Rekvalifikační kurz z ÚP - líčení, kadeřnice.

blueangel2
28. srp 2019

Zdravím,chtěla bych se zeptat,jsem na RD a mám možnost u známého líčit a dělat účesy na svatby,ráda bych si udělala kurz,abych se mohla po RD tomu věnovat a zdokonalit se a proto se chci zeptat,jestli je možné požádat ÚP o rekvalifikační kurz,který by mi proplatili.Jaké jsou podmínky.V zaměstnání jsem měla smlouvu na rok,pak mi ji neprodloužili,z důvodu těhotenství 🙂

beatac
28. srp 2019

Mám tušení že zažádat můžete až po cca 6 měsících co jste evidována na ÚP 🙂 Pokud to stále tak platí.
Takže si myslím že jedine až po RD.

littleice
28. srp 2019

Zaregistrujete se jako zájemce o zaměstnání, je jedno jestli máte nebo nemáte smlouvu v práci, u nás ještě byla nějaká přednáška na kterou všichni zájemci museli jít a pak se vypíšou lejstra jako na jaké škole atd. No a komise rozhodně zda vám to proplati nebo ne. Ale pokud tam je vidina že to jednou budete dělat, tak by to mohli schválit 🙂

erikamaj
28. srp 2019

myslím, že se to dá, ale bude lepší, když se půjdeš zeptat na úřad, tam ti řeknou lépe. 🙂

anatanka
2. říj 2019

Abyste mohla zazadat, musite byt vedena na UP v evidenci uchazecu o zamestnani (cili ne na RD). Jinak zadat pak muzete hned, nemusite cekat 6 mesicu, jak nekdo psal vyse. Neni to ale jednoduche, musite dolozit podnikatelsky plan a prislib pronajmu prostor nebo prislib zamestnani.

littleice
2. říj 2019

@anatanka nedávno jsem byla na ÚP a nevadí že je osoba na RD nebo zaměstnaná. Uchazeč o zaměstnání je bez práce, zájemce o zaměstnání může mít práci nebo být na RD a když je tam evidován, tak se může přihlásit na rekvalifikaci.
Spíše žádost schválí pokud máte slíbenou práci nebo tak ale není to podmínkou

kacabenka
30. lis 2019

Kdysi jsem také chtěla kurz kosmetička přes ÚP.Ale musela bych v tom asi rok podnikat.Ale to bylo tenkrat dneska nevím jaké jsou podmínky