Personalistka. Dělá někdo tuto práci?

renatkaa1996
10. bře 2023

Zdravim, dela nekdo tuto praci? Jste spokojene? Je to narocna prace? A dobre platove ohodnocena? Laka me to a mam v planu si udelat kurz. Uz mam bc ze sociologie.

hani_na
10. bře 2023

@renatkaa1996 Já ano a velmi záleží kde. Mám zkušenosti z výrobních firem i z banky. Je to práce, do které každý kecá a myslí si, ze by to mohl by dělat z fleku taky. Je to náročné na vztahy - manažeři občas super, občas mistři světa, občas fakt jednoduchý lidi, co se k takovýmu postu nějak přichomítli a všem se člověk musí přizpůsobit. Jedním uchem tam a jedním ven musí jit to, kdo kolik bere, jak se všichni pomlouvají, jak ždímou firmu, když jsou šéfové cizinci je to i o střetu kulturm. Občas se řeší propouštění, to je psychicky náročné. Potřeba je pečlivost, rychlost, rozhodnost, vědět kdy mluvit a kdy radši mlčet. Ale miluju tu práci, protože mi povahově sedí, pořád se něco děje a nikdy není hotovo. Jednou mi jeden generální ředitel řekl, že jsem se pro to narodila a asi fakt jo. Se mzdou jsem byla spokojená.

95newmommy2020
10. bře 2023

Já si ted prosla rok v personalni agenture, byl to ciste jen externi nabor. Moc me to bavilo, ale od dubna budu v internim HR a bude to vic o tech potrebach hiring manazeru, takze jsem moc zvedava.

hani_na
10. bře 2023

Ještě jsem zapomněla napsat: miluju ty hadry, co tam můžu nosit😁Šaty, sukně, kabelky, podpatky. Já v tom drdolu a upatlaných legínách na rodičáku trochu trpim..

anetka1701
10. bře 2023

Personalistiku se člověk nenaučí "kurzem"... To není autoškola... chces-li to dělat, nastup někde na HR administraci na juniora a uč se... občas mám pocit, že to lidi chtějí dělat proto, že chtějí dělat asistentku, ale tam je nevezmou, tak jdou dělat HR... a podle toho to pak taky vypadá... Personalistika je nádherná práce, ale člověk jí musí milovat... Myslím že není moc pozic, který by uměli tak dobře rozložit, nebo naopak sjednotit firmu, jak personalisté 😅 dělám to přes 10 let a miluji každou minutu... ale občas mi dá opravdu strašně moc práce zařídit, abych to milovat neprestala...

renatkaa1996
autor
11. bře 2023

@anetka1701 no, tak to je mi jasne, ze kurzem praxi neziskam, ale znalosti ano. ,,Hrali” jsme si na personalisty na vysce, takove modelove situace. Chytlo me to a moc bavilo. Je to jedina praco by me fakt bavila.. ale vim, ze uchytit se nekde bude hoooodne tezke a z toho mam hruzu .. bojim se, ze me takhle nikde nevezmou

95newmommy2020
11. bře 2023

@renatkaa1996 Zkus nejdriv personalni agenturu, ziskas zkusenosti s naborem. Pak muzes do interniho HR, treba u firmy kam si jim dodavala kandidaty. Co jsem zjistila je to jedna h nejcastejsich cest. 🙂

renatkaa1996
autor
11. bře 2023

@95newmommy2020 dekuji moc za tip!❤️

properjoey
11. bře 2023

Já šla z agentury do interního a teď jsem zpět v agentuře. Každý má svoje, práce je to zajímavá, rozmanitá, rozhodně se nenudíš. Myslím, že je fajn si zkusit obě strany, každýmu sedne něco jiného. Celá práce je založena na vztazích. Neumím si představit, že bych dělala v jiném oboru, líbí se mi ten tlak a že se pořád něco děje.