Dobrý den holky. Prosím o radu. Mám 10 mesicni holčičku a potřebuji odjet na víkend pryč. Bohužel tolik mléka už neodstrikam, tak jsem zkoušela dávat UM. Ale to mi nechce. Poraďte mi prosím jak ji zasytit hlavně na noc a nebo k ránu. To mleko vyžaduje. Děkuji moc
Ahoj, tak kdyz nevezme um, tak ho do ni nasilim nedostanes, mas malo moznosti, bud ji nechat na vikend bez mlika a normalne ji krmit jidlem, na ktere je uz zvykla a nebo nikam nejet, kdyz to nejde odstrikat, aby mela mlicko na cely vikend.
A nešlo by odjet jen na jeden den? Třeba nechce um, protože chce mámu.
@mourovatakocka V tomhle věku dítě bez mámy vydrží dva dny
v klidu a pokud o něj bude hezky postaráno tak z toho mít trauma určitě nebude (to spíš ta máma že není s ním😀) a zvládne to i bez maminky, třeba jen s tatínkem😁 kdyby to bylo tím že chce mámu tak nejí nic mimo mlíka. Což by bylo v 10měsících trochu divný...... To už se dávno dávají příkrmy.
@jewen kup jinou značku mléka
Děkuju za rady. Možná je to mnou a mou psychickou že ji nechávám doma. Příkrmy a jídlo ji normálně. Jen ji dávám mlíko před usínáním. Nejvíc mám strach z té noci. Párkrát v noci se probudí ale že by vysloveně pila se říct nedá. Spíš jen hledá,,živý dudlik,, 😁 ale spíš nevím co ji dát k ránu když se vzbudí v těch 6 tak to už mleko pije. A bohužel to umělé nechce. Jinak různé druhy už jsem zkoušela. A nic
tak treba uz vubec nechce mleko a chce uz treba jen cajicek?Nebo cokoliv?Moje mala to tak mela...my uz jsme byli od 9. mesicu bez um a na "normalnim jidle".A ja z toho mela nervy, proc nechce pit..a odpoved byla od poradkyne jednoducha... tak treba to zkusit?
@jewen Hele a jak u vás funguje tatínek? Pokud je na něj zvyklá, tak se jí neboj s ním nechat doma a v klidu odjed kam potřebuješ.... A co jí dál ráno k jídlu . to nevím, to ti musí poradit někdo kdo má starší dítě a má s dokrmy zkušenosti.... to já zatim nemam......
Muj syn v 10ti m uz jedl prikrmy a zadne mliko nepil. Tak nebylo by to treba reseni?
Dcera třeba v tomto věku příkrmy odmítala, stejně jako UM nebo odstříkané mlíko z flašky. Když jsem byla poprvé na 7 hodin pryč, tak byla celou dobu bez jídla i pití. Musela jsem přestat v 15 měsících kojit, aby začala vúbec něco jíst.
Moje dcera byla v 10 mesicich plne kojena, jidlo mela na ochutnani, nezasytilo by ji. Bud citi, ze ji chces opustit, nebo ji nechutna. Na tak dlouho bych takhle male miminko jeste neopoustela, v tomhle veku byvaji tezke separacni uzkosti, uz to dost vnimaji.
Urcite bych si kojeni nekazila umelym mlekem.
Užij si víkend a jeď.
Pokud je to s jídlem jak říkáš, tak jak tam nebude prso, vezme zavděk i UM, případně bude pít dva dny čajík či vodu🙂
Chlap to bude mít trochu těžší, pokud je ráno zvyklá na prso, asi se vzbudí, ale možná vezme tu flaštičku a zase usne. Nedělej si z toho hlavu, pokud je v dobré péči taťky, tak z toho mít trauma rozhodně nebude, užijou si to🙂
Zkoušela jsem ji dávat cajik ale nechtěla otevřít ani pusu a plakala dokud jsem ji nedala prso.
@lastovenka vela deti je v 10 mesiacoch na 95% len kojenych..
Zkus zmenit znacku mleka. Daji se koupit vzorky-male baleni napr v dm.. a v 10ti mesicich uz prece prikrmujes ne? Dej ji kasi, presnidavku, polevku, apod..