Nevím, jakou práci chci v životě dělat

15. bře 2023

ahoj,

jdu se lehce vyzpovídat ohledně toho, že nevím, co chci v životě pracovně dál dělat. Pracuju několik let jako asistentka pedagoga. Do toho po celou dobu práce studuju. Nejdřív sociální práci a teď si dodělávám specku. Nicméně během té práce a studia jsem nějak vyhořela přestože zaměření co BYCH MOHLA DĚLAT je široký, tak mě nic z toho neláká a vůbec nevím, co chci, přestože to studium a to všechno kolem mě baví (asi mě baví jen ten seberozvoj, ale do práce se mi nechce :D). Strašně moc mi chybí flexibilita času. Prostě bych si chtěla zabalit batůžek a odjet na týden, měsíc pryč. Což ve školství nejde, nebo vlastně téměr jakýkoliv zaměstnání. Druhé co bych chtěla je mít dítě, to se nedaří, takže varianta být doma s dětma taky padá. Chlap může pracovat odkudkoliv, u něj je to v pohodě. Strašně moc mě láká cesta osvč, vlastního podnikání, ale v čem? Moje studijní obory prostě na osvč nebo podnikání nejsou. Ale představa, že budu chodit někam do práce a s někým se hádat o svých pár týdnů volna....né, to prostě nedám. Máme možnost pravidělně cestovat do zahraničí, ale bohužel jak s prací....o peníze vůbec nejde, chlap by nás v pohodě uživil, ale zase nemám v povaze být nemakačenko a jen si užívat...

Ve zkratce bych prostě potřebovala najít práci, která mě bude opravdu bavit a budu pánem svého vlastního času, ideálně v oboru, který mám vystudovaný...nějaké nápady? :D
Tak a a zase zpátky do reality....

milusina
15. bře 2023

Ahoj, kamarádka má také vystudovanou specku a po mateřské chtěla být flexibilní,tak se domluvila s PPP a organizuje si tam jako OSVČ kurzy.V prvním pololetí školního roku pro prvňáčky,pro které je tempo 1.tridy rychle,v druhém pololetí pro předškoláky.Sama si určuje délku kurzu,počet účastníků a cenu.To by mohlo být fajn 😉

kristyn86
15. bře 2023

My zase chodime do soukrome spec.pedagogicke poradny. Tam jsme ted delali kurz Maxik se synem. Ona dela i kurzy pro skolky a pedagogy ohledne grafomotoriky,vyvoje deti atd. Plus ma k sobe logopedku a nejakou pani na terapie. Zameruji se na problemy s reci,chovanim atd.To je jedibe, co me napadlo k tomu podnikani.

milusina
15. bře 2023

A nebo mě napadla ještě jedna věc.U nás ve škole mají děti s nějakou poruchou hodiny speciální pedagogické péče.Jedna se asi o 5 hodin na celé škole,tak by třeba bylo možné se na nějaké škole domluvit a vzít jen ty hodiny,které si můžeš nacpat jen do jednoho nebo 2 dnů😉

anetka1701
16. bře 2023

Založ si živnost na doučování dětí se speciálními potřebami. To se dá řešit i online, pokud budeš dobrá, urveme ti ruce 😅 Navíc si totálně sama budeš moct plánovat kalendář, když budeš chtít volna, budeš ho mít-jen se domluvit... Pokud tě netlačí peníze a chceš dělat něco v oboru, tohle je cesta 😅

Já osobně platím za doučování 300kc/hod. Je to online, píší, mluví, vysvětlují... úplně krásně to jde a považuji to za nejlépe investované peníze... A furt nemůžu sehnat někoho třeba na češtinu-nemají místo...

brunetka11
18. bře 2023

Souhlasím s @anetka1701 , případně funguj jako chůva. Ráda cestuješ, takže pravděpodobně umíš i dobře anglicky.
Využij toho.
Rodina/y, u kterých bys pracovala, to týden dva přežijí, když jim to řekneš zavčas.

terezasp
19. bře 2023

Ahoj, já už více než rok pracuju z domova 🙂 začala jsem podnikat, sice jsem taky nikdy nevěděla v čem bych mohla podnikat, ale nakonec jsem potkala super možnost. Dá se to i s dětmi, kdyby ti to do budoucna vyšlo 🙂 kdybys chtěla víc informací (nebo někdo dalsi) tak mi napiš na můj profil na fb https://www.facebook.com/tei.spevackova. Hezký večer 🙂