VŠB Most. Máte na ni názor z vlastní zkušenosti?

monni88
13. pro 2020

Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit, kdo má zkušenosti. Je mi 32 let, mám 2 děti a teď se budu vracet do práce. Během rodičovské jsem si dodělala maturitu a teď se koukám po vysoké škole.. moje požadavky jsou aby škola byla státní a byla blízko, protože nemám krom manžela hlídání pro děti a vůbec to potřebuju co nejlépe dát dohromady a to splňuje VŠB v Mostě. Vybrala jsem si obor ze tří nabízených pro kombinované studium, asi to není úplně moje parketa, ale přišel mi nejzajímavější.
A k věci - z velké části slyším a čtu, že tato škola v Mostě je výsměch všem VŠ, že to tam má každý zadarmo a pracovní uplatnění je pak minimální kvůli pověsti školy. Mrzí mě to, protože na mě škola (zatím jen z informací, které o škole mám) působí dobře, odborně,..
Máte na tuto školu názor z vlastní zkušenosti?
Nebo na tento obor Ekonomika surovin?
Děkuji za každý pohled a názor na věc. 🙂

knuffel
13. pro 2020

Teda pardon, ale studovat něco jen proto, že to mám za rohem, ale zase tak moc mě to neláká... Nevím.
Za mě zbytečně strávené roky na škole, o kterou bych ani nezavadila, a to z mnoha důvodů: kolik kapacit asi bude chtít jezdit vyučovat do Mostu z Ostravy? Je to zbytečné tahání peněz jak z kapes studentů, tak ze státní kasy. A ještě si přisadím tím, co mě napadlo jako první: VŠ popelářská.

jajulin
13. pro 2020

Netuším, jaká je situace v Mostě, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že u mě ani u manžela se nikdo nikdy nezajímal, na jaké VŠ jsme studovali. Pokud vůbec byla k dané pozici potřeba vysoká škola, stačilo donést zaměstnavateli diplom. Nejvíce záeží na schopnostech daného člověka, titul může pomoci. Ale že by někde řešili, na jaké škole člověk k tomu titulu přišel... to jsou asi jen výjimky. Důležitější je dobrý výběr oboru, aby to mělo perspektivu do budoucna.

ekou
14. pro 2020

Nejdřív bych si ujasnila v jakém oboru chci pracovat a dle toho řešila VŠ