VŠ ekonomického směru. Jaké uplatnění jste našli?

nikolina54
25. říj 2024

Ahoj/Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda někdo máte VŠ ekonomického směru a jaké uplatnění jste našli? Pokud ne, jaký na to máte názor? Vyplatilo se Vám toto studium nebo byste tuto práci mohli dělat i bez nebo s jiným titulem? Popřípadě našli jste práci hned? Děkuji moc za odpovědi

dota11
25. říj 2024

Ahoj, já mam VŠ ekonomického směru a pracují v oboru. Do práce jsem ale nastupovala měsíc před Bc. a pak při práci dodělala Ing. Bez vysoké bych nejspíš tuto pozici nemohla dělat, i teď jak se hledal zástup za mě, tak podmínkou byla VŠ. Ale co se týče práce, jsem měla štěstí. Znám mnoho takových, co sice titul mají, ale dělají buď něco jiného, nebo to není až tak nezbytné, často se při náboru více přihlíží na praxi než na školu.

llluckaaa
25. říj 2024

Ahoj, taky mám VŠ ekonomickou a dělám v oboru. Po škole jsem šla dělat asistentku ředitel, tam bych tu vš nepotřebovala, ale vydržela jsem to necelý rok a šla jsem dělat do financí, kde byla vš ekonomická základ, aby mě přijali. Teď dělám jinde, cení se spíš moje zkušenosti a znalosti než VŠ a kdybych měla jinou, tak by to nevadilo. Dělám s kolegy, co mají matfyz nebo nějakou technickou vš, ale zkušenosti z mého oboru.
Být tebou, tak se zamyslím, jaké možnosti jsou v tvém okolí. Protože jiné to bude v Praze a na východní Moravě, nabídka kvalifikovaných míst se značně liší.