Praktická sestra - dálkové studium. Jak by to bylo, kdybych otěhotněla?

23. led 2024

Zdravím, vzhledem k mé předchozí situaci jsem skončila se základním vzděláním. Střední jsem musela ukončit abych se uzivila... No a štve mě to celou dobu. Gympl dělat nechci a poslední dobou jsem hodně přemýšlela nad vrácením se do školy, ale dálkově.. No a mám dotaz na ty, které tenhle obor studovaly / studuji. Vzhledem k tomu, že je přijetí podmíněno mimo jiné i zdravotní způsobilosti. Jak by to bylo kdybych oťehotnela v průběhu studia? Mohla bych školu dodělat, nebo bych byla nucena přerušit? (jen pro kontext i bez školy jsem se dostala na poměrně dobré pracovní místo, kde jsem byla 6 let a následně otěhotněla) vím, že chci 2 děti, teď budu doma ještě 2 roky a následně se chceme snažit o druhé... Škola je na 5 let. Proto bych toho chtěla stihnout co nejvíc, za doby kdy jsem doma 🙂

felis
23. led 2024

Ahoj, nevím, jestli Ti to pomůže. Otěhotněla jsem ve 3.r. na střední (to už byl můj druhý třetí ročník, přestupovala z jiného města a dohromady mám všechny ročníky střední dvakrat)... no a měla jsem IVP = Individuální vzdělávací plán. Ono je to hodně o domluvě se školou, ale v těhotenství při studiu nevidím problém, snad jen z hlediska BOZP bys nemohla zvedat těžká břemena a sloužit noční (na to první by mohli na praxích brát ohled - typu zvedat pacienta, to druhé ze zákona nemůžeš). Do přerušení Te nemohou nutit podle me, to by byla diskriminace. Pokud už na té škole jsi a není s Tebou problém, tak se snaží se studentkami domluvit, protože i školy vyplňují hlášení a statistiky a dostávají peníze za každého studujícího. Jinak pracuju v HR, takže z praxe můžu říct, že je to rozhodně dobrý krok 💪🏻

zmrzlinka
Autor odpověď smazal
Zobraz
j.a.n.i
23. led 2024

@felis Tehotna noční delat smi.

autor
23. led 2024

@j.a.n.i tak to by musela být nějaká novinka., ségra je teď čerstvě po porodu a nesmela dělat noční služby. Nebo respektive od oznámení těhotenství ji zaměstnavatel přestal dávat noční.

autor
23. led 2024

@felis děkuji moc. Právě jsem si říkala, že by byla značná škoda jim platit školné a pak to muset přerušit. Pro nastoupeni do školy, jsem víc než na 100% rozhodnuta... Teď řeším jaký obor - strašně mě láká ta sestra, ale právě že mám strach co se týče toho těhotenství, druhá varianta je veřejná správa, třetí je gympl - ten bych dělala jen kvůli tomu "papíru", ale mnohem radši bych si vybrala něco se zaměřením.

j.a.n.i
23. led 2024

žádná novinka to není, platí to už asi 10 let, ano, pokud těhotná požádá zaměstnavatele, tak je povinen ji převést pouze na denní, ale pokud je dělat chce, tak může.

llluckaaa
23. led 2024

Dívala ses, kolik je potřeba praxe? Na praktické sestře by jí mohlo být hodně a musíš s ní skloubit péči o miminko. Já si dálkově při dětech dodělávala vyšší odbornou zdrávku na 3 roky a s tou praxí to bylo náročné. A to v rámci mé praxe se jen mluvilo, nebylo potřeba dělat nic fyzického.