Ahoj, je tady někdo, kdo skládal odbornou zkoušku na spotřebitelské úvěry? Jsem přihlášená u ČBA educa. Požaduje to můj zaměstnavatel, ačkoliv smlouvy neuzavírám ani úvěry neprodávám/nenabízím. Něco jsem si pamatoval že své předchozí práce něco málo že školy a něco bylo pro mě úplně nové. Jak dlouho jste se na ni připravovaly? Já jsem začala asi před měsícem, ale neučím se každý den, max 2h denně. Mám 2 děti a k tomu teda pracuji, domů chodím po 16h, takže toho času moc nemám. Čeká mě to teď ve čtvrtek, tak ještě pár dní mi zbývá. Děkuji
Já ji mám. Skládala jsem ji asi před 2 roky. ČBA educa má úplně super materiály. Nejefektivnější příprava pro mě byla dělat si pořád testy dokola. Výhoda je, že se to dá nastavit tak, že si můžeš časem procvičovat otázky, které ti dělají nevětší problém. Já si dala na přípravu asi asi 2 měsíce. Učila jsem se nejintenzivněji těsně před zkouškou, Já to tak mám, že můžu mít času kolik chci, ale nejvíc tomu dám, když se blíží termín. Takže víc jsem se tomu začala věnovat asi 3 týdny před termínem a poslední týden jsem tomu dala dost.
Taky jsem to musela absolvovat. A naučila jsem se to jak basnicku. Otázka-odpověď. Hlavně nad tím nějak nepremyslej to nemá smysl. :D
@jitkaa79 ano, taky jsem ji dělala. S úvěry vůbec nepracuju, přesto mám zkoušku od zaměstnavatele povinnou 🤦 Měla jsem to obdobně: dvě práce, začala jsem chodit ještě do školy (totálně odlišný obor), takže do toho zkouškové, domácnost, rodina... Dala jsem to napoprvé, ale já se to teda učila tím stylem, že jsem věděla, že u této otázky je správná odpověď ta nejdelší, u této otázky je správná odpověď ta, která končí slovem "úvěr" a podobně.... Takže vlastně vizuální paměť, žádné úvěrové znalosti. Ale taky jsem se učila cca měsíc tak hodinu denně. Ale teď mám nového kolegu, je bezdětný, nezadaný, říká, že žije prací, dle svých slov se učí pořád a nedal to ani napodruhé 🤷.
Zkoušku mám čtyři roky, zaměstnavatel je spokojený, ale znalosti z ní jsem nikdy nevyužila. Ale jak říkají kolegové, aspoň mám další papír do CV 🙈
@levandule_k tak to máme podobný styl, jak na to. U nás někteří kolegové, co už zkoušky dělali před delší dobou tvrdí, že přípravu zvládli za víkend a udělali. To se mi zdá nereálné nebo věc náhody.
@jitkaa79 mně to nabídla šéfová, když už mě k tomu vedení donutilo a kolegové s tím souhlasili. Měla jsem doma noťas a akutní věci řešila, tak se jich to myslím dotklo minimálně. Jinak jsem se to učila podobně jako holky - hledala jsem klíč ve správné odpovědi a to se učila jakoby nazpaměť.
Mě čeká zkouška začátkem března, docela se toho bojím...
Úvěry jsou jednoduché v porovnání s investicemi. Opakuj si pořád testy dokola, to dáš.
@levandule_k me teda staci tohle se ucit... Pripravne testy, jedu kazdy den a ted jsem i prolozila kvalifikacnim testem, co musim mit 3 splnene pred zkouskou a zatim katastrofa.. 🥴😲
@jitkaa79 dělala jsem zkousku od CNB v roce 2018. Nevím tedy, zda je to uplne to same a jak je to teď. Tehdy to byl soubor více jak 700 otázek. Je to i nyní podobné? Já se učila týden, měla jsem na to volno z práce.