Nutriční terapeut - dálkově. Vystudoval tady někdo?

zizibou
14. bře 2023

Ahoj ženy,
je tady velká koncentrace lidí, tak mi třeba někdo poradí.
Chtěla bych studovat dálkově nutriční terapii. Je tady některá, co to vystudovala? Vůbec nevím, jak začít, kam se přihlásit. Denní studium nepřichází v úvahu. Mám dvě děti a dvě práce.
Díky za odpověď.

areh
14. bře 2023

@zizibou ahoj, mám vystudovanou na 1lf, klidně napiš zprávu, co bys chtěla vědět

llluckaaa
14. bře 2023

Ahoj, Já jsem DNT vystudovala dálkove na VOS zdravotnické na Merhautove v Brně. Byli jsme první ročník, co otevřeli pro dálkové studium. Podívej se, jestli příští rok nebudou zase dálkové otevírat. I dálkové to ale byla makacka, bylo tam dost odborné praxe a cvičení, na kterých jsme museli byt.

lamiaaa
14. bře 2023

@zizibou taky mám na 1.lf bakaláře v tomto oboru, tak jestli chceš, napiš mi.

zizibou
autor
15. bře 2023

@llluckaaa Brno je pro mě už strašně daleko. Jezdila jsem celou vejšku a už na to asi nemám nervy s dvěma dětmi 😅. Ale podívám se, děkuju.

zizibou
autor
15. bře 2023

@areh No zajímá mě hlavně přijímací řízení. Už jsem ze školy dost dlouho a nevím, zda na to vlastně mám. Toho terapeuta chci studovat hlavně kvůli dceři, ale i proto, že mě to hodně zajímá. Nemůžu si ale dovolit jezdit denně do Prahy. Je to vůbec zvládnutelné s dětmi?
Našla jsem toto:
kurzyatac.cz
Co di o tom myslíte?

@lamiaaa

lamiaaa
15. bře 2023

@zizibou : tak tyhle stránky nabízejí pouze nějaké kurzy, po nich určitě nebudeš kvalifikovaný nutriční terapeut. Na druhou stranu, jestli to chceš jenom pro sebe, že tě to zajímá a nechceš v tom oboru pracovat, tak by kurzy pro tebe asi byly lepší (i když jejich kvalitu nedovedu posoudit). Já studovala dálkově, určitě jsem nedojížděla denně do Prahy, výuka byla tedy nepravidelná, cca 1xměsíčně pátek+sobota, 3xročně týdenní blok výuky plus praxe (ale ty se daly domluvit individuálně i v místě bydliště). Přijímačky byly myslím ze středoškolské chemie a biologie (vydávali modelové otázky plus jsem nahlídla do Odmaturuj z chemie a Odmaturuj z biologie).
Pokud se tím nechceš živit, respektive nechceš pracovat v nemocnici přímo na pozici Nutriční terapeut, kde potřebuješ mít vystudovaný tento obor, tak bych ti tu školu moc nedporučovala, to opravdu spíš ty kurzy, ale v jejich výběru neporadím, tam nemám zkušenost.

llluckaaa
15. bře 2023

@zizibou v Praze byla taky VOS s dálkovým DNT. Co nám říkali učitele, tak na VOS je na oboru znatelně víc praxe a cvičení než při studiu na LF, které je více teoretické. U nás na prijimackach nebyla biologie. Chemie ano, ale stačilo zopaknout, co jsme se učili na gymplu, a v pohodě, a to jsem byla přes 10 let od maturity.