Holky studujete některá při mateřské dálkově VŠ? zdravotnický směr? sestra nebo porodní asistentka?
@i_vet2 švagrová začala studovat porodní asistentku, když neteři byl rok. Úspěšně zvládla Bc. a teď se při druhém mimču chystá na MGr. Když člověk chce, všechno jde. A já teď při mateřské budu studovat pedagogiku. Od září jdu znovu do 1. ročníku a termín mám v lednu, takže přímo uprostřed zkouškového.
Delam VOŠ všeobecnou sestru, na VŠ mě nechtěli dálkově vzít, když nepracuju. Teď jsem ve tretaku, v lednu doufám studium úspěšně ukoncim. Jinak teda je to mazec, spousta praxe, málo času na učení, do toho covid a distanční výuka .... už abych to měla za sebou🙈 bez hlídací babičky a podpory manžela bych to nezvládla.
Ja začala studovat bakalářské studium v šestém měsíci se synem, státnice jsem dělala s 2,5 dítětem a čekala jsem mladší dceru.... Byl to hukot, studovala jsem samozřejmě dálkově, hodně hlídal manžel, občas kamarádka... Jedna babička nehlida, moji rodiče ano, ale bydlí dal. Učila jsem se večer a v noci. Ale já měla výhodu, pracovala jsem předtím dlouho v nemocnici a spousta praxe se dala osekat. To u nezdravotnika nejde.
Ja studuji pedagogickou fakultu, to se celkem dá. První dítě jsem měla na konci prváku, třetí dítě ve čtvrťáku, teď už mi chybí jen dodělat diplomku a státnice.
VŠ zdravotnického směru začala s dětmi studovat švagrová, nechala toho po prvním semestru. Nezvládla časově všechny potřebné praxe. Ale ona, na rozdíl ode mě, nemá skoro žádné hlídání. S velkou podporou rodiny nebo jinak zajištěným hlídáním se to asi dá zvládnout, ale úplně sranda to asi nebude.