Holky je mi 30 let, v dosavadnim zivote jsem nic nedokazala. Pracovala jsem ve vyrobe nebo aktualne uz 3 roky jako pecovatelka v domove pro seniory. Porad ale citim, ze bych se rada jeste dovzdelala, chtela bych byt zdravotni sestra. Nevim jestli ale neni pozde. Jestli to vubec ma cenu. Jsem znechucena ze svyho zivota, lituji ty leta zpatky.
Nevím jaká máš měřítka ohledně toho, co jsi v životě dokázala/nedokázala... Ale sama jsem před 30. narozeninama měla stejný pocity 🙈. Jinak třeba péče o seniory je podle mě sakra důležitá práce a máš můj obdiv. Na druhou stranu chápu tu potřebu posunout se dál - taky jsem si kolem třicítky doplnila vzdělání (VOŠ).
Tak je spusta uspesnych lidi, ja k nim nepatrim. Nemam supr vzdelani, karieru...jsem z toho spatna.
Jasně, ale nemůžeme být všichni ve vrcholovém managementu, potřebujeme výrobu, zemědělství, služby (i tu péči o seniory), zdravotníky, hasiče, atd. Osobně si vážím každé profese. Pokud tě láká práce zdravotní sestry, určitě není pozdě. Držím palce, ať se ti splní sny 😊
Jasně že není pozdě. U nás na oddělení se taky osetrovatelky pustili do studia. Jsou moc šikovné a úspěšně to dokoncily. Jedna měla při začátku studia 36let a druhá 42. Nikdy není pozdě, směle do toho 🙂
Jo a ještě něco pro povzbuzení. Když se chce, jde všechno. Moje sestra hned po střední škole měla syna, pak ještě měla další 4 děti. Takže 12 let byla jen doma a rodila a kojila. Rozhodla se, že vystuduje vysokokou školu. Takže když jí bylo 33,tak začala studovat pedagogickou fakultu se zaměřením na speciální pedagogiku. Před měsícem dokončila magisterské studium. Takže opravdu jde všechno a vystudovala i s 5ti dětmi 🙂
Když jsem chodila na VOŠku na všeobecnou sestru,tak moji spoluzacce bylo 40. A to bylo denní studium. Nikdy není pozdě.
Holky a dostanu se tam i kdyz jsem nebyla zrovna jednickarka. A maturita take nic moc.
to záleží na konkrétní škole, třeba u nás na VOŠ brali bez přijímacích zkoušek, jenom podle prospěchu na střední škole.
@mirecka.jaroscakova Tak to muzu rovnou zabalit 🙁
Nevzdávej to. Pošli na vybrané školy mail, poptej se jaké jsou podmínky přijetí, školné, jak probíhají praxe, závěrečné zkoušky. A nenech se zastrašit, že to nezvládneš 😊
Taky dělám se seniory a kolegyně nyní maturovala na zdrávce ve svých 46 letech, takže třicítka, to je sakra krásný věk. Ale jinak rozumím, práce mě sice moc baví i po skoro šestnácti letech, ale .....je mi 45 let a vím, že už se nikam do školy nepřihlásím, že budu dál chodit jen v práci na různé kurzy a sama jsem ze sebe strašně zklamaná, že promrhám život aniž bych něco pracovně dokázala.
nemusí to být všude stejné, nevím odkud jsi. Na stránkách dané školy najdeš potřebné informace, je možné, že ještě nemají naplněnou kapacitu a mohla bys od září nastoupit.
Proč by ne? Nikdy není pozdě. Pokud máš maturitu, můžeš rovnou na VŠ/VOŠ🙂