezůstalo to jezení a v 10ti letech z něho pak bude cvalík.
Neresila bych, nase na Um davala prirustek pres kilo mesiccne, byla pekna, ale pak v roce nemela ani 10kg. A ted ve dvou letech je spis drobna. Ale teda ona nejedla v noci, posledni Um ve 22, 23 a pak az rano nejdriv 7spis 8. Pres den sem mela limit ze driv jak za 2hod ji nedam a v pohode. Dopo jedla po 3hod. Ale k veceru po tech 2hod.
miminko potřebuje daleko víc tučnější stravu než máme my, proto se z počátku nemají dávat ani nízkotučné jogurty. Zatím neřeš podle toho hodně sytou stravu. Můj synovec byl na Um od narození, v roce měl asi 20 kg, měl držet dietu. Nedržel. Nyní měří skoro 2 metry a váží sotva 80 kg ve 20 letech....Jak začal chodit, vyběhal všechno 😉
Dejte mu podle hladu a na Mudr. se vyprdněte! Myslím, že co 2 hodiny je ještě v pohodě, jsou děti, které pijí i častěji. V noci bych zkusila dát malého na péřovou peřinku, udělat mu takové hnízdečko - u spousty dětí to pomáhá. Ale budit se v noci 2x na mlíčko ve 2 měsících je naprosto normální 😉 Ještě bych řekla, buďte ráda, že jí. Znám dětičky, co prostě nechtějí jíst a je to dost hrozné ☹
Tabulky jsou orientační! Dávej podle potřeby miminka, příroda si to chytře zařídila 😉
Měla jsem to samé. Dcerka pv 2,9kg za prvních 6 týdnů přibrala 1,3kg. MUDr. říkal, že takový přírustek ještě neviděl, že ji mám krotit, šidit vodou, jinak zabavit. Jasně, zabavit hladové řvoucí dítě. 😅 Vodu plivala a dál se dožadovala mlíka. Byla schopná vypít o 350ml víc, než jaká je uvedená dávka na piksle. Zkusila jsem ubrat, nepomohlo. Pak jsem si řekla, že moje dítě není křížek v grafu a přestala to řešit. Nebyla a není tlustá, je pořád drobnější. Od 2m sama přešla na delší intervaly a už toho nespráská tolik. Teď už je s přírustkem v normě. Téměř od narození je na Hippu.
Poradím ti - poslouchej svoje mimčo. Myslím, že lidské tělo je dokonalý systém, který si sám řekne, kdy potřebuje palivo k růstu. Krm, kdy si řekne. Váha i intervaly krmení se upraví, neboj. A vydrž. 😉
@katka1905 Na strach z obezity zapomeňte. Měla jsem doma přesně, co popisujete, dvakrát..oba pili jak kyseliny, přibírali skvěle, taky mi radili snížit dávky (jak asi, když prostě řvali 😀) Kolem 1 roku přestala váha skákat nahoru tak rychle (hlavně jak se už víc hýbali). První začal dělat scény s jídlem asi v 2,5 letech, dodnes prudí a je hubenej. Druhému jsou dva a zatím mu chutná, snad to vydrží. Věřte, že horší je, když jíst nechtěj a řvou, to je peklo (sestra měla dvakrát ). Hlavně netrápit hladem malý miminko, to jsem udělala jen jednou, večer už sebou chudáček vynervovanej jen cukal, už nikdy.....Vydržte, hodně síly! 🙂
Děkuji za odpovědi , docela mě to uklidnilo a jsem ráda že můj prcek není jedinej co to tak má.Spíš na mě naléhá okolí, že musím vydržet po třech hodinách , ale když má prcek scénu , tak to nejde .Budu doufat že až budou příkrmy , tak ho to víc zasytí a bude to lepší 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Tri deti, vsechny odmala na UM, vsechny pily jak kyseliny a prvni tri mesice po dvou hodinach naprosto bezne. Postupne se srovnaly, nejmladsi uz jede co 3 hodky. Obe starsi s vahou ok. Krm dle potreb prcka, on se casem srovna.
@katka1905 Dala bych mu kolik chce, on to ví nejlépe. Až se začne s příkrmy a kašemi vydrží déle bez jídla a kaše ho více zasytí. Myslím si, že má rychlé trávení a větší požadavky na růst. Já mám opačné děti, bez jídla by vydržely klidně půl dne. 🙂) Určitě mu to nešiď vodou, bude mít ještě větší hlad. Kdysi se na zasycení vařilo mlíko místo z vody, tak z odvaru z vloček, ale nemám s tím zkušenosti, možná jiná mamča.
@katka1905 mozna se zeptam blbe - ale jsi si jista, ze breci hladem? Neni to unava, nebo prdiky a nebo boleni briska? Ta moje totiz kdyz mela koliky, tak to vypadalo uplne stejne, jako kdyz mela hlad - hledala dudlik nebo prso a pila a pila, jako kdyby to byl hlad, ale bylo to z briska. Pak se zase prejedla a zase brecela, ze chce na prso, ale bylo to bricho a ne hlad. To, ze se budi v noci je normalni, mne zacala v noci spat az ted v pul roce, jinak i v noci byla vzhuru co 2-3 hodiny, navic to mela obracene, takze se budila v noci sama a pres den jsem musela budit ja.
@katka1905 moje Mimi kojim a má na 4 mes 7,05 kg, 63 cm a na 3 mes měl 6,51 kg, 59cm...(por.váha byla 3230g,49 cm).... Pokud ti breci hlady dávala bych, s um teda zkušenost nemám no, ale některé mimi i když jsou na um tak nepsi celou noc.... Mě malý takhle presne usinal až nekdy v 22 hod a vstával v 5 a to jsem ho v noci třeba kojila co hodinu a půl sileny... Teď už se budí jednou.... Ale určitě obezitu mít nebude... Každé mimco je jiné..... 🙂
@katka1905 váhu bych neřešila a ani bych neměnila mléko. Ono mu to totiž v bříšku může udělat velkou paseku 😒 .
Obě moje dcery jedly co 2hodiny - ale pily málo sotva 80ml. Starší dceři jsem dávala do mléka 2 odměrku kaše na zahuštění (měla reflux) - tak to třeba pomůže více zasytit. 😀
Já teda kojim, taj neporadim, jen chci rict, ze nas malej se narodil s 2,7 kg a v sedmi tydnech mel presne 6 a vubec by me nenapadlo řešit, ze bude tlustej.🙂 Jen me teda kojení po dvou hodinách moc nebaví.🙂)
nemám zkušenosti s UM, ale co se týká váhy, tak můj syn byl přes pět kilo již v šestinedělí... prostě jsou to chlapi... jakmile se začne hejbat, tak už ta váha tak neporoste... i když někteří chytráci říkají že na obezitu se zakládá už během kojení, já si to fakt nemyslím... když bude později jíst bílé jogurtny a ovoce namísto pribináčků a čokolád, tak fakt nebude vadit, že byl v prvních měsících cvalík 🙂 Teď je nejdůležitější, aby byl spokojen, takže pokud ho nebolí bříško z přejezení (což asi ne, že) tak bych krmila podle potřeby
Myslím, Že se vyrábí i um pro velké jedliky co výce zasyti, ale vlastní zkušenost s ním nemám. A jak reaguje a menší dávky? Myslím, Že by za den vypil to co má akorát by se to rozpočítalo po těch 2 hodinách. A nebo má v těch vedrech jen žízeň a když už má lahvičku tak ji prostě z baští. Já dávám prckovi mezi kojením občas cucnout vody, jen malinko, aby nebyl neměl sucho v pusince.