Nedokončená maturita. Co se s tím dá dělat?

lenka5737
4. kvě 2023

Dobrý den, mám dotaz. 4 roky zpět jsem dodělala střední avšak mi utekla maturita o pár bodů. Mám udělané vse kromě písemné části z jazyka. Dá se s tím ještě něco dělat po takové době? Případně musí to byt na stejne škole nebo by to slo udělat i jinde? Děkuji

moudivlacek
4. kvě 2023

asi bych se obrátila na školu, ti budou vědět, určitě nejste první ani poslední
nemám ted čas gogolit, ale našla jsem toto
Vždycky nemusíte začínat od prvního ročníku

Plánujete dokončit původní obor a máte nějaké úspěšně ukončené ročníky? Nevyšlo až u maturitní nebo závěrečné zkoušky? Není nutné opakovat celé studium od začátku.

Písemně požádejte ředitele střední školy o přijetí do vyššího ročníku a žádost zdůvodněte. Jste-li ze školy teprve krátce, může stačit předložení předchozích vysvědčení ze střední školy.

Pokud však uběhlo více let, pravděpodobně půjdete k tzv. rozdílové zkoušce. Ta je povinná pro uchazeče, kteří se vracejí do školy po 10 a více letech.

veruuu_kubesovic
4. kvě 2023

@lenka5737 dodělat jenom tu část, co ti chybí?
Aktuálně si maturitu letos dodělávám, takže to vím jistě jak to bude, když mi něco ze státní části bude chybět (že mi to uteče o pár bodů) + jsou pak 2 opravné termíny (září, další rok v kvetnu).
Jenže nevím jak to je, když jsi dělala maturitu tusim v roce 2019? Zkusila bych poslat mail řediteli dané školy a uvidíš co ti odpoví 😉

plksv
4. kvě 2023

@lenka5737 Musí se udělat do pěti let.

irmamala
4. kvě 2023

To jsou novinky, myslela jsem, že máš tři pokusy (květen, září, květen) a když to nedáš, tak nazdar.