Studium VOŠ v 35 letech, dvě děti + zaměstnání. Jak jste to zvládaly?

adenka84
8. zář 2019

Ahoj najde se tu nějaká maminka, co zvládla pri zaměstnáni a s dvěmi dětmi studovat VOŠ?
Jak jste to zvládali?

bervidova
8. zář 2019

Uvidíme,jak se to dá, já sice ne VOŠ,ale začínat budu teď v září- týden jsem zpět v práci, jedno dítko 3.třída, druhé v první v mš, mažel co směnuje, babičky daleko a pracující, prababičky ke stovce 🙂 Manžel si myslel, že mi hráblo,ale myslím si, že horší situace na plánovaní a organizování času už nenastane, tak proč ne zrovna teď 🙂 Jinak 42 let, takže myšlení jde už občas do háje 🙂

adenka84
autor
8. zář 2019

@bervidova takze zacinas studovat VŠ nebo SŠ. Ja mam starsi dceru v druhe tride. Mladsi v predskolaku. Ja se rozhodla studovat ze dne na den. Je to sest nedel co jsem prisla o miminko. Mimodelozni tehotenstvi, slo mi o zivot. Muj pohled na zivot se diky tomu zmenil. Neskutecne leti, jsme tu skutecne jen na skok. Takze kdyz studovat tak ted nebo nikdy.

adenka84
autor
8. zář 2019

@bervidova co jsi si vybrala za obor?
Jinak manzel slibil, ze me bude podporovat. I kdyz pracuje na smeny. Moje vrchni je tez rada, ze to zkusim slibila mi, ze mi nase nemocnice bude davat stipendium. Tak uvidime. Vzdat to muzem kdykoliv.

crochetka1
8. zář 2019

Zrovna zvažuji pedagogickou VŠ, nebo VOŠ. Mam 2deti ve školce, praci na 0,5uvazek jako asistentka pedagoga.

adenka84
autor
8. zář 2019

@crochetka1 já pracuji tedy na plný úvazek. Ale moc si přeji tu školu zvládnout vystudovat i za cenu, že by se nám zadařilo třetí miminko. Bude to náročné, ale zvládli to jiné tak to musím zvládnout i já.
Budu ti držet palečky.

kimm88
8. zář 2019

Krásný den, také jsem se cca před 2 měsíci rozhodla, že bych šla ráda studovat a zcela změnila obor. Mám 2 děti a vééélké obavy, jak to vše dokáži skloubit ještě se školou a učením. Nezaložíme nějakou soukromou skupinku, kde bychom se mohly podporovat, holky? 🙂 Byla bych moc ráda.

bervidova
8. zář 2019

@adenka84 takže VOŠ zdravotnickou? To je fajn a určitě náročné. Já to v práci zatím ani neřkla, nijak mi to nezasáhne do práce (tedy kromě toho, že se tam třeba budu tajně učit nebo něco psát 🙂 Ale ženský kolektiv =radost z toho,kdybych toho nechala, takže to ví jen jedna kolegyně, která ani nedělá přímo se mnou.

adenka84
autor
8. zář 2019

@bervidova ja to v praci rici musela. Jelikoz po dobu 3,5 let budu potrebovat kazde ctvrtky volne. Nezvladnu si nadelavat tolik hodin. Pracuji na prijmove ambulanci. Jen na ranni smeny. Nelze si tam tolik hodin nadelat. Proto o tom musela vedet a musela mi dat i schvaleni. Jinak to v praci zatim vi par kolegyn. Ale vim, ze se to rozkrikne jelikoz budu potrebovat praxi na vsech oddeleni.

adenka84
autor
8. zář 2019

@kimm88 i ja mam obavy. Muzem zalozit soukromou skupinku. Podpora se bude hodit.

mirecka.jaroscakova
8. zář 2019

Ve čtvrtek nastupuju, mám dva syny, starší je v šesté, mladšího 20 měsíců mi bude hlídat mamka. Docela se bojím, jak to budu zvládat🙈

adenka84
autor
8. zář 2019

@mirecka.jaroscakova take nastupuji ve ctvrtek 🙂 Take jdes na zdravotnickou skolu?

mirecka.jaroscakova
8. zář 2019

@adenka84 jojo🙈

adenka84
autor
8. zář 2019
adenka84
autor
8. zář 2019

@mirecka.jaroscakova a uz si ve zdravotnictvi nikdy pracovala? Nebo jsi pracovala v uplne jinem oboru?

bervidova
8. zář 2019

@adenka84 to pak jinak nejde, to je jasný,já budu mít jen víkendovky, většinou po třech týdnech, tak to jde

mirecka.jaroscakova
8. zář 2019

@adenka84 jdu do Vsetína. No, se mnou je to složité😀 já jsem po gymplu šla do Brna na LF na všeobecnou sestru, po roce jsem se dostala na medicínu, kterou jsem po 3 semestrech vzdala. Ale na gymplu i VŠ jsem brigádně pracovala v nemocnici, pořád mě to tam táhne, no.
Ale bojím se, u lůžka jsem nebyla 10 let. A na druhou stranu se strašně těším!

kimm88
8. zář 2019

Tak posílám link, kdo chce mít trošičku soukromí, aby se mohl rozepsat o všem možném i nemožném, račte vstoupit 🙂 🙂

mirecka.jaroscakova
8. zář 2019

@kimm88 díky

michaela_2
9. zář 2019

@adenka84 statnice Ing. jsem skládala se 2 dětmi a prací na 7h denně. Dá se všechno 🙂 pokud zvolíš obor, který lze studovat dálkově

snahnah
9. zář 2019

Ráda bych se přidala, zapsala jsem se do druháku na VŠ, 2 děti, zatím jsem na mateřské 😁

podaji
9. zář 2019

Ty jo já bych taky něco ráda studovala. I když mám vyšší i VŠ. Ale problém je ten, že jednomu Peckovi jsou 3 druhému 15 měs, ten navíc ještě nespí celou noc. Manžel v práci do osmi včetně sobot, hlídání nemám...jako když se dobře vyspím, mám energie na studování nukleární fyzicky, jenže to je tak 2x do měsíce 😂☹️

anatanka
2. říj 2019

Ja vloni dostudovala dalkove VOS, sice pri jednom diteti, ale zase jsem na nej sama. Jsem rada, ze jsem do toho sla.

pavca1982
2. říj 2019

Je to dva roky co jsem dodělala Bc. na ČVUT. V té době jsem měla dvě děti a třetí na cestě.Dneska mám děti 4 a je mi 37let. Jsem na sebe pyšná, protože to nebyl žádný med, ale zvládnout se to dá pokud máš podporu v rodině.

pavca1982
2. říj 2019

@adenka84 Jinak jsem původně taky zdravotní sestra a zatím jsem se tím do teď živila. Pracuji na urolog. amb. VOŠ jsem si dělala když jsem čekala první syna a to mi bylo 25let tak to byla celkem pohoda.

lemure
3. říj 2019

Také letos začínám, vlastně teď v pátek.. jsem ještě na rodičovské, tak ten první rok ještě půjde. Ty další už budou makačka, ale kdo ví jestli se tak daleko vůbec dostanu. Občas si připadám úplně vymletá 😅 ale vážně to chci, těším se.

adenka84
autor
6. říj 2019

@lemure Ahoj a co se chystas studovat?

ilonne
6. říj 2019

Mám 3 děti, pracuji a studuji druhý ročník Učitelství pro 1.stupen. První VŠ jsem studovala bez dětí, bylo to lehčí. S dětmi je to těžší, ale člověk je zodpovědnějsi. Nenechávám si tolik věcí na poslední chvíli. Ale taky neřeším predterminy. Prostě pěkně postupně a hlavně si pokud možno nepretahovat nic z nižších ročníku do vyšších. A chce to pomoc rodiny, velkou pomoc.

lemure
7. říj 2019

@adenka84 Ahoj, obor se jmenuje Poradenství v odborném vzdělávání. Dozvěděla jsem se, že jsme poslední ročník, příští bude jinak nazvaný a trochu jiné podmínky. Teď pátek a sobota jsme měli první přednášky a zatím to vypadá zvládnutelně. Navíc hlídali obě babičky a chválily si jak si to pěkně rozdělily 😅 👍