... dobrý den, nějaké rady? V noci syn brečí a nechce nic jiného než mléko. To mám už připravené, on ho v leže ze spaní doslova vylohní klidně i 100ml a takhle i 3x za noc. Pomalu bych ho to chtěla začít odnaučovat. Děkuji za případné zkušenosti/rady.
@zuzlana25 ahoj já jsme odnaučovala postupně, ubírala jsem množství že 120 na.90ml až jsme došli k nule . 2 noci profňukané ,ale cca za týden pohoda.
Taky bych neodnaucovala.mleko je zdravé.a dala bych vic at sd furt nebudi,nas pil 300ml ve 23h a pak spal az do rana(pred 2rokem)
Tak pokud mléko vyžaduje, tak ho prostě asi potřebuje. Ja bych ho nechala, ať si k tomu odstavení od mléka dojde sám a přirozeně.
Já dám um před spaním a v noci když se vzbudí,tak dám čaj. Když usne dřív než si dá um,tak je dostane v noci. Zkoušela bych to s tím čajem,třeba nachystat obojí a první dát ten čaj.
@zuzlana25
me to teda prijde dost krute odpirat diteti jidlo...
Malej má taky 14 měsíců, měl teď období kdy vyžadoval mléko v noci co 3h,mazec. Pro změnu ho poslední dva dny úplně odmítá. Zatím ho nechávám a uvidím jak se to časem vyvine. Mám připraven vždy čaj i UM. Dcera se odstavila sama tak věřím, že to samé bude u něj. Večeři docela brzy, tak by do rána mohl mít hlad, takže ho o UM zatím úmyslně neoberu 🙂
Moje dcerka má 20 měsíců a vypije 250-300 ml UM před spaním a pak ještě stejnou dávku v noci. Po zkušenostech s první a druhou dcerou vím, že odnaučení nočního pití přijde samo před 2. rokem.
Ve 14m na to ma narok, do dvou let budu davat, nas 16m pije 3x v noci 150ml. Nebrat, jeste je brzy
Obě děti měly UM v noci do roka, pak jsem vzala a nedala. Dvě noci byl trochu problém, pak si zvykli. Ale šla jsem na to postupně, vždycky jsem trochu ubrala a pak jim dala jen cucnout čaje. Nemůžete čekat, že si zvykne bez mléka hned první noc.
Kolik toho vypije než jde spát?
Nejde o odepírání jídla, u nás to oba měli vyloženě ne z hladu, ale že si chtěli něco pocumlat apod. Kdybych měla čekat, až se na UM odstaví sami, tak to mléko chystám ještě teď v jejich pomalu 4 letech a vstávám v noci.
Já dávám v noci um ještě teď... A to má syn 2r4m. Pije jednou v noci 150ml... Do dvou let pil 2x..
Nedat a vydržet. Já do holky hučela, že v noci se spí a nejí. Pár dní to trvalo, ale pak se budit přestala