Rodiče mi nechtějí dovolit zkusit hrát na housle. Jak je přesvědčit?

1. srp 2024

Ahojte, pisem sem, lebo na slovenskom konikovi je moja mama😅, ide o to, ze by som strasne chcela hrat na husliach, ale rodicia ma odhovaraju, ze na to nemam, ze je to tazky nastroj. Ja viem, ze to nie je jednoduche, a ze to chce vela driny. Ale ja to napriek tomu chcem skusim, milujem zvuk husli a paci sa mi ten nastroj aj vizualne, proste po vsetkych strankach. Zatial nemam ziadny konicek, ktoremu by som sa venovala pravidelne, mam na to kopu casu, takze nevidim dovod, preco by som to nemohla skusit. Poradte mi, ako presvedcit rodicov

andelka
1. srp 2024

Housle si koupíš sama? Chodila bys do ZUŠ nebo soukromě? Nejsou v tom prostě finance? Měla jsem kamaráda, který se začal učit až na VŠ, kolem 20 let.

autor
1. srp 2024

Nemyslim si, ze su v tom financie, napriklad rozne sportove kruzky mi sami rodicia ponukali, a zus nie je taka draha, neviem ako to tam funguje, ci mozem zacat aj takto neskor, ale asi hej. Pozerala som, ze najlacnejsie husle stoja v muzikeri okolo 100 eur, na to by som si este vedela nasetrit z vreckoveho

andelka
1. srp 2024

Tak to zkus nadhodit. Třeba by potom povolili a podpořili,když bys pro to taky reálně něco udělala.
Já jsem kdysi chtěla moc hrát na klavír. Vydrželo mi to půl roku. Naštěstí jsme klavír nekupovali, měla jsem půjčený.

autor
1. srp 2024

Oni mi to nechcu dovolit, ze ma to nebude bavit a ked zistim, ake to je tazke, skoncim po mesiaci

andelka
1. srp 2024

Asi mají zkušenosti?
Nicméně to jsou časté obavy rodičů, nic zvláštního. Ono to tak totiž může opravdu dopadnout. Musíš je přesvědčit.

autor
1. srp 2024

Ale ja neviem ako ich mam presvedcit, vobec to tak nemusi dopadnut, mozno pritom vydrzim roky

sorboni30
2. srp 2024

Řeknu rodičům, že bys to ráda zkusila, že máš o to velký zájem. Že jim z kapesneho dáš peníze takže na tom budeš kracena jen ty sama.. není někdo v okolí kdo by ti housle ukázal nebo půjčil? Aby sis zkusila na chvíli..
Rodiče možná nemají rádi housle sami tak tě přesvědčují o tom, že tě to nebude bavit.. já třeba housle taky ráda nemám. Když hrají, lezou mi na nervy.. ale kdyby synové přišli, že chtějí hrát, neodrazovala bych je.
Oni sami hrají jeden na klávesy, druhý na kytaru. Mají 9 a půl let.
Já jsem hrála na flétnu, klávesy..klávesy mě bavily než přišla vážná hudba..pak jsem s tím sekla 🙈🤣

autor
2. srp 2024

@sorboni30 ja som im povedala, ze by som si tie husle kupila, ale oni ze nemam vymyslat blbosti, nech sa radsej prihlasim na nejaky sport, mozno to bude v tom, ze im vadi zvuk husli, ale ja ho milujem, sledujem na instagrame roznych huslistov uz dlhsiu dobu, naozaj mam zaujem a klasicku hudbu mam najradsj zo vsetkych zanrov. Ja chapem, ze hlavne u zaciatocnikov to moze byt o nervy to pocuvat, rozmyslam, ze ako by som mohla trenovat, aby ich to nerusilo, ale neviem

sorboni30
2. srp 2024

Budeš muset promluvit s rodiči. Nebo co babička dedecek? Ti by ti nepomohli přemluvit rodiče ?

autor
4. srp 2024

@sorboni30 to si nemyslim, mama neznasa, ked jej babka hovori do vychovy

klarifuska
4. srp 2024

Zkus si pozjistovat vic na sve Zusce. Housle mame zapujcene primo od nich a platime skolne na pul roku. Taky nas syn ukecaval rok, ze chce hrat na housle. Po pul roce uz na housle hrat nechtel, ale moje podminka byla ukoncit cely rok. Takze dohral rok a dle jeho prani pokracuje dal 😉.
Co se tyce zvuku housli nebo to skripani, jak nam ukazuji ve filmech. Taky jsme se toho obavali, ale vubec to neni pravda. Vubec to za usi netaha.