1 dávka pro novorozence. Je to tak správně?

25. říj 2021

Maminky chtěla jsem se zeptat jestli počítám dávku mléka správně neboť na krabici od každého Sunaru je něco jiného. (Dávkování)
Váha:6= dávka za den : počet za den=1 dávka.
Je to tak správně 🤔🙄 děkuji za odpověď
3t miminko budíte i přes noc ? Nebo jak davkujete ?
Budime a papáme každé 3h.Ale ráno ve 2h a ve 4h mi zlatíčko bojkotuje..Tak mě zajímá názor. A jestli budit dál nebo dávát více pres den od těch 7 do těch 10 ? O ty 2 dávky?

marcicek84
26. říj 2021

Ano, pres den davat casteji nejdriv co 3 h a v noci nechat spat az 6 h v kuse...

jako_mala_holka
26. říj 2021

Přes den jsme dávali cca co 3 hodiny (když spala, tak dostala klidně i po 4-5 hodinách, nebudili jsme ji, jen aby dostala mléko načas), ani v noci jsme nebudili, když se vzbudila náhodou sama, tak dostala normálně mléko... Pokud je v pohodě a prospívá, tak bych rozhodně nebudila, ani přes den pak nedávala víc, s výjimkou růstových spurtů, to jsme krmili třeba i po 1,5-2h (ona si sama "řekla")...u nás byl spurt v 6 týdnech, 3-4 měsících a půl roce tuším, už přesně nevím, trvalo to vždycky cca týden

cuuza
26. říj 2021

Miminko nebuď, budí se jen miminka se silnou žloutenkou, jinak je lepší miminko nechat spinkat, ono si řekne, až bude mít hlad. A moc to nepočítej; miminka nejsou všechna stejná a všechny tabulky jsou jim u pr*ele.
Pokud bude mít moc brzy hlad, tak proste budeš vědět, že máš příště udělat o odměrku víc. Orientačně má vypít 150 * kg za 24 hodin, ale některá mimča pijí víc a jiná míň.

autor
26. říj 2021

Byla zvyklá pít 100ml MM když jsem nemohla odstrikat dávali jsme 70UM ml a večer krásně spala..Ale už 3 den nám nekaká jen prdi..Byli jsme na pohotovosti a tam nám řekla že ji dost na to že je jí 3tydny a váží 3720g..A že máme dávat 70ml po 3h.. Ale v noci je to chudinka.. A budit jí když mi celej den pláče a pláče že jí trápí prdiky..A už nevim co s tím ..Jediný co pomáhá je procházka a kočár..Ale zase nemůžu být dlouho s ni venku když je tak malá 😢 Ráda bych ji pomohla jen nevím jak 😢